Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde

Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde projesinin tanıtım programı yapıldı.

Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde
Kartal Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Kartal İçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Eğitim Bir-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz ve okul müdürleri katıldı.
Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kartal Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Güven Yıldız yaptığı konuşmada; "Atık Ajanları Dönüşümün Peşinde projesi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum programları 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2018/2 döneminde Türkiye çapında desteklenmesine karar verilmiş 85 projeden biridir. Kartal ilçesinden kabul alan tek projedir.

 
Proje 30 özel yetenekli öğrencinin katılımı ile 18-22 Haziran tarihlerinde yürütülecektir. Projenin amacı İstanbul’da atık yönetimi ile ilgili özel yetenekli öğrencilerin çeşitli etkinlikler ile bilgi ve becerilerini üst düzey kazanımlar ile geliştirmektir. Bu amaçla 1. Gün Kartal Bilim ve Sanat merkezinde, 2. gün Paşaköy atık su ve Ömerli içme suyu tesisinde, 3. Gün Eyüp Odayeri atık tesisleri ve Pera müzesinde, 4. gün Gebze Teknik Üniversitesi’nde, 5. Gün ise Kartal BİLSEM’de etkinliklerin planlaması tapılmıştır.
 
Projeyi Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı, Kartal Bilim ve Sanat Merkezi desteklemektedir. Projenin tüm mali giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanmaktadır." Dedi.
Daha sonra Kartal İçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz Dönüşüm Projesinin önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 01:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17