Başkan Salih Kenan Şahin, Esnafa Sordu “Siz seçin, biz yapalım”

Başkan Salih Kenan Şahin, Esnafa Sordu “Siz seçin, biz yapalım”

Lale Sokağın daha verimli kullanılması için üç ayrı proje hazırlayan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, üç boyutlu görsellerle esnafı bilgilendirerek; “Siz seçin, biz yapalım” dedi.

En küçüğünden en büyüğüne Pendik’teki tüm projeleri, vatandaşla görüşerek gerçekleştiren ve ‘Katılımcı yönetim anlayışı’ ile hareket eden Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Merkez Çarşı’daki Lale Sokak’ta yapılacak üstyapı düzenlemesi için esnafla bir araya geldi. Yaklaşık 10 metre genişliğindeki sokağın hem esnaf hem de vatandaş açısından daha verimli kullanılması amacıyla gerçekleştirilen çalışma için esnafa üç öneri sunan ve ayrıntılı bilgi veren Başkan Şahin; “Siz seçin, biz yapalım” dedi. Bilgilendirme sırasında esnafın sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Şahin, kendilerine düşünmeleri için zaman verdiklerini, acele etmemeleri gerektiğini belirterek, Pendik için en iyi olanı hep birlikte karar vererek gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Üç öneriden hangisi seçilecek?

Lale Sokak için hazırlanan üç proje için esnafa yönelik referandum gerçekleştirilecek. Hazırlanan üç projeden ilki; ‘Tek araç geçecek- tek araç park edecek,kaldırım daralacak’, ikincisi; ‘Tek araç geçecek - park yasak, kaldırım genişleyecek’ ve sonuncusu ise ; ‘Tamamen araçsız, yayaya açık’ hale getirilecek. Seçenekler konusunda esnaf farklı görüşlere sahip. Kimi yolun tamamen kapanmasından yanayken kimi de araç geçişinden yana. Farklı görüşler olsa da Lale Sokak’ın kaderini yapılacak olan referandum belirleyecek.

 

    

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2010, 05:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17