Sultanbeylide Öğretmenler Yaşadı

Sultanbeylide Öğretmenler Yaşadı
İstanbul’da En İyi Promosyon Protokolü Yine Sultanbeyli’de İmzalandı.

 Sultanbeyli’de eğitimciler için Banka Promosyonu anlaşması süreci tamamlandı. Toplamda en fazla ücreti teklif eden İNG Bank ile anlaşıldı. 1600 çalışan için 3 yıllığına toplam 1.300.000 TL’ye anlaşıldı. Promosyonun tamamı çalışanlara verilmek şartıyla kişi başı 812,50 TL dağıtılacak. Çalışanlar yılda bir kez olmak üzere 812,50 TL’yi 3 taksit halinde alacak.

 Sultanbeyli’de bir aya yakın zamandır devam eden Banka Promosyonu görüşmeleri tamamlandı. İlçede en fazla üyesi bulunan Eğitim Bir Sen, Yetkili Sendika olarak başlangıçtan sonuna kadar sürece müdahil oldu. Eğitim Bir Sen’in talebi üzerine görüşmelere diğer sendikaların temsilcileri de davet edildi. İlk toplantıdan sonra yapılan görüşmelerde diğer sendikalar ilgisiz kalarak toplantılara katılamadılar. Son görüşmede bankalar açık artırma ile en fazla bedeli vermeye çalıştı. Toplamda en fazla teklifi sunan İNG Bank ile anlaşmaya yapıldı. İNG Bank, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Eğitim Bir Sen Temsilcisi olmak üzere üç taraf protokole imza koydu.

 Yeni açılan okul ve kurumlar açıldığı tarihten itibaren aynı şartlarda anlaşmaya dahil olabilecek ve kalan yıl oranında promosyon alabilecekler. Genelde tamamı peşin olarak ödenen promosyonlarda tayin ve nakil işlemlerinin eğitim çalışanları arasında durağan olmamasından dolayı sorun olduğundan ve bazı insanların alıp gitmesi bazılarının yeni geldiğinden alamaması gibi sorunları göz önüne alan sendika kimsenin mağdur olmayacağı çözümü üretti ve ısrarcı oldu. İlçede çalışan ve maaş alan sayısı 1600’ü geçtiğinde yeni gelen kişiye de aynı şartlarda kalan yıl oranında ödeme yapılacak. Ödenecek rakam diğerlerini etkilemeyecek.

 Önceki 3 yıllık protokolde de İstanbul’un en iyi promosyon protokolü Sultanbeyli’de imzalanmıştı. Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın; bir tarafta Türk Eğitim Sen’in yetkili olarak masaya oturduğu ve 3715 kişi için 3 yıllığına kişi başına 750 TL alan Pendik, diğer tarafta 1600 kişi için 3 yıllığına kişi başına 812,50 TL alan Sultanbeyli fark ortada… Biz Pendik’te eğitim çalışanları ucuza gitti dediğimizde köpüren Türk Eğitim Sen’e Sultanbeyli’yi örnek vermiştik. Fakat arkasında art niyet aradılar. İşte yeni anlaşma ve yine Sultanbeyli farkı ortada… Üzülerek ifade edeyim ki, Pendik’te sona kalan bazı okulların promosyon alamama tehlikesi var. Tamamı peşin ödendiği için yeni gelen 300 civarında kişiye promosyon ödenemiyor. Bazıları ilk ayda alıp ikinci ayda Pendik dışına gitti. Yeni gelen alamıyor. Geldiği ilçede alan ve Pendik’te ilk aya denk geldiği için yeniden alan duble promosyoncular var. Ya da geldiği ilçede de alamayan Pendik’te de alamayan hepten mağdurlar var. Pendik promosyonda daha büyük kaosa gün sayıyor. Türk Eğitim Sen’de yaptığı yanlışı anlamış durumda ama yapabilecekleri bir şey yok. Onlarca mağdurun hakkını aramak için dava açtık ve açmaya devam ediyoruz. Konuştuğumuz zaman zorlarına gidiyor. En iyisi ben susayım ve yaptığımız anlaşmanın şartları ve rakamları konuşsun diyerek başarısından dolayı emeği geçenleri ve Eğitim Bir Sen Sultanbeyli İlçe Temsilcisi Murat Şit’i tebrik etti.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2011, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17