Şükrü Kontuk 'Ak Parti Kartal Belediye Başkan aday adayıyım'

Güney Doğu Anadolu Kültürlerini Yaşatma Derneği (GÜNYAD ) başkanı Şükrü Kontuk İlçem Gazetesini ziyaret etti.

Şükrü Kontuk 'Ak Parti Kartal Belediye Başkan aday adayıyım'

Gazetemiz imtiyaz sahibi Aytekin Yaşar’ın sorularını Şükrü Kontuk cevaplandırdı.

 İşte o röportaj ;

A.Y. - Ak Parti Kartal Belediye Başkan aday adayları arasında isminiz geçiyor. Doğrumudur?


Kontuk “Sizin şahsınızda bütün Kartal halkına sevgi ve saygılarımı sunarak Kartal Ak Parti Belediye Başkan aday adaylığı sürecine de girmiş bulunuyorum. Birçok çevremizin, eşimizin, dostumuzun, partili arkadaşlarımızın önerileriyle bu yola koyulduk.  Temennimiz inşallah hem Kartalımıza hem Kartal halkına ve Kartallı hemşerilerime faydalı olmaktır. Bu temenni ile böyle bir yola girdik. İnanıyorum ki ilerleyen süreç içerisinde sayın başbakanımızın teveccühleri ile adaylık çerçevesi içerisinde de Kartal’da Belediyeye Ak Parti’nin mührünü vuracağımıza bütün kalbimle inanıyorum.


A.Y. – Belediye başkanlığına neden adaysınız?


Ben 1972 yılından beri Kartal’da oturmaktayım. Hem işimi, hem tahsilimi hem de siyasi hayatımı burada yaşayarak bu günlere geldim. Kartal o günden beri çok sevdiğim ve saydığım birçok şeyden önde tuttuğum bir ilçedir. Kartal’a bu güne kadar gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarının hem seçim çalışmalarında hem de şahsi durumlarını da çok yakinen bildiğim için Kartal’a bulunduğu konumun yakışmadığını ve Kartal’ın layık olduğu bir yerde olmadığı kanaatindeyim. Pendik, Maltepe, Tuzla, Sultanbeyli, Samandıra gibi bizim mahallemiz olan köyümüz olan yerler bizden ayrıldı. Onların hepsi ilçe bazında ilerlemiş durumdalar. Kartal şu anda onların hepsinin gerisinde kalmış bir ilçe durumundadır.  Bu da beni ziyadesiyle üzüyor ve Kartal’ın hak ettiği yere gelmesi için gerçekten Kartal sevdalısı birisinin Kartal’a belediye başkanı olmasını diliyorum. Bu özelliği kendi şahsımda gördüğüm için bu göreve aday olmaya karar verdim.


A.Y. Belediye başkanlığı bir ekip işidir. Sizin belediye yönetecek ekibiniz ve kadronuz var mı?


Tabii ki kimseye umut dağıtarak kimsenin masum duygularını istismar ederek yola çıkmadık. Bizim adaylık sürecimiz kesinleştikten sonra seçime kadar olan süreç içerisinde kartallıların içinden ekibimizi kurmaya çalışacağız. Bunun içinse gerek dışarıdan gerekse belediyenin iç bünyesinde olan birçok teknik ve kabiliyeti olan arkadaşlarımız mevcut bunlarla inşallah devam edeceğiz. Bunu yaparken de partimizi dışlamadan partimizin görüşünü alarak mahallede ki insanlarımızın, temsilcilerimizin, mahalle başkanlarımızın görüşlerini de alarak ona göre kendi bölgelerinde kendi mahallelerinden saygın yer tutmuş insanlardan olmasına da özellikle riayet edeceğim. Kamuda itibarı sıfırlaşmış hiç kimseyle yola çıkmayacağım. Bu şekilde Kartal’ın da yaşanabilir bir hale gelmesine ekibimizle birlikte çalışacağız. Tabii zor olduğunu bende biliyorum. Biz çocukluğumuzdan beri zora talibiz. Hayatımızın her kademesi gerek yaptığımız işlerde gerek siyasette hep millete hizmet etmekle geçmiştir. Hep zor işlere talip olmuşuzdur ve hepsinin üstesinden de gelmişizdir.  Bu göreve geldiğimizde Kartal’ı Anadolu yakasında örnek bir ilçe olma durumuna getirebileceğimize inanıyorum.  Kartal’ın bir çok eksikleri vardır, onları zamanı gelince tamamlayacağız ve bu bilgileri de kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak hayali projelerle insanları kandırmanın insanlara yalan yanlış proje sunmanın gereğini duymuyorum. Buraya yapacağımız projeler ya büyükşehir’in ya da bakanlık onayından geçiyor. Bunları da beşeri münasebetlerle çözeceğimize inanıyorum. Ben Kartal çarşısının ortadan kaldırılması için 1997 yılında Ulaştırma Bakanlığına proje sundum. Belediyeye proje sundum. Bu Kartal tren rayının Mecidiyeköy misali üste alınarak çarşının birleştirilmesinin projesini sundum ama maalesef bir bakanlık projesi olması hasebiyle yapılmadı ve bu gün yapılmaya başladı. Kim yaptıysa yapsın çok güzel bir şey oldu. Kartal inşallah bundan sonraki süreçte hızlı bir ivme kazanarak hak ettiği yere gelecektir diye düşünüyorum.


A.Y. Flaş projeleriniz var mı?  


Şuanda Kartal’ın acilen ihtiyaç duyduğu Kartal köprüsünden Yemek Center’ın o bölgede olan trafik sorununu çözme adına oraya mutlaka Kartal Köprüsü’nden sahil yoluna inecek araçların girişini kolaylaştırmak için trafik sorununu çözmek için bir alt geçit yapılması zorunludur. Oraya mutlaka bir alt geçit yapılması gerekir. Onu inşallah yapacağız. Yemek Center’dan sahil yoluna giden yola yapılacak. Orada alt geçitten arabalar geçtiği zaman orada ışıklarda durmasına gerek yok diğerleri Kartal’a direk gider. Böylece Kartal’dan gelenler de Yakacık’a direk gider. Orada hep trafiğe takılıyoruz. Özellikle de bu alt geçit sorununu çözmemiz lazım.


A.Y. Şükrü KONTUK kimdir? Kısaca kendinizi bize tanıtır mısınız?


1959 yılında Diyarbakır’da doğdum. Aslen Mardinliyim. 13 yaşında 1972 yılında İstanbul’da geldim. O günden beri İstanbul Kartal’da hem ikamet edip hem de çalışmaktayım. Çocukluk yıllarında çalışmaya başladım. Ayakkabı boyacılığı, fabrika hayatı, serbest muhasebecilik, Marketçilik vs. gibi çeşitli işkollarında kendi işyerim olarak faaliyet gösterdim. Hem çalışıp hem okula gidiyordum. 1975 yılından bu yana birçok siyasi partilerin üst kademelerinde görev alarak siyasi faaliyetlerde bulundum. Milli Selamet Partisi’nin Gençlik kollarında,  Sivil toplum kuruluşlarının en üst kademelerinde bulundum. Milli Gençlik Vakfı’nın başkanlığını yaptım. İlim yayma Cemiyetinin Kartal İlçe Başkanlığını yaptım. Cami derneklerinden bulundum. 10 yıl serbest muhasebecilik yaptım. 1987 yılından bu güne diğer işlerimin yanında marketler kurdum. Kıbrıs’ta Hukuk Fakültesi okudum. Evli ve 6 çocuk babasıyım. En son GÜNYAD başkanlığı görevini sürdürmekteyim.


Günyad’ı neden kurdunuz?


Biz Doğu ve Güneydoğu illerimizde özellikle de gelenek ve göreneklerimizde temel espiri taziye olduğu zaman mutlaka evine gidilmesi gereği inancı hakim. Dolayısıyla bu metropol şehirlerde bu adet mümkün olmuyor. Bir çok insan bir çok insanın evini bilmiyor. Bir çok insan taziye için evine gidemiyor. Gittikleri zaman da komşuları rahatsız oluyor. Biz de de sokakta görüp “BAŞIN SAĞOLSUN” demek kadar ayıp bir şey yoktur. Bu yaşatmak için kendi kültürümüzü, kendi ananelerimizi kamuoyuyla paylaşmak hem de gelecek nesiller adına böyle bir şeye karar verdik. Soğanlıkta bir yer aldık. Bu yerin üzerine de imkânlar yer vermediği için bina yapmadık. Hem fiziki açıdan hem de maddi açıdan dolayı çadır kurduk. Bu çadırda özellikle Güneydoğu ve Güneydoğunun dışında kim isterse orada kendi taziyesini kabul etmek hakkına sahiptir. Taziyeyi de 3 gün ile sınırlı tutuyoruz. Çünkü inancımız gereği de taziye 3 gündür. Bu 3 gün de taziye sahipleri ve dernek sahipleri orada olmak şartı ile gelen misafirler ölüye bir Fatiha, bir dua, bir kur-an okumak şartı ile akşam yemekleri ve çay ikramları ile derneğin faaliyetleri sürdürülmeye devam etmektedir. 


A.Y. – “Beni bu kadar destekleyenler var” diyeceğiniz bir rakam verebiliyormusunuz?


Benim Kartal İlçe Seçim Kurulundan almış olduğum seçmen listeleri bazında yaptığım tesbitlerle ortaya çıktı. Seçmenlerimizin takriben yüzde 25 civarı gelenek ve göreneklerimizin aynı olduğu illere isabet eden seçmenler teşkil ediyor. Takriben 53 binin üzerinde gelenek ve göreneklerimizin aynı olduğu Kartal sınırları içinde seçmenimiz var. Bu rakamlara fanatikler hariçtir. Bunlar da yaklaşık yüzde 5 civarında olabilir, net bir şey diyemiyorum. Ama kalanı Allah’ın izniyle bize oy vereceklerine gönülden inanıyorum. Kendileri zaten bizi bu işe zorladılar ve kendileri de her platformda dile getiriyorlar. Onun için aday olursak Ak Parti’de büyük bir farkla alacağıma inanıyorum.


A.Y. – Seçmeninize, parti tabanınıza ve kartal halkına son söz olarak söylemek istediğiniz bir mesajınız var mı?


Kartal halkımıza özellikle şunu söylemek istiyorum. Bu yerel yönetim bir genel seçim değil. Bu nedenle oylar partiden öte insanlara veriliyor. Bize Kartal halkı 24 saat işimiz ve konumumuz gereği ulaşma imkanına sahiptir. Ama bir çok insan burada olmadığı halde, yada burada olup ticari yatırımını baş yerlere yaptığı halde iken bizler yarın o insanları bulamıyor hale gelebiliriz. Halkımızın ve seçmenimizin özellikle buna dikkat etmesi lazım. Biz hiçbir yere gidemeyiz, yatırımımız burada, işimiz burada, çocuklarımız burada kendimiz buradayız. Tüm halkımız bizi burada biliyor ve tanıyor. Bu güne kadar kimsenin karakaşına kara gözüne yan bakmadık. İnsanlar adayını ona göre seçsin. At sahibine göre kişner. Aday iyi ise ekibi de iyi olur, aday kötü ise ekibi de kötü olur. Yerel yöneticinin her sene adam değiştirerek Kartal’da hizmet yapabileceğine inanmıyorum. 3 yere beş yere taş koymakla (heykel) bu Kartal yönetilemez. Bu gençler işsiz, bu gençler tahsilsiz, bu gençler sokak çocuğu olmuş. Esnaf perişan, herkes perişan. Dolayısı ile bunlara da bir çözüm bulmak lazım. Belediyenin görevi sadece asfalt döküp, çöp toplamak değildir. Bu düşüncelerle tüm halkımızı selamlıyorum. Kartalımıza halkımıza hayırlısı ne ise o olsun temennisi ile hayırlı günler diliyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

  

 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 16:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerçekten kartaliçin buklunmaz bir kişilil desteklıyorum sonuna kadar şükrü beyi
gerçekten kartaliçin buklunmaz bir kişilil desteklıyorum sonuna kadar şükrü beyi - 11 yıl Önce

gerçekten kartala çok yarari olan bir kişiliğe sahip şükrü bey sonuna kadar destekliyorum

lokman kuruyuz
lokman kuruyuz - 11 yıl Önce

kartal a kartal da yaşayan ticaret yapmış birisi kartallinin sorunlarını bilir bence iyi bir başkan olur hizmeti çok olur

Aykut ERYILMAZ
Aykut ERYILMAZ - 11 yıl Önce

i̇nsani yönü ve kişiliği mükemmel bir insan güvenle ve başarılı olarak hizmet vereceğinden eminim,

SIRADAKİ HABER

banner17