Sancaktepe'de Örnek Proje

Sancaktepe'de Örnek Proje

Sancaktepe Belediyesi tarafından çevre bilincini geliştirmek, katı atıkların dönüşümünü sağlamak amacıyla   " Okullararası Atık Kâğıtların Toplanması ve Yeniden Dönüştürülmesi Projesi" kapsamında yapılan çalışma sona erdi.

 Sancaktepe’de geri değerlendirilebilir kâğıt, cam, metal, teneke kutu, plastik gibi atıkların doğada kaybolmasını bekleme yerine çevre kirliliği oluşturmadan yeniden kazanma çalışmaları sürüyor. Bu bağlamda Sancaktepe genelinde iki yıldır devam eden “Geri Kazanım Projesi ve Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması” çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor. Geçen süre zarfında Sancaktepeliler’in duyarlılığı sonucu toplanan atıkların miktarında gözle görülür artış kaydedildi.    

Sancaktepe Belediyesi okullarda çevre bilincinin oluşumunda, ağaç sevgisinin kazandırılmasında, çevreyi güzelleştirme alışkanlığının temellerinin atılmasında, tasarruf bilincinin kazandırılması konusunda yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. Çevre bilincini artırmaya yönelik yaptığı ve okullara arası yarışma niteliğindeki çalışmayı sona erdirdi. Okullar arası kâğıt toplama kampanyası şeklinde yürütülen çalışmaya Sancaktepe’de bulunan tüm ilköğretim okulları katıldı. En fazla kâğıt toplayan okullar arsında ilk üçe giren okullara ödülleri verildi.

  Sancaktepeli öğrenciler, örnek bir çalışmanın öncülüğünde çevredeki okunmuş gazete, dergi ve dokümanları toplayarak geri dönüşüm sağlama düşüncesiyle ağaçların kurtarılması yolunda üç aylık bir yarışa başladılar. Sancaktepe Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje üç ay süreyle devam etti.  Kampanya sonucunda 7 Ekim’de düzenlenen bir törenle en fazla kâğıt toplayan okullar asında ilk üç okula ödül ve plaketleri verildi.

Program esnasında yaptığı konuşmada,  insanoğlunun önce doğayı kirletip sonra temizleme çabasına girdiğine dikkat çeken Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Tüm dünyada son yıllarda çevre kirliliği ve çevrenin korunması konusunda giderek artan bir bilinçlenme söz konusu. Sancaktepe Belediyesi olarak doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere olabildiğince kaliteli bir doğal çevre bırakılması çabası içindeyiz. Bu çabamızda çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri de yanımızda yer alıyor. Özellikle kağıt tüketiminde önemli yer tutan okullarda yürütmüş olduğumuz geri dönüşüm çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 Sancaktepe halkının geri dönüşüm çalışmalarına da destek vermeye çağıran Belediye Başkanı İsmail Erdem “Vatandaşlarımız lütfen bu uygulamaya destek versinler. Çöpü kaynağında ayrıştırırsak kentimiz ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamış oluruz. Geçen yıl bazı mahallemizde yaptığımız çalışmalar bu yıl tüm mahallemizde devam ediyor. Ben bu konuda Sancaktepe halkının gerekli hassasiyeti göstereceğine eminim.” dedi.

Çevre konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı birinci olan Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu’na projeksiyon cihazı; ikinci olan Ayşe Çarmıklı İlköğretim Okulu’na dizüstü bilgisayar; üçüncü Yenidoğan 19 Mayıs İlköğretim Okuluna ise bilgisayar hediyesi verildi. Ayrıca Proje'ye katlan okul idarecilerine de birer plaket verildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2010, 05:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17