Yoksulların Hamisi Hüseyin Özkul

Kartal Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Özkul İlçem Gazetesi'ne konuştu.

Yoksulların Hamisi Hüseyin Özkul
Kartal Kaymakamlığı bünyesinde faaliyette bulunan Kartal Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Özkul'la kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın Özkul, 2011 yılından beri Kartallı yoksulların, Engellilerin ve Kimsesizlerin kimi olarak biliyoruz sizi.  Kendiniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Öncelikle Anadolu Yakası'nın güçlü Gazetesi İlçem Gazetesi'ne şahsınız nezdinde teşekkür ederim. Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldum. Daha sonra özel sektörde değişik kuruluşlarda orta ve üst düzey yöneticilikler de bulundum.  2007-2011 yılları arası Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliğinde Genel Sekreter yardımcılığı görevi yaptım. Daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü olarak şahsıma görev verildi. Kartal da Sosyal işlerden sorumlu Ak Parti kurucu ilçe Başkan yardımcısı olarak siyasi hayata adım attım. 2004 yılında Kartal Belediye Başkan aday adayı oldum ve 2004-2009 yılları arasında  İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görevlerde bulundum.

Sayın Özkul Vakıf müdürü olarak çalışmalarınızdan biraz bahsedermisiniz?

Kaymakamımız Sayın Cemil AKSAK'ın Başkanlığını yaptığı Kartal Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı bünyesinde ilçemizde ikamet eden on binlerce muhtaç Kartallı'ya çok değişik yardımlar yapılmaktadır. İlk 1986 yılında Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL tarafından Fak Fuk Fon adıyla kurulan Kartal Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2016 yılında  Kartallı Muhtaç ailelere bir çok değişik kalemden oluşan   11 Milyon TL  nakit ve Kartal da bulunan okullarımızda eğitim gören  5.500 ihtiyaç sahibi öğrenciye de  giysi yardımı gibi yardımlar yapılmıştır.


Değişik kalemlerde yapılan nakdi  yardımlar genel başlıklar olarak;  Nakdi Yardımlar, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylıkları, Protez ve Tıbbı cihaz yardımı, Kömür yardımı, Muhtaç Asker Ailesi yardımı, Şartlı Sağlık ve Eğitim Yardımı, Şartlı Gebelik yardımı, Eşi Vefat etmiş Kadınlara  yönelik yardım, Yabancı Yardımları, Slikozis Aylığı, Öksüz yetim Yardımı gibi bir çok kalemde yardımlar yapılmakta ayrıca son zamanlarda bir çok kişiyi yakından ilgilendiren Genel Sağlık Sigortası, on binlerce kişinin  GSS gelir testi vakıf tarafından yapılmıştır.  Bu yardımlar ikameti Kartal da olan ve başvuru da bulunan vatandaşların Hanesinde ve sistem üzerinden sosyal İnceleme uzmanlarınca yapılan incelemesinde muhtaçlığı tespit edilen ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılmaktadır. Yardımlarda muhtaçlık kriteri hanede bulunan kişi basına düşen gelir Asgari ücretin 1/3 ünü geçmeme şartı ile yapılmaktadır. “ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kartal da 27 yıldır Yöneticilikte, siyasette ve ticarette hizmette bulunmuş, İş Dünyasının, Siyasi çevrenin ve Kartalın muhtaç insanlarının yakından tanıdığı Hüseyin ÖZKUL kapısını çalan herkesin her işine elinden geldiğince yardımcı olan ve destek veren tam bir Gönül Adamıdır.  Her kesim tarafından sevilen ve sayılan, mütevazi bir yöneticidir. Tek kelimeyle Kartal’ın ABİSİ, Evladı, Kimsesizlerin Kimsesi, yoksulun Garip gurebanın HAMİ sidir. İlçem Gazetesi yayın kurulu olarak Devletimizde böyle yöneticilerin artması temennimizdir.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2017, 23:40

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17