BBP İSTANBUL'DAN 'EKSİK AMA EVET' KAMPANYASI

BBP İSTANBUL'DAN 'EKSİK AMA EVET' KAMPANYASI

İstanbul İl başkanlığı muhteşem bir programa imza atarak ‘EKSİK AMA EVET’ kampanyasını İstanbul’dan başlattı.

BBP İstanbul il başkanlığımız özverili çalışan ilçe teşkilatlarımızın katkılarıyla her zamanki gibi çok başarılı bir program daha gerçekleştirdi.12 Eylül referandumu için ‘’ EKSİK AMA EVET’’ kampanyasını İstanbul’dan başlatıldı.Programın tamamı KONTV’den ve Genel başkanımızın konuşması SAMANYOLUHABERTV, TGRT HABER TV, ÜLKE TV, TVNET, 24TV, KANALTURKTV’lerinden canlı yayınlanmıştır.Ayrıca ana haber bültenlerinde de yer almıştır.

 

Program 03 Ağustos 1992 yılında kamuoyuna açıklanan Milli Mutabakat Metnini İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan bir sinevizyonla beraber Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı’nın Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra İstanbul İl Başkanlığı tarafından daha önce kamuoyuna tanıtımı yapılan ‘’Birbirimizden farkımız parmak izlerimiz’’ kısa filmi gösterildi.


Program İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan’ın konuşmasıyla devam etti.İl Başkanı Bayram Karacan ‘’Kıymetli misafirler hepinizi ‘Yirmidört saat kesintisiz demokrasi için,eksik ama evet’ programımıza hepiniz hoş geldiniz.Evet az önce il başkanlığımızın hazırladığı kısa filmi izlediniz.Kısa filmimizin sonunda vurguladığımız bir şey var.Birbirimizden farkımız parmak izlerimiz olacak diyoruz Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bugüne kadar hep bu özlem içerisinde oldu.Ve hayalimiz hep bunu gerçekleştirmek üzere oldu.Yani bu ülke de makamı mevkisi ne olursa olsun Allahın yarattığı insan oğlu olarak hepimizin ayrı ayrı parmak izleri var, evet bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız olarak sadece ve sadece parmak izlerimiz farkımız olacak.Yani adalet olacak, eşitlik olacak.İşte bir anayasa değişikliği öncesindeyiz.Biz eksiklikleri biliyoruz, daha çok yapılması gereken var şeyler ama her şeye rağmen ‘’EKSİK AMA EVET’’ diyoruz.’’


Ardından 12 Eylül 1980 askeri darbesini anlatan bir klip gösterildi. Darbe komutanı Kenan Evren'in konuşmasının ardından BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir konuşmasının yer aldığı klipte, Yazıcıoğlu'nun darbe döneminde gözaltına alındığı süreç hatırlatıldı. Yazıcıoğlu'nun, gözaltı sürecinde 7,5 yıl kaldığını ve büyük işkenceler gördüğünü anlatması da aktarıldı. Merhum Yazıcıoğlu’nun temel hak ve hürriyetler konusundaki düşünceleri ve anayasa eleştirileri sinevizyonda paylaşıldı

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik paketinin eksik olmasına karşın 'evet' oyu vereceklerini söyledi. AK Parti iktidarını tam ve kapsamlı bir değişiklik yapmadığı için eleştiren Topçu, buna rağmen, töre kurbanı kadınlar, istismara uğrayan kadınlar, emekliler, engelliler ve cuntacıların yargı önüne çıkarılması için 'evet' diyeceklerini belirtti. Topçu   Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığı Grand Cevahir Otel'de 'Yirmi dört Saat Kesintisiz Demokrasi İçin Eksik Ama EVET' mesajı verildi.


Sinevizyon gösterisinin ardından BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu konuşmasına başladı. Terörün yurda hızla yayılmaya devam ettiğini belirten Topçu, " Hızla eritilmeye çalışılan Milli - İslami ve insani değerlerimizin üzerine; yıkıcı, kırıcı, yok edici bir saltanat inşa edilmeye çalışılmaktadır. Görevimiz açık ve nettir. Orta ve uzun vadede Türkiye’yi iç savaş arenası haline getirme iradesine karşın; yüz yıllardır barış içinde yaşamış olan vatandaşlarımızı “kardeşlik noktasında” buluşturma görevini layıkıyla ifa etmeliyiz. Terör hattı terk etti satha indi. Bugün Mayına basarak şehit olan iki askerimizin ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." diye konuştu.


Gazi Mustafa Kemal’in  "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatan Topçu, "Önümüzdeki Referandum süreci Milletten alınıp bir yerlere yerleştirilmeye çalışılan "egemenlik" tanımının millete iadesi için önemli bir merhale teşkil edecektir. Artık buna inanma vakti gelmiştir. Eksik de olsa evet diyoruz." dedi.


Merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun istişareler yaptığını ve bunlara çok önem verdiğini hatırlatan Topçu, "Ben de BBP'nin 99 kurucusundan biri olarak rahmetlinin söylediği gibi istişarelere önem vermek ve sorunları istişarelerle çözmek gerektiğini söylüyorum." ifadesini kullandı.


Referandum paketinde neler olduğunu görmek için internetten indirilip bakılabileceğini belirten Topçu, " Fişleme tarihe karışacak kişisel veriler korunacak. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı yolu açılacak.  Şehit ve gazi ailelerine, kadınlara, çocuklara ve engellilere pozitif ayrımcılık yapılacak. Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanlarına da Yüce Divan yolu açılacak. Siz AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye uymayın. Üslup çirkinliğine takılmayın. Bunların partizanlığına bakmayın siz. Pakete bakın, işinize yarıyorsa evet deyin." diye konuştu.


Geçici 15.maddenin anayasadan kaldırılması bile büyük bir başarı ve aşama olduğunu belirten Topçu “ Zamanında iktidar ya da iktidar ortağı olup meclis çatısı altında anayasa değişikliğine el attıkları vakit, geçici 15. maddenin yürürlükten kaldırılmasının yanına yaklaşamayanları da samimi bulmuyoruz. 2001'de değişikliklerinde geçici 15. maddenin 3. fıkrası kaldırılmıştır ancak, 1. ve 2. fıkrası yürürlükte durmaya devam etmiştir. Sadece 1982 Anayasasından bu “ayıp” maddenin kaldırılması bile mühim bir aşama olacaktır.” Dedi


"12 Eylül'den, 28 Şubattan hesap sormayacak mı bu millet?" diyen Topçu, "Ey iktidar, uyuma, sor bakalım bunların hesabını. Biz kan davası istemiyoruz. Çete lideri Evren ve onun yoldaşları ve ona çanak tutanlar hesap versin diyoruz sadece. Bize yapılanı Allah'a havale ettik biz. 12 Eylül milletin geleceğine vurulmuş bir darbedir. Millet adına hak arıyoruz biz." şeklinde konuştu.


Büyük Birlik Partisi’nin bu anayasa değişiklik paketinin mecliste oylanmasından önce, hükümet yetkililerinin siyasi partilerle yaptığı istişare turlarında, hükümet yetkililerine sunduğu öneriler içerisinde TSK İç Hizmetler Kanunu 35. maddesinin tamamen kaldırılması da yer alıyordu diyen BBP Lideri Yalçın Topçu Muhalefetin bu konudaki son dakika atağında samimi olmadığını belirterek söyle konuştu: “ Muhalefet 35. madde değişikliğinde samimi değil. Şu anda Çeteleri cuntaları yargılayan süreçte görülen davanın avukatları olduğunu iddia eden bir muhalefet nasıl olurda 35. maddeyi yeniden düzenleyecek samimiyeti gösterecek? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Meclisteki muhalefet gerçekten olumlu bir katkıda bulunmak isteseydi işin içinde olurdu. Daha baştan anayasa değişiklik paketine tavır aldılar” dedi


HSYK ve Anayasa değişikliği ile ilgili oylama yapılırken parti kapatma konusu gündeme geldiğinde CHP'nin grup toplantısı yaptığını hatırlatan Topçu, "HSYK'nın yargının üzerinde olmasını istemiyoruz. HSYK konumu ve uygulamaları itibari ile hâkimlik ve savcılık mesleğinin kalıplaşmasına, yargı mensupları ile kurul arasında temsil bağının kalkmasına, sorumlulukların ifa edilmesine ve şeffaflığının ortadan kalkmasına dair ciddi eleştiriler ve şikayetler almıştır. Biz bu konuda önerilerimizi sunarken; Yargı, yargılama, iddia ve savunma kavramları, işlevleri net bir biçimde tanımlanmalıdır dedik. Yargı yönetimi yargıya, savcılık yönetimi savcılığa ait olmalıdır dedik. İktidarımızda Anayasa mahkemesi üyelerinin seçiminde sizin iradeniz olacak. Siz seçeceksiniz. İdeolojik kampların arasına Anadolu çocukları da girecek. Buna kim 'hayır' diyor. Bunun için gidip 'evet' diyeceğiz. İade-i itibar almak için, 80'de bu zulümleri yapanları yargı önüne çıkarmanın yolu evet demekten geçer. Engelliler, istismara uğrayan çocuklar, töre mağduru kadınlar, emekliler, yaş kararlarında iç edilen binler için, cuntalar için evet diyeceğiz. Ancak iktidara geldiğimizde bunların getirdiği yamalığı da bugüne kadar getirdikleri yamaları da çıkarıp çöpe atacağız. Bizim Anayasamızda sadece Meclis Başkanı, sadece Genel Kurmay Başkanı, sadece kuvvet komutanları yaptıkları suçtan dolayı adalet önüne çıkıp, Cumhurbaşkanı ile Başbakan yakasını kurtaramayacak. Cumhurbaşkanını da Başbakanı da yargının önünde milletin iradesine biz teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.


YAŞ kararları ile alakalı ciddi fırtınalar kopartıldığını belirten Topçu, "6 il dolaştım. Halkın fikrini aldım. Şimdi buna göre buradan Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve Genel Kurmay Başkanı'na sesleniyorum. Bırakın 3-5 kişinin ikbal meselesiyle ilgili gündem oluşturmayın. Bırakın, hukuk kanun ne ise onu yapın. Eşkıya dağdan şehre inmiş, bırakın bunları. Bunlar gündem oluştururken İskenderun'daki terör saldırısı arada kaynadı gitti. yapılan olaylar aydınlanamadı. Heronlar gözlüyor, Mehmetçiğimiz orada ölüyor. Kimse oraya yardıma gitmiyor. Bunların hesabını verin.


Asker kışlasında otursun siyasete soyunmasın. Siyasete soyununca asli vazifesi olan ülkenin güvenliğini ihmal edecek noktalara geliyor. TSK içindeki gaflet derecesinde işler yapan çürük elmalardan hesap sormalı bu konuda zafiyet göstermemelidir. Bu konuda kol kırılır yen içinde kalır anlayışı terk edilmelidir. TSK, "askerin işi askerliktir siyasetle işitigal edemez" düsturunu hayata geçirirse ve güvenlik konusunda elinde imkan olduğu halde neleri yapmadığını masaya yatırırsa doğru ve muteber olanı yapmış olur." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2010, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17