Esaslı Rant'a Erdal Kıskanç "DUR!" dedi.

Haberimiz ses getirdi. Meclis yine onaylamadı.

Esaslı Rant'a Erdal Kıskanç "DUR!" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda CHP’li Kartal Belediyesi başkanı Altınok Öz, imar planı değişikliği ile Esas Holding’e 300 milyon TL’lik rant sağlayacak planı meclise getirmişti. 10 dönüm yeşil alanın ortadan kalktığı değişiklik, belediye meclisinde AK Parti ve CHP'li  bazı üyelerin oylarıyla iki kez reddedilmişti. Belediye Başkanı Altınok Öz, üçüncü kez gündeme aldığı dosyada beraberlik çıkınca kendi oyunu 2 oy kabul ederek planı meclisten geçirmiş ve ranta karşı çıkan CHP’li Dila Damla Öner, Gürbüz Çiftçi ve Medet Kıskanç ise ihraç talebiyle disipline sevk edilmişlerdi.

İLÇE BAŞKANI KISKANÇ "DUR!" DEDİ

Esas Holding’e ait plan tadilatı dosyası, bu gün yeniden görüşülmesi beklenen Kartal Belediye Meclisi’nde geri çekildi. Meclisten öncesi grup toplantısına başkanlık yapan CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, dosya ile ilgili kendisine haber verilmemesine tepki gösterdi. Kıskanç ”Bana neden haber verilmedi, bu gün duydum. Bu konuda disipline gitmiş arkadaşlarımız var. İl Başkanıyla görüştüm dosya geri çekilecek meclise gitmeyecek" dedi.

OY BİRLİĞİYLE GERİ ÇEKİLDİ

Pazartesi günü meclise gelen dosyalar bir sonra ki aya kalırken, İmar Komisyonu bu dosya için Cuma sabahı alel acele toplanarak rapor yazması hayretlerle karşılandı. Konunun önemine binaen Belediye Meclisine Ak Partili Meclis üyelerinin tam kadro katıldığı gözlerden kaçmadı. Mecliste dosyanın geri çekilmesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada dosyanın geri çekilmesi oy birliğiyle karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 11:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17