LMA KİMYA'da Patlama ve Yangın Korkuttu!

LMA KİMYA'da Patlama ve Yangın Korkuttu!

Tuzla Orhanlı Ortamahalle Kimyacılar Sanayi Sitesi içerisi Tuna Caddesi üzeri 4000 m² alan üzerine kurulu 2 numaralı bodrum üzeri 2 katlı LMA kimya fabrikasında sebebi henüz belirlenemeyen nedenden dolayı patlama ve sonrasında yangın meydana geldi.

Saat 10.22 sıralarında İtfaiye'ye yapılan ihbarlar sonrası İ.B.B. İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı O.S.B., Orhanlı, Tuzla, Pendik, Kartal, Ümraniye, Dudullu, Kurtköy İtfaiye ekipleriyle birlikte Bakırköy İtfaiyesinden temiz hava dolum aracı ve Başakşehir İtfaiye ekiplerinden de köpük su kulesi olay yerine sevk edildi.

Ekiplerin yoğun mücadelesiyle yangın ilk önce daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak ve akabinde uzun süren soğutma çalışmaları sonucu saat 14.00 sıralarında tamamen söndürüldü. Yangına İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 29 araç ve 101 personel müdahale etti.

Ayrıca Tuzla Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Hamidiye A.Ş.’den su tankları yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulundu. Fabrika işçilerinden Mehmet TÜRKMEN ve Fatih ÖZGİRAY isimli vatandaşlarımız patlama esnasında hayatlarını kaybetti.

Ayrıca yangın söndürme çalışmaları esnasında 3 itfaiye eri de hafif şekilde yaralandı. Yangın sonucu fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2011, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17