CHP neden iktidar olamıyor' analizi

Mehmet Tezkan yazdı: CHP'de hangi lider neden başa geçti. İnönü'yü devlet getirdi, Kılıçdaroğlu'nu mecburiyet.

CHP neden iktidar olamıyor' analizi

Geçtiğimiz günlerde 'CHP'nin yüzde 35'i bulması zor' diye yazan Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, CHP'ye liderlik eden siyasetçileri tek tek değerlendirdi.  ''AKP güçlü lider partisi.. AKP tek adam partisi.. Karizmatik lider partisi.. Bunlar doğru ama AKP sapına kadar ideolojik parti..'' diyen Tezkan, İsmet İnönü'den Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP liderleri başa nasıl geçti sorusunun cevabını verdi.


İşte Tezkan'ın o yazısı

CHP'DE KİMLER NASIL LİDER OLDU


Laf liderlerden açıldı, sağdaki liderleri sıraladık.. O halde, CHP'ye liderlik edenlere de bakalım..Kimlerin nasıl lider olduklarını hatırlayalım..

İsmet İnönü devlet kararıyla geldi..

Bülent Ecevit halkın (seçmenin) kararıyla geldi..

Deniz Baykal delegenin isteğiyle..

Kemal Kılıçdaroğlu mecburiyetten..

SODEP'li, SHP'li yılları da katarsak...

Erdal İnönü çaresizlikten..



''İNÖNÜ'YÜ BÜROKRATLAR, GETİRDİ ECEVİT SOKAKTA KAZANDI''


Biraz açalım..

Atatürk ölünce Cumhurbaşkanı'nın kim olacağına ne mebuslar karar verdi ne CHP delegeleri.. Sivil- askeri bürokratlar karar verdi..
İnönü'yü kurultayda yenerek genel başkan olan Ecevit maçı sokakta kazanmıştı.. Sokağın baskısını, sokağın isteğini CHP delegeleri onayladı.. Olan buydu..


''DELEGE BAYKAL DEDİ''


Deniz Baykal, 12 Eylül'ün kapattığı CHP'yi yeniden açtı.. Ortaya aynı tabana hitap eden, aynı dili konuşan iki parti çıkınca birleşmek kaçınılmaz oldu.. Delege Baykal dedi..


''KILIÇDAROĞLU MECBURİYETTEN''


Baykal'a kaset komplosu kurulmasaydı, Kılıçdaroğlu o koltuğa oturamazdı.. Niyeti de yoktu zaten.. Baykal çekilince mecburiyet doğdu..
Gelelim Erdal İnönü'ye..


12 Eylül siyasetin üzerinden buldozer gibi geçince ortada kimse kalmadı.. Toparlayıcı lazımdı, Erdal İnönü istemeye istemeye siyasete girmek zorunda kaldı..


Mecburiyetten..






kaynak : ensonhaber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17