Mersin İ.Y : 2 Kartalspor : 1

Mersin İ.Y : 2 Kartalspor : 1

  Bank Asya 1.Lig’in 32 haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşan Kartalspor birbirinden net pozisyonlardan yararlanamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrılmaya engel olamadı.

Tevfik Sırrı GÜR stadyumunda saat 14:00’de başlayan karşılaşma Mersin’li oyuncuların vuruşuyla başladı.

İlk dakikalardan itibaren kontrollü bir oyun sergileyen Kartalspor rakibine pozisyon vermezken 19. dakikada yan toptan talihsiz bir şekilde kalesinde golü görünce 1-0 mağlup duruma düştü.

Golden sonra rakip kalede gol arayan Kartalspor 33. Dakika da Sezer’in serbest vuruşuna iyi yükselen Mehmet Kahriman’ın kafa vuruşu ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı.

İstediği golü bulamayınca ilk yarı Kartalspor’un 1-0 mağlubiyeti ile sonuçlandı.

İkinci yarıya başlayan ekip Kartalspor oldu. 52. Dakikada Okan’ın yerine oyuna dahil olan Önder 54. Dakikada çok önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sezer ceza sahası içerine güzel bir orta yaptı Önder iyi yükselerek güzel bir kafa vuruşu yaptı Mersin kalecisi Kerem güçlükle topu kontrol etti.

Ataklarını hızlandıran Kartalspor 58. Dakika da bu sefer Erhan’la pozisyona girdi. Atak yönünün sol köşe gönderinin yakınından kazanılan serbest vuruşta Sezer topun başına geçti ceza sahasına ortaladı Erhan kafayı vurdu fakat top üstten auta gitti.

60. dakikada Erhan ceza sahası içerisinde topla buluştu vuruşunu yaptı top kaleci Kerem’den döndü.

68. dakikada ceza sahasına gönderilen topu iyi takip eden Oktay Boum’un hatasını affetmedi ve gelişene vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

71. dakikada Önder yüzde yüzlük pozisyondan yararlanamadı. Mersin orta sahada Faruk’la topu kaptırdı top Önder’in önünde kaldı, Önder kaleci ile karşı karşıya kaldı kaleci Kerem çabuk davranıp Önder’in ayağından açılan topu kontrol etti.

78. dakikada Şadi topla buluştu kaleci ile karşı karşıya kaldı yan hakem ofsayt bayrağını kaldırırken Kartalspor bir golden daha oldu. Geriden geldiğini söyleyen Şadi itirazı sonrasında sarı kart gördü.

80. dakikada Kartalspor’u yıkan gol geldi. Kartalspor ceza sahası içerisinde rakiplerinden sıyrılan Şehmuz topu ağlara gönderince Kartalspor karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Mersin İ.Y : 2 Kartalspor : 1

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Deniz Turgut, Emin Yıldırım

Mersin İdmanyurdu: Kerem, Boum, Nurullah (Dk. 90 2 Fatih Egedik), Erdal (Dk. 73 Erman), Hasan Üçüncü, Tisdeel (Dk. 88 Eren Şen), Mehmet Polat, Faruk, Şehmus, İlhan, Ozokwo

Kartalspor: Kaya, Hamza, Erhan Şentürk, Okan (Dk. 52 Önder), Semih, Sezer, Selçukx (Dk. 84 Savaş), Mehmet Uslu (Dk. 68 Şadi), Mehmet Kehriman, Engin, Oktay

Gol: Dk. 19 Mehmet Polat, Dk. 80 Şehmus (Mersin İdmanyurdu) Dk. 68 Oktay (Kartalspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Tisdeel, Dk. 24 Erdal, Dk. 68 Hasan Üçüncü (Mersin İdmanyurdu), Dk. 63 Hamza, Dk. 65 Mehmet Uslu Dk. 78 Şadi (Kartalspor)

Teknik direktör Engin KORUKIR

İyi oynadığımız maçı kaybettiğimizi düşünüyorum. Karşılaşmanın ilk 25 dakikası kontrollü oynadık, Mersin İdmanyurdu orta alanda bizden daha fazla topla oynadı fakat iki takımda ilk yarım saatte pozisyon üretemedi.

Konsantre eksikliğinden yan toptan gol yedik, top file’ye değmenden golü yemek ayrıca üzücü bir durum.

Karşılaşmanın ikinci devresinde oyunu forse ettik, istediğimiz çok net pozisyonları da bulduk, Erhan’la Önder’in kaçırdığı yüzde yüzlük iki tane gol pozisyonu var .

Diğer maçların sonuçlarını da göz önüne alırsak Mersin İdmanyurdu bizimle kendi sahası ve seyircisi önünde çok önemli bir maç oynadı ve bu avantajını iyi kullandığını da düşünüyorum. Ama maç içerisinde maçı yöneten hakemler futbolcularıma haksızlık yaptılarsa ona bir şey diyemeyeceğim.

İyi bir atmosfer var bakanlar gelmiş, maçtan evvel açıklamalar yapmışlar, Türkiye’nin bakanı Mersin İdmanyurdu’na 600,00 TL para aktarmış bunlarda Mersin İdmanyurdu takımını ve seyircisini iyi motive etmiş. Mersin’in diğer millet vekilleri çok güzel bir şekilde tribünde güzel bir koalisyon oluşturmuşlar. Eğer bazıları bundan etkilendiyse ve bizim hakkımızı yedilerse çok ayıp, ama yemedilerse ben onlardan özür dilerim.Mersin İdmanyurdu’nu da tebrik ediyorum, futbolcu yapısıyla teknik heyet yapısıyla şampiyonluğu hak eden bir takım

Şadi ÇOLAK

Bu karşılaşma bizim üst üste ikinci deplasmanımızdı, bir hafta öncesinde Altay deplasmanından bir puanla dönmüştük. Mersin İdmanyurdu yukarıyı hedefleyen bir takım, biz de bu kümede kalmayı hedefliyoruz.

Öncelikle takım arkadaşlarımı kutluyorum çok pozisyona girdik, bunları değerlendirmiş olsaydık bugün buradan galip ayrılan takım bizdik. Bunu bu karşılaşmayı izleyen herkes gördü. Ama şunu belirtmek istiyorum, bu lig’lerde biz uzun yıllardan beri oynuyoruz, hakemlerin futbolculara bu stresli ortamlarda biraz daha yumuşatıcı davranması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz futboldan ekmek kazanıyoruz onlarda hakemlikten ekmek kazanıyor. Karşılaşmanın hakemleri bizim moral ve motivasyonumuzu bozdular diye düşünüyorum.

Hakem saha içerisinde bize çok kötü davrandı, herkesi Allaha havale ediyorum. Biz mücadelemizi yine vereceğiz iki maçta 6 puan bizi lig’de bırakacaktır diye düşünüyorum ve bunu başaracağız.

Oktay DEMİRCAN

Öncelikle Mersin’e puan ve puanlar almaya geldiğimizi belirtmek istiyorum. Çarşamba gününden beri buradayız, hafta başından beri bu karşılaşmaya çok iyi hazırlandık. Fakat karşılaşmada şansımızın yanımızda olmadığını düşünüyorum.

Futbol şansı yanımızda olmadığı için beraberliği yakaladıktan sonra 2 hatta 3. Golü atabileceğimiz pozisyonlarımız var. Maçın kritik golünü biz atamadık Mersin attı ve üç puanı aldılar.

Bu önemli karşılaşmadan mağlup ayrıldığımız için çok üzgünüz, önümüzde çok önemli iki tane final maçımız var. Bu final maçlarını çok iyi değerlendirip, sahada her şeyimizi verip Kartalspor’u lig’de bırakacağımızı düşünüyorum.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2011, 05:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17