Sancaktepe Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Sancaktepe Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Sancaktepe Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını 25 Eylül 2010 Cumartesi günü Samandıra Kültür Merkezinde yaptı.

Genel Kurul Toplantısına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Başbakanlık Danışmanı Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci ve çok sayıda davetli katıldı.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber’in açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul’da, Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başbakanlık Danışmanı Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın birer konuşma yaptı. 

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı konuşmada Sancaktepe Belediyesi’nin hizmetlerine kısaca değindikten sonra Kent Konseyi ile yürütülen çalışmalardan bahsetti. Başkan Erdem; “Biz Sancaktepe Belediyesi olarak seçimlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yıl içinde hepinizin bildiği gibi Sancaktepe’de asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz mahallelerimize girdik ve asfalt çalışmalarını ve yol çalışmalarını yaz döneminde büyük bir kısmını tamamladık. Önümüzdeki üç yıl Sancaktepe Belediyesi ürettiği ve söz verdiği tüm projeleri hayata geçirecek, sizlerin de önerileriyle Sancaktepe’nin çehresi değişecek” dedi. Başkan Erdem konuşmasında Kent Konseyi ile yürütülen çalışmalara değinerek; “Sancaktepe Kent Konseyi’nin kuruluşunun ardından bir yıl geçti. Bu bir yıl içinde Kent Konseyi’nin kuruluş aşaması tamamlandı. Yıl içinde bazı etkinliklerde yapıldı. Bu yıl Genel Kurul üyelerimizin sayısı da arttı. Bundan sonra Sancaktepe Kent Konseyi olarak Sancaktepe için üreteceğimiz projelerimiz çok daha çeşitlenecek ve üretken olacaktır. Önümüzdeki yılın hem Kent Konseyimiz hem de Sancaktepe için çok daha verimli geçeceğine inanıyorum” şeklinde sürdürdü.

Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber,  Kent Konseyi kuruluş çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Genel Kurul’a katılan üyelere bilgi verdi. İsmail Karabiber şunları söyledi; “Yasal olarak kuruluşunu gerçekleştiren Sancaktepe Kent Konseyi’nin üreteceği projelerle kentin gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum. Kent Konseyi de kent için, Sancaktepeli için hayata geçmesinde yarar gördüğü çalışmaları hızla yürütüyor.” dedi. Karabiber, kent konseyinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İstanbul milletvekili Mehmet Sekmen’de yaptığı konuşmasında Sancaktepe Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini kısa zamanda kentin büyük gelişme kaydettiğini belirti. Sekmen, sağlık, eğitim ve kültürel alandaki yatırımlarla Sancaktepe’nin İstanbul’un örnek ilçesi konumuna geldiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı İsmail Erdem’e Başbakanlık Danışmanı Dr. Yıldırım Ramazanoğlu’na, Dr. Kemal Aydın’a, Eski Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyemiz Ali Yalçın’a, Çocuk Meclisi Başkanı Oktay Bakın’a,  Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu Üyelerinden Oğuzhan Ünlü, Kübra Kırtorun ve Yağmur Ceren Karabıyık isimli öğrencilere plaket verildi. 

Genel Kurul Toplantısında Kent Konseyi Çalışma Grubları’ndan Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Emekliler Meclisi, Engelliler Meclisi ve yedi Çalışma Grubuna ait olmak üzere 25  proje görüşülerek kabul edildi.

 

Sancaktepe Kent Konseyi 2.Olağan Genel Kurul Toplantısını geniş bir katılımla basın ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2010, 05:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17