Kartal MHP İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı

Kartal MHP İlçe Teşkilatı’nın...

Kartal MHP İlçe Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı

Kartal MHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu istişare toplantısı Kartal Serenat Düğün Salonıu’nda yapıldı. Toplantıya Genel başkan yardımıcısı Bülent DİDİNMEZ, İstanbul İl teşkilat başkanı Yüksel AYDIN, MHP Kartal İlçe Başkanı Cemal DEMİRAY, ilçe yönetimi, gençlik kolları, mahalle temsilcileri, sandık başkanları ve üyeler katıldı.stişare Toplantısında konuşan MHP Kartal İlçe Başkanı Cemal DEMİRAY “Bu günkü toplantımızın amacı sandık başkanlarımızı bir araya getirmektir. Sandıklara 12 Eylül’de ne kadar sahip çıkarsak o kadar fazla etkili oluruz. Hedefimiz 12 Eylülde “HAYIR” sonucu çıkarmaktır. Ülkemizde birlik ve beraberliğin devamı için, yoksulluğun sona ermesi için, sandıklara sahip çıkalım.” Dedi.

İlçe başkanından sonra konuşan İl Teşkilat Başkanı Yüksel AYDIN, “Bu gün burada yapılan istişare toplantıları 14 ilçede aynı anda yapılmaktadır. Bu toplantıların amacı, hem kendimizi test etmek ve gördüğümüz eksiklikleri tamamlamak için  bu istişare toplantılarını yapıyoruz. Eksikliklerimizi hep beraber gidereceğiz. Tüm dava arkadaşlarımızla birleşerek istediğimiz sonuca ulaşacağız. Bu toplantıları İnşallah önümüzdeki günlerde tam olarak yapmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, anayasaların değiştirilmeyecek kutsal belgeler olmadığını vurgulayarak, ”Ama asla unutulmaması gereken bir husus vardır ki anayasalar mutabakata dayalı toplumsal uzlaşmalar metnini ifade eder” dedi.
Didinmez, MHP Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylülde yapılacak referandumda Anayasa değişikliğine ”hayır” diyeceklerini belirtti.

Didinmez, ”12 Eylülde yapılacak anayasa için, “milletimizin yıkım projesinin bir ön unsuru olarak değerlendirilebilecek bu değişikliklere karşı çıkmasını, reddetmesini temin etmek üzere ‘100 bin kere hayır, hayır, hayır, milyon kere hayır’ kampanyasını başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin, aldatma ve kandırma siyasetinin farklı bir uygulaması olduğunu savunan Didinmez, bu değişiklikle hak ve özgürlüklerin gelişmeyeceğini, değişiklik paketinin tuzaklarla dolu olduğunu ileri sürerek ”AKPye, 12 Eylül 2010′da bir ikaz ve ders vermek için gereğini yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Toplumsal uzlaşmayı bünyesinde barındırmayan anayasa taslağının, milletin değil siyasetin anayasası şeklinde adlandırılacağını kaydeden Didinmez, ”Anayasalar değiştirilmeyecek kutsal belgeler değildir. Günün şartları çerçevesi içerisinde ihtiyaç söz konusu olduğunda anayasalarda bir takım değişiklikler yapılabilir. Ama asla unutulmamalıdır ki, anayasalar mutabakata dayalı toplumsal uzlaşmalar metnini ifade eder” dedi.

Türkiye’nin gerçek gündeminin iş, aş, yokluk ve yoksulluk olduğunu savunan Didinmez, sanal gündemler yaratıldığını iddia etti. Esnafın, tüccarın elinde avucunda ne varsa satmak zorunda kaldığını, her geçen gün borç yükü altında ezildiğini ileri süren Didinmez, sıkıntıları dile getiren vatandaşların hakarete ve şiddete uğradığını savundu. Muhalefet partilerinden seçilen belediyelerin, iktidar tarafından gönderilen müfettişlerle yıldırılmak istendiğini, yandaş sendikalara üye olmaları için memurların zorlandığını ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2010, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17