Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ne Yılın Pırlanta Adamları ödülü

Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kartal'ın bilimde en yarışan okulu seçildi.

Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ne Yılın Pırlanta Adamları ödülü
banner46

İstanbul Anadolu Yakası'nın en güçlü gazetelerinden İlçem Gazetesi 13. Kuruluş Yıldönümünü Düzenlediği bir gece ile kutladı.

"İstanbul'da Farklı Fikirlerin Hoşgörü ile Buluştuğu Gazete" Sloganıyla yayım yapan İlçem Gazetesi, Kartal'ın protokolünü bir araya getirerek adeta gövde gösterisi yaptı.

13. Kuruluş yıldönümünü kutlayan İlçem Gazetesi, “Pırlanta Adamlar” ödülü kapsamında yılın en başarılı Bilimde yarışan okulu plaketini Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne verdi. Okulun plaketini Okul Müdürü Adem Beker aldı. Plaketin takdimini Kartal Polis Hizmetlerini güçlendirme Derneği Başkanı Şenol Yondemir yaptı.

İLGİLİ HABERİMİZ; 

Göktürkler Robot Takımı

Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Turnuvaya Hazırlanıyor

13 Ekim 2016 Perşembe 00:27
Göktürkler Robot Takımı

ABD’de düzenlenen ve Dünyanın en prestijli robot yarışması olarak kabul edilen First Robotic Competiton Türkiye’de ikinci kez 13 Kasım 2016’da Fenerbahçe Ülker Sport Arenada yapılacak. Kartal ilçesi okullarından Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulan GÖKTÜRKLER robot takımı kendi yapacakları robot çalışmalarına devam ediyor.


 

Geçtiğimiz ay Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müdür olarak atanan Adem BEKER takım üyesi öğrencileri planlama, tanıtım, sponsorluk görüşmeleri, ekip koordinasyonu ve teknik açıdan görevlendirdiklerini dile getirdi. 4 mentör öğretmenin gözetimi ve denetiminde 10 öğrenciden oluşan Göktürkler ;öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiren, özgüvenlerini arttıran, birlikte iş yapma ve bilgi paylaşma becerilerini geliştirerek bilimle uğraşarak neler kazanabileceklerini öğretmeyi amaç edindiklerini belirtti.




 

GÖKTÜRKLER robot takımını Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurullah Sakin GÜZEL ve Bahtiyar ÇAKMAK ziyaret ederek çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Nurullah Sakin GÜZEL Öğrencilere başarılar diledi ve Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.


 

Hedeflerinin Türkiye’de derece alıp Nisan ayında Amerika’da yapılacak olan turnuvaya katılmak istediklerini belirten Elektrik Elektronik Teknolojileri öğretmeni Okan ÖZKAN, İstiklal Marşımızı Amerika’da okumak istediklerini dile getirdi.


 

Kartal’da faaliyetlerine devam eden Cersan Asansör yönetim kurulu başkanı Erdinç YILMAZ ve genel müdürü Betül YILMAZ ziyaretlerinde Göktürkler robot takımının çalışmalarını yerinde inceleyerek bu ekibe sponsor olacaklarını açıkladılar.


 

KVK Teknoloji Ürünleri ile görüşmelerine devam eden Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Kendilerini desteklemek için Kartal halkının, iş adamlarının ve firmalarındesteğini beklediklerini söyledi.







Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 22:56

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17