İmam Hatipliler Karar'dan Memnun

İmam Hatipliler Karar'dan Memnun

Sultanbeyli İmamhatip Lisesi ve Anadolu İmamhatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Sekreteri Eyüp ÇAMUR,  "Milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak tarafından sunulan kanun teklifiyle, İmam Hatip Lisesi Mezunlarımızın Polis Meslek Yüksek okullarına girişini sağlayacak yasa tasarısı teklifini Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, desteklemesinden büyük memnuniyet duyduğunu", kaydederek "Karardan memnunuz İnşallah devamı gelir" dedi.

    İmam hatip liseleri artık gerek polis meslek yüksek okullarına gerekse askeri okullara girebilmelidir. Bir imam hatip lisesi mezunu olarak yıllar önce Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına giremediğim için yaşadığım mağduriyetin, bugün son buluyor olması çok sevindirici bir gelişmedir. İmam hatip liselilerin onurunu kıran ve hayallerini yıkan bu ayrımcılık günümüz Türkiye'sine artık yakışmıyor. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu'yu hem kutluyor hem de bu haksızlığa biran önce son vermelerini bekliyorum" dedi.

    Samed Genel Sekreteri Eyüp ÇAMUR , İmam hatip liselerinde okuyan çocuklarımız da bu ülkenin çocukları. Onlara yani bizlere yıllardır yapılan haksızlıkların, ötekileştirmelerin ve üvey evlat muamelesinin son bulmasının vakti geldi geçiyor. Dolayısı ile imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği, istediği mesleği edinebileceği bir Türkiye'yi kurmamız gerekiyor. Bu itibarla, özgürleşen, demokratikleşen, halkıyla barışan, halkın talep ve değerlerini önemseyen ve dolayısıyla büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin imam hatip liselerine yönelik ayrımcı bir tutum içinde olması beklenemez.

     Bizler Derneğimiz olarak  imam hatip liselilerin polis meslek yüksek okullarına girişinin önünü açan kanun teklifini destekliyoruz. Geç kalınmış ve son derece doğru bir düzenleme olduğuna inanıyorum. Polis meslek yüksek okullarının ardından askeri okulların da imam hatip lisesi mezunlarına açılması gerekmektedir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2011, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17