Sancaktepe Belediyesi’nden Tasarruf Teşviki

Sancaktepe Belediyesi’nden Tasarruf Teşviki

Sancaktepe Belediyesi  Kültür  Müdürlüğü tarafından "Dünya Tasarruf Günü'" kapsamında Samandıra Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenlendi.

 Ülkemizde 31 Ekim’de Dünya Tasarruf Günü adı altında yapılan kutlamalarda tasarrufun önemine dikkat çekilerek insanlar bu konuda bilinçlendiriliyor. Birçok etkinliğin yapıldığı programlarda bilhassa eğitim çağındaki öğrenciler bu konuda bilgilendiriliyor. Sancaktepe Belediyesi tüm Sancaktepe’deki öğrencilerin bu konuda dikkatlerini çekmek ve bu günün anlam ve önemini anlatmak üzere bir konferans düzenledi.

Samandıra Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı olarak Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özsoy katıldı. Kıt kaynakların kullanımının, tarih boyunca insanoğlunun en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade eden Özsoy, dünyanın sahip olduğu imkân ve kaynakların, sınırsız ve kolay ulaşılabilir olmadığını vurguladı. Özsoy ''O nedenle, imkân ve kaynaklardan yararlanırken tasarruflu davranmak, hem maddi, hem de ahlaki bir zorunluluğun gereğidir. Bu konuda üretenlere olduğu kadar, tüketenlere de büyük görevler düşmektedir'' açıklamasında bulundu.

 Özsoy, bilim ve teknoloji alanlarında sağlanan gelişmelere paralel olarak, imkân ve kaynakların insanların hizmetine daha tasarruflu bir biçimde sunulmasının temel amaç olması gerektiğini söyledi. Zaman zaman dünyada yaşanan israfın rakamlarla örneklerini veren Özsoy ; “Sorun kamu, özel sektör veya fakir, zengin ayrımı yapmadan herkesi ilgilendirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, insanlarımızı daha tasarruflu olmaya çağırıyorum” dedi

Programda kısa bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Cankatar ise “Elimizdeki varlıkları kullanırken onların değerini iyi bilmeliyiz. Kazandığımız paranın veya kullandığımız eşyanın günlük ihtiyaçlarımız dışında gelecekte de lazım olacağını düşünüp dikkatli davranmalıyız. O yüzden tasarrufu hayatımızın en önemli alışkanlıkları haline getirmeliyiz.” dedi.  Başkan Cankatar; “Ülkenin zenginleşmesi, gelir seviyesinin yükselmesinin daha çok istihdam, daha çok üretim ve daha çok ihracatla mümkün olduğunu düşüncesiyle ilan edilen bugün bireylerden başlayarak toplumun her kesimine bir gelenek biçiminde yansımalıdır. Bunun için herkese görev düşmektedir.” dedi.

Dünya tasarruf günü dolaysısıyla konferansa katılan öğrencilere ev maketi şeklinde kumbaralar hediye edilirken Sancaktepe’deki tüm örencilere yönelik Kültür Müdürlüğü tarafından Dünya Tasarruf Günü konulu resim yarışması düzenlendi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2010, 06:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17