Güvenli bisiklet yolculukları için olmazsa olmaz 4 aksesuar

Güvenli bisiklet yolculukları için olmazsa olmaz 4 aksesuar
banner46

Her geçen gün çok daha fazla kişi evden işe ya da okula bisikletle gitmeyi tercih ediyor. “Arabadan in, bisiklete bin” mottosunu benimseyen ve çevreye duyarlı ve sağlık konusunda yüksek bilince sahip yeni nesil şehirliler, trafiğe çözüm bulmak için harekete geçiyor. Siz de bu ekibe dâhil olmak istiyor fakat bisikletler hakkında çok az şey biliyorsanız, bu süreçte kafanızın karışmasının önüne geçemiyor olabilirsiniz.

En güvenli sürüş için hangi aksesuarları edinmeliyim? Hangi bisiklet benim kullanımım için en uygun olanı?, Bakım ve onarım için ne yapmalıyım? gibi sorular nedeniyle bugüne dek cesaretinizi toplayamayıp bisiklet satın almamış olabilirsiniz. Halbuki sizin için en keyifli sürüşü sağlayacak tüm bisikletler ve bisiklet aksesuarları Türkiye’nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor’da! En doğru bisikleti satın aldıktan sonra işiniz bitmiyor; güvenliğinizi sağladığınızdan emin olmalısınız. GittiGidiyor’da zincir temizleme aletlerinden lastik yama setlerine, bisiklet eldivenlerinden kaskına kadar binlerce ürün en uygun fiyatlarla sizi yollara hazırlıyor.

1.Kasksız yola çıkmayın!

Gerçek bisikletçiler kasklarını yanlarından asla ayırmazlar. Özellikle de şehirde bisiklet kullanmak türlü tehlikelerle karşılaşacağınız anlamına geliyor. Bir anda karşınıza çıkan araçlar, beklenmedik yol bozuklukları derken ne kadar dikkatli bir sürücü olursanız olun düşme ihtimaliniz her zaman var. Bir çarpma esnasında kafadan alınan travmalar çok olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle bisiklet siparişinizi verirken kaskınızı da sepete eklemeyi unutmayın.

2.Gözlük yalnızca bir aksesuar değil

Gündüz ya da gece fark etmez bisiklet kullanırken mutlaka gözlük takmalısınız. Özellikle yüksek süratte gidiyorsanız ya da rüzgârlı bir hava varsa yoldan sıçrayacak bir çakıl tanesi hatta kum tanesi bile gözünüze çok büyük zararlar verebilir. Bisiklet gözlükleri darbelerin yanı sıra uzun yolculuklarda güneşin zararlı ışınlarına karşı da sizi korur.

3.Ellerinizin gidondan kaymaması için eldivenlerinizi unutmayın

Özellikle yaz aylarında elleriniz terleyebilir ve gidondan kayarak kaza riskini artırır. Hem kaza riskini artırmamak hem de düştüğünüz zaman ellerinizden alacağınız yaralanmaları en aza indirgemek için eldiven kullanmadan bisiklete binmemelisiniz.

4.Aydınlatma ekipmanları ve zilinizle karanlıkta dahi görünür olun

Bazen gündüz başladığınız yolculuk geç saatlere kadar sürer ve karanlıkta yolculuk etmek zorunda kalırsınız. Kapalı havalarda ya da gece sürüşü yapmak durumundaysanız, kanunlara uygun aydınlatma ekipmanlarını edinmelisiniz. Aydınlatma ekipmanları, reflektörler ve ziller sizi karanlık bir yolda diğer araçlar tarafından görünür kılacaktır.

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17