Ataşehir Belediyesi’nin Sanat kursları başlıyor

Ataşehir Belediyesi’nin Sanat kursları başlıyor

Ataşehir Belediyesi’nin sanatı mahallelere getirdiği kursların sayısı artıyor. “Mahallenize Sanat Eğitimi Getiriyoruz”, “Müziğe İlk Adım” ve “Anarenkler” kursları ile Ataşehirliler mahallelerinde sanatla buluşuyor. 

 Ataşehir Belediyesi, sanat alanında yeni dönem içerisinde üç dalda kurslar başlatıyor. Bunlardan ilki olan ve daha önce “Mahallenize Sanat Eğitimi Getiriyoruz” sloganıyla yürütülen; Bağlama, Gitar, Keman, Perküsyon, Halk Oyunları, Latin Dansları ve Tiyatro kursları yeni dönemde de devam edecek. Tüm Ataşehirlilerin faydalanabilmesi için yeni dönemde bu kurslarda uygulanan yaş sınırı da kaldırıldı.

Ataşehirlilere sanat alanında sunulacak bir diğer kursta “Müziğe İlk Adım” dersleri verilecek. Bu kurslarla 6 ve 9 yaş arasındaki küçük çocuklara; müzik kulaklarını geliştirme, ritim algılama, ses eğitimi ve Latin perküsyon eğitimi dersleri verilecek.

 “Anarenkler” sloganıyla başlatılan bir diğer kursta ise; ev hanımlarına resim eğitimleri verilecek. Bu kurslar esnasında hukuk, tıp, sanat gibi farklı alanlarda konularında uzman olan konuklar resim eğitimlerine katılacak. Ev hanımları sadece resim eğitimi almayacak, farklı alanlarda da bilgiler alacak. Kurslara katılan uzman konuklar, ev hanımlarına sıradan seminerler vermek yerine, onlar gibi hem resim yapacak hem de bilgilerini onlara aktaracak.

27 Eylül ve 8 Ekim arasında yapılacak kayıt döneminde; Aşık Veysel, Mustafa Kemal ve Örnek mahallelerinde oturan vatandaşlar kayıtlarını Aşıkveysel Ataevi’ne diğer tüm Ataşehirliler ise kayıtlarını Ataşehir Belediye Başkanlığı Merkez Binası’na yaptırabilecekler. Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 telefon numarasının 189 dahili hattından da kurslarla ilgili telefonla bilgi alınabiliniyor.

ATAMEM (Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi), Ataevleri, İçerenköy Kurs Merkezi ve Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu ile Celal Yardımcı İlköğretim Okulu salonlarında yapılacak kurslara bin kişinin katılması bekleniyor.  

 

 

     

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2010, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17