İmamoğlu'na ve Ali Kılıç'a, Yargı'dan tokat gibi karar!

"Halkçı Belediyecilik bu mu?" Dedirten olay Maltepe'de yaşandı.

İmamoğlu'na ve Ali Kılıç'a, Yargı'dan tokat gibi karar!

İsminde "Halk!" kelimesi geçen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları halka lazım olan yeşil alanı konut imarına açmaya çalıştılar. Halkçılığını gösteren CHP Maltepe eski meclis üyesi Hasan Gökkaya, Maltepe halkının menfaati için açtığı davayı, İBB’ye ve Maltepe Belediyesi’ne rağmen kazandı.

MALTEPE HALKI KAZANDI

CHP önceki dönem Maltepe Belediye Meclis Üyesi Hasan Gökkaya Maltepe halkı menfaatine olan, Maltepe Gülsuyu’nda 40 bin metre karelik yeşil alanın 24 bin m2 sinin konut alanına açılmasını önlemek için açtığı davaya İBB, Müteahhit ve Maltepe Belediyesi’de müdahil oldular. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, 4. İdare Dava Dairesi 2020/352 Karar No. İle görülen, 16237/3 parsele ilişkin belediye hizmet alanlarının fonksiyonunun değiştirilerek kısmen konut alanına alınmasına ilişkin 1/5000 bin ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatının iptali nedeni ile açılan dava da yapılan değişikliğin "şehircilik ilkeleri ve kamu yararına uygun olmadığını" belirterek iptaline karar verdi.

---

---

GÜLÜNÇ TALEP!

Maltepe Belediye Başkanlığı’nın bilir kişi raporlarına rağmen istinafa yaptığı başvuruda Kendi Meclis Üyesi Hasan Gökkaya’nın yeniden meclis üyesi seçilemediği ve bu sebeple dava ehliyeti olmadığı yönünden hareketle davanın düşürülmesini talep etmesi gülünç karşılandı.

---

---

ÖRNEK ALINMASI GEREKEN ADAM…

CHP Maltepe Belediyesi eski meclis üyesi CHP’li Hasan Gökkaya, çarpık kentleşme sorununun yoğun olarak yaşandığı İstanbul ve Maltepe’de kamu alanlarının sermayeye açılmasına, kamu yararına aykırı imar uygulamalarına karşı yaptığı mücadele takdirle karşılanıyor.

---

---

YEŞİL VADİLER VAADİYLE SEÇİLMİŞTİ!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbullulara yeşil vadiler vaatlerinde bulunup seçilmişti. Gülsuyu Halkının ihtiyacı olan yeşil donatı alanına sahip çıkmaması şaşkınlık yarattı. İşte İmamoğlu’nun o vaatleri “ İstanbul’un ormanlarını vadilere, vadilerini denizlere kavuşturacağız. Ağacın, kuşun, böceğin yaşama hakkını sonuna kadar savunacağız, insanlarımızı yeşille buluşturacağız. Toplamda 15 vadide; yeşil alan, sosyal alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak herkesin vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Bu dere yataklarını yeni yapılaşmalara açmayarak, bu alanları yeşil vadilere dönüştüreceğiz. Böylelikle İstanbul'a 20 milyon m²lik (2600 stat büyüklüğünde) yeşil alan kazandıracağız.” Demişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 02:02

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17