Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Kim Olacak?

Pendik’te bir şeyler oluyor, yakın zamanda internet gazetesine düşen bir haberden yola çıkarak Pendik’te neler olduğunu izlemeye aldık.

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Kim Olacak?

Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Mustafa SARICA bir yüreklilik göstermiş adaylığını açıklamış, arkadaşları da destek kabilinde Şube Müdürü Mustafa SARICA’nın ilçe müdürü olması için imza kampanyası başlatmışlar. İlgililere iletilmek üzere hazırlanan metin aynen şöyle:

İlçemize 2002 yılından bu yana hizmet veren, vizyoner liderliğe sahip, başarılı çalışmalarıyla önderlik yapan, çalışmalarında tarafsızlığı, dürüst kişiliği ve başarıya endeksli çalışmalarıyla dikkat çeken, problemlere çözüm odaklı yaklaşan, birçok başarılı projelere imza atan, çok sayıda AB projesi yönetmiş ve halen yönetmekte olan, bilgisine güvenen, sosyal projeler geliştiren, kamuoyunun büyük ölçüde takdirini kazanmış, eğitime dair özgün görüşleri olan, girişimci bir yapıya sahip, yapmakta olduğu göreve sınavla atanan, Eğitim Denetim ve Yönetim Bölümünde yüksek lisans yapmış olan ve iyi derecede İngilizce bilen, eğitim ve insan kaynakları konusunda ulusal ve uluslar arası çalıştaylara katılmış, stratejik planlama uzmanı olan ve halen Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Sayın Mustafa SARICA’nın Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını istiyoruz.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

 

 

Adı ve Soyadı

Görevli Olduğu Okul

İmzası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazının içeriğini anlamak için biraz araştırma yaptık, hakikaten karşımıza  mert, kişiye güven veren bir insanla karşılaştık. Çevresinde biraz araştırma yaptık,  tarafsız, kendisine güvenilen, seveni ve sevmeyenin de birleştiği şey söylediğini yapan güvenilir bir kişi olduğu.  Biraz Arapça ve Osmanlıca bildiğni de öğrendik.

Eleştiriler yok mu, tabiî ki var; biraz dik, görevinde aşırı titiz, inandığı konularda pek taviz vermeyen yapısı kendini yakından tanımayan öğretmenlerce kıyasıya eleştiriliyor. Belli ki hayatta kimseye eyvallah  etmemiş, bundan sonra da edeceğe benzemiyor. Okullardaki imza ile destek vermek isteyen öğretmenleri, demokrasi havarisi kesilen bir sendikanın engellemesine rağmen, hatırı sayılır bir oranda imza toplanmış.

Araştırmayı biraz daha derinleştirdik, Mustafa SARICA Maltepe İlçesinden gelmiş, Maltepe de başarıları ile tam bir efsane… Kadir Has İlköğretim Okulu Kurucu müdürlüğü yapmış, İlçesinde Vekil Şube Müdürlüğü yapmış. Konuştuğumuz Maltepe’li öğretmenler,  çok pozitif ve enerji dolu bir insan olduğunu, söylediler.

Bununla da kalmadık biraz daha yakından bakmak istedik, Mustafa Beyin iki çocuğunun üniversite mezunu olduğunu ve ikisinin de Boğaziçi  Üniversitesini bitirdiğini, öğrendik. Komşularından aldığımız bilgilere göre ailece çok sevildiklerini ve çok yardım sever olduklarını, yıllardır eşinin yardım kuruluşunda çalıştığını, 90 yaşındaki babasıyla birlikte  büyük aile olarak yaşadıklarını, bize gıpta ile anlattılar.

En son neden ilçe müdürlüğü istediğini kendisine sorduk, o da bize; yıllardır şube müdürü olarak çalıştığını, projelerini maalesef ki, uygulama fırsatı bulamadığını, bu durumu anlatmasının bir çok kişiyi üzeceği için anlatmak istemediğini, ilçe müdürü olması halinde projelerini uygulayacağını ve Pendik İlçesini  İstanbul’un ilk beş ilçesi arasına; akademik eğitim, spor, kültür ve sanatta taşıyabileceğini, torpilin kesinlikle en az rüşvet kadar kötü bir bir şey olduğunu, ifade etti.

İlçe milli eğitim müdürlüğünün diğer adayları tam belli olmamakla birlikte çok tartışılan ve sadece siyaseten tercih edilen kişiler olduğu yaygın kanaat olarak inanılmaktadır.

Değerli yetkililer halk her zaman büyüktür, insanları indirirde çıkarırda, umuyoruz,  milletin çocuklarını düşünerek karar verirsiniz. Bizimde çocuklarımız var, biz çocuklarımızı inanın sizden daha çok seviyoruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2012, 21:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Fuat DAYINLARLI
Mehmet Fuat DAYINLARLI - 11 yıl Önce

ilçem gazetesinin yukarida belirttiği her şeye tümüyle katiliyorum.saygideğer pendik halkina seslenmek istiyorum.maltepe küçükyali halitarmay lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yaparken bu kardeşimiz stajyer öğretmen olarak yanıma geldi zeki aktif birşeyler üretmek isteyen rehber öğretmeni olarak devamlı sohbet ettik.fikirlerini uygulama safhasına bulunduğu konumu ğereği getiremedi.ne zaman kadirhas ilk öğretim okulu kurucu müdürü olarak atandığında bildiklerini bir bir sergilemeye başladı. maltepe ilçe milli eğitimi bu başarılı okul müdüründen faydalanmak adına milli eğitim şube müdürlüğüne atadı burada da faydalı hizmetler yapmıştır.daha sonrada pendik milli eğitim şube müdürlüğüne atanarak yararlı hizmetlerine devam etmiştir.bu duruma milli eğitim çalışanları ve pendik halı şahittir.sizlerin muvafakatı ile pendik milli eğitim müdürü olarak atanırsa pendik kazanacaktır.sizlerle bu bilgileri paylaşmak istedim saygilarimla.

Yunus KAYA
Yunus KAYA - 11 yıl Önce

mustafa sarıca hoca'mızın pendikte bu göreve gelmesi gercekten pendikliler için eğitimde buyuk bir fırsat olur.inşallah gelecek kişinin siyasi olarak değil, pendikte eğitimde faydası olabilecek birisi olması pendik halkı için faydalı olur..mustafa hocanın gelmesini arzu ederiz..

SIRADAKİ HABER

banner17