CHP Neyin Fukarası?

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştirenleri eleştirmiş.

CHP Neyin Fukarası?

Habervaktim  yazarı Bilal Şahan çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Şahan ;


İktidara ve AKP'ye karşı yeteri kadar muhalefet edilmediğini savunanlara çıkışmış Kemal Bey ve iddialı konuşmuş: " Açıkça iddia ediyorum ve söylüyorum; benim kadar çalışan başka bir genel başkan yoktur."

CHP, muhalefetini hükümete karşı yapmak yerine onları iktidara taşıyan seçmene yapıyor.

Basına en son yansıyan olayı irdeleyelim.

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Önay Taşdelen, kamuda başörtüsü yasağının kalkması için eylem yapacaklara karşı attığı twitt, iddiamı doğrular nitelikte.

Özgürlüklere yelken açılması için kendisinden rüzgar olması beklenen CHP'nin, hem de Gençlik Kolları Başkanı'nın; seçtikleri hükümetin verdiği özgürlüğü az bularak eylem hazırlığında olanlara " karakter fukarası" nitelemesi yapması size enteresan gelmiyor mu?

Bundan sonra eylem yapan bütün CHP'lilere, bir CHP'linin özgürlük arayışı içinde olanlara karşı sarf ettiği nitelemeyle mi seslensek, haber başlıklarımızı "karakter fukaraları yürüdü" şeklinde mi atsak acaba?

Hak arayan, daha fazla özgürlük isteyenler "karakter fukarası" ise, CHP "akıl fukarası" mı ki hakaret edenleri içinde barındırıyor, oy vericileri kendinden soğutup, uzaklaştırıyor.

Biraz daha ileri giderek "nankör köpek" hakaretinin sahibini CHP Liderine şikayet ederek "Kemal Bey, siz dünyanın en fazla çalışan lideri de olsanız bu zihniyettekileri partinizde barındırdığınız müddetçe iktidarı unutun" desek yanlış tespit yapmış olmayız değil mi?

Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin seçmen yapısını, beklentilerini iyi analiz etmezseniz eğer; daha birçok seçim sonrasında; iktidar ve onun seçmeni, Taşdelen'in "bu itler yürüdükçe kervan bizim" sözünü size hatırlatacak.
CHP Lideri'ne son bir tavsiyem var. Seçim takvimi işliyor. Oraya buraya aday bulma derdine girmeden önce;basında çıkan CHP haberlerini, tarafsız, ön yargısız iletişim uzmanlarına, halkla ilişkilercilere, sosyolog ve siyaset bilimcilere bir yorumlatın. Emin olun daha iyi muhalefet yapmanıza, daha fazla oy almanıza faydası olacak.

Eğer CHP laikliği savunuyorsa, laikliğin güçlenmesini istiyorsa göstermelik çarşaf açılımının ötesinde bir söylem ve o söylemin eylemiyle birlikte ortaya çıkmalı. Bu haliyle laikliğin gelişmesinde, kök salmasındaki en büyük engel olarak kalacak CHP.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bazı olaylar karşısında attığı twitler, Taşdelen'in ki kadar rencide edici. Zaman zaman CHP uzmanı olarak lanse edilen ve yıllardır başkanlık yapan Gökçek'in, CHP'lilerin yaptıklarına benzer hareketlerde bulunmasını doğrusu yadırgıyorum. O'na da birinin "dur" demesi lazım ama o "birisi" "kim" olur onu bilemiyorum.
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2012, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17