Neden Kasırgalar, Afatlar Amerikaya vuruyor hep!

Neden Kasırgalar, Afatlar Amerikaya vuruyor hep!

ABD'de sürekli kasırga gibi afetlerin olması akla şu soruyu getiriyor. Neden Amerika?

ABD'nin Kuzey Caroline eyaletine ulaşan ve saatte 140 kilometre hızla ilerleyen Irene kasırgası, ülkenin doğu sahillerini tehdit etmeye devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama bölge halkına "En kötüsüne hazırlanın" çağrısı yaparken, 2 milyondan fazla kişiye güvenli yerlere gitmesi söylendi.

Miami'deki Ulusal Kasırga Merkezi, Irene'nin saatte 140 kilometre hıza ulaşan rüzgarlarla Kuzey Carolina'nın Cape Lookout bölgesine ulaştığını duyurdu. Halk, bölgeden hızla tahliye ediliyor.

 ABD'nin 7 eyaletinde olağanüstü durum ilan edilmesine yol açan kasırganın 12 milyar dolar civarında mali zarara yol açması bekleniyor.

 

Kasırganın kategorisi her ne kadar TSİ 10.00 sularında 2'den 1'e indirilse de yetkililer ve bölge halkı tedbiri elden bırakmıyor. Ulusal Kasırga Merkezi, Irene'in bu gece orta Atlantik kıyısına ve yarın New England'a ulaştığında hızının artabileceği  uyarısında bulundu.

  

 Kasırga alarmına geçen birçok eyalette yüz binlerce kişinin tahliye edilmesine çalışırken, ABD'nin başkenti Washington'da, başkentliler Irene kasırgasına karşı 3-5 günlük gıda ve ilaç stok etmeye başladı.

 

 

Yetkililer, kasırga sırasında herkesin "kendi başının çaresine bakmak" zorunda kalacağı, acil durumda bile ekiplerin gelmesinin mümkün olamayacağından hareketle, ABD'lilere tüm gerekli önlemleri acilen almaları çağrısında bulundu.

  

Bu noktada özellikle yeterli gıda, su ile ilaç stoğu önem taşıyor. Bunun yanında, kasırganın ağır vurması beklenen yerlerde yaşayanlardan pencerelerini kasırgadan korumak için kapatmaları, tüm bahçe eşyalarını kaldırmaları, ağaçlarını budamaları, tüm ihtiyaçları önceden alıp hazırlamaları isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2011, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17