Pendik Zabıta operasyonlarla dolu bir yılı geride bıraktı

Vatandaşın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla geceli gündüzlü çalışan Zabıta Ekipleri, geçtiğimiz yılı oldukça başarılı geçirdi....

Pendik Zabıta operasyonlarla dolu bir yılı geride bıraktı

Vatandaşın sağlığını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla geceli gündüzlü çalışan Zabıta Ekipleri, geçtiğimiz yılı oldukça başarılı geçirdi.

Pendik Belediyesi Zabıta Ekipleri, gıdadan seyyar satıcılara, sigara kaçakçılarından dilencilere düzenlediği operasyonlarla dolu bir yılı geride bıraktı. Bunların yanı sıra kaçak yapıya ‘sıfır tolerans’ gösteren Zabıta Ekipleri, yıl boyunca 600 kaçak ve hasarlı binayı yıktı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen önemli çalışmalardan biri de hurda araçlara yönelik yapıldı. Özellikle çocuklar için büyük tehlike arz eden başıboş 150 hurda araç, Trafik Ekipleri tarafından çekildi. Vatandaşların sağlıklı gıda tüketmeleri amacıyla 7 bin 174 işyeri denetimi gerçekleştirildi. Sağlıksız ürün satışı yapan ve kayıt dışı kazanç sağlayan 2 bin seyyar satıcı tezgâhı kaldırıldı.

Yetkililer, amaçlarının vatandaşın sağlığını ve güvenliğini korumak olduğunu bildirirken üretici ve satıcıları kurallara uygun üretim ve satış yapmaları konusunda uyardı. 2012 yılı içerisinde çalışma temposunun daha da artacağını ayrıca belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2012, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17