Mustafa ZENGİN Serbest Bıraklıldı

Mustafa ZENGİN Serbest Bıraklıldı

Yolsuzluk iddiasıyla Maltepe Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve birlikte adliyeye sevk edilen 10 kişi serbest bırakıldı. Mustafa Zengin'in adliye'den ayrılışında ise izdiham yaşandı.

Aracının başında kısa bir açıklamada bulunan Zengin şöyle konuştu; "Bu yıllardan beri süren aydınlığa karşı karanlığın savaşıdır. Biz bu savaşta aydınlığın yanındayız devam edeceğiz. Burada devletin savcısı, polisi görevini yapmış. Bizleri bilgimize başvurmak için adliyeye davet etmiştir. Ancak davet şekli sizleri de buraya toplayacak kadar tepki toplamıştır, etik olmamıştır. Bilgilerimize başvuruldu, arkadaşlarımız bilgilerini söylediler. Şu anda da hizmete devam etmek için buradan ayrılıyoruz."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah Maltepe Belediye Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından aralarında Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bingöl, Kültür Müdürü Faruk Süslü, Bilgi İşlem Müdürü Dilek Çelik, Destek Hizmet Müdürü Selim Dayıoğlu ve Basın Sorumlusu Zafer Yakut'un da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra ifadeleri alınmak üzere Kartal Adliyesi'ne götürüldü. Belediye Başkanı Mustafa Zengin belediye binası önünde bekleyen basın mensuplarına gözükmemek için arka kapıdan adliyeden ayrılırken diğer isimler belediye binasının yan kapısından minibüse bindirilerek götürüldü.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2011, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17