Mustafa Kul 'Hz.Peygamber'de solcuydu! Akp'nin adaylarını Kartal'da gezdirmeyeceğiz!'

CHP Kartal Belediye Başkan aday adayı Mustafa Kul Cevizli Düğün Salonunda coşkulu bir kalabalığa projelerini anlattı.

Mustafa Kul 'Hz.Peygamber'de solcuydu! Akp'nin adaylarını Kartal'da gezdirmeyeceğiz!'

Konuşmaları ile dikkatleri çeken ve Ak Parti'ye çok sert  bir şekilde yüklenen Mustafa Kul "Bunların 2 gün önce Diyarbakır’da yaptıkları toplantı tamamen ABD’nin büyük ortadoğu projesi’nin bir senaryosudur.  O senaryo Türkiye’yi bölme senaryosudur. Ben Türk kardeşlerimden ayrılmak istemiyorum, Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü savunuyorum. Türkiye’de her yurttaşımız göğsünü gere gere ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyebilmeli.  Avrupaya giden vatandaşımız. Gidip orada bir Belçika, Alman pasaportu alıyor cebine koyuyor. Alman vatandaşı oluyor. Kendisi Türk adı Ahmet, Mehmet ama gelip oturduğunda masaya atıyor pasaportunu diyor ki ben Alman vatandaşıyım.  İsmim Mehmet ama Alman vatandaşı oldum. Alman vatandaşı olmaktan övünüyor.  Demokrasiyi tüm kurum ve kuralları ile yerleştirecek olursak hiç kimse dilinden, dininden, ırkından, mezhebinden dolayı dışlanmadığı horlanmadığı , ötekileştirilmediği b sistemi bulduğumuz zaman bu ülkede yaşayan tüm insanlar bu ülkede yaşamaktan onur duyacak.  Bunu da ancak CHP yapar.



Hz.Peygamber'de solcuydu!


Bugüne kadar  sağ partilere oy veren seçmenlerimiz ‘ya bu solcular vatan hainidir, bunlar bölücüdür’ diye hep bizi bu şekilde suçlamışlardır. Bunlar devlet bürokrasiyi bilmez dediler. Bence Türkiye’nin en akıllı insanları solculardır. Çünkü zaten akıllı oldukları için solcu olmuşlardır. Solcu demek halktan yana olmak demektir.  Solcu demek toplumcu düşünce demektir. Toplumun tamamını düşünen insan demektir. Fakiri fukarayı düşünen insan demektir.  Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir. Hz.Peygamber'de solcuydu. Hz. Ali'de solcuydu.


Elimde AKP ile ilgili dosyalar var. Adaylık süreci kesinleştikten sonra onları tek tek açıklayacağım. Birer birer bunların kirli çamaşırlarını ortaya dökeceğim.  AKP’li seçmenler adaylarla karşılaştıkları zaman onlardan hesap soracaklar.

Ben Kartal’ın adayı olacağıma inanıyorum. Bu inançla çıktım yola.  Diğer arkadaşlarımdan özür diliyorum ama Kartal’ın seçimini benimle alırız. 2009’da biz buranın seçimini 8500 oy farkla kazanmışız ama 2 sene sonra yapılan milletvekili seçiminde AKP bize 26 bin oy fark attı. Bu 26 bin oyu kapatacağız ki ondan sonra seçimi alalım. Buradan iddia ediyorum. Benim aday olmam halinde ki ben olacağım. O 26 bin oyu kapatacağım  AKP’ye de bir o kadar fark atacağım. Ben buranın belediye başkanı olduktan sonra eğer Kartal’ı CHP’nin kalesi yapamayacaksam o belediye başkanlığı da bana haram olsun. O zaman beni seçmenize gerek yok. Bizim amacımız sadece o koltuğa partili bir arkadaşımızın oturması değil , Türkiye’nin gelişmesine , demokratikleşmesine, kültürel yönden zenginleşmesine  katkı yapamayacaksam o zaman beni  seçmenize gerek yok. Sadece komşu ilçelerde değil İstanbul’u da yeniden sol’un kalesi yapacağız.  Benim belediye başkanı olduğumdan bir gün sonra Kartal’da bir şeylerin değiştiğini herkes hissedecek.

Biz  adaylığımızın kesinleştiği ertesi haftası bütün Kartalla ilgili yapacağımız projeleri bilboardlar da 3 boyutlu resimleriyle Kartallı seçmenlerin beğenisine ve onayına sunacağız.  Bizim projelerimizin AKP’ye üstünlük sağlaması lazım. AKP seçimlerde müthiş para harcayacak. Onlarda parasal güçle biz yarışamayız.  Biz onlarla önce aklımızla yarışacağız.

Cevizli ve Orhantepe mahallelerimizin en önemli sorunu pazar meselesi. Bu pazarı kaldırın diyorlar. Vatandaşlarımızın evinin ihtiyacını karşılayabilmek için pazarın kurulacağı günü bekliyor.  Bu pazarı kaldırdığımız zaman o bölge halkı ihtiyaçlarını daha pahalıya mal edecek.  İş bulamayan vatandaş gelip bizden iş istiyor, iş veremiyoruz, çalışacak bir imkan sağlayamıyoruz. Orada bir tezgah açıyor ekmek parası kazanıyor. O nedenle şuanda bankalar caddesi üzerinde kurulan pazar yeri inşallah belediye başkanı olduğumda Şehit Hakan Kurban caddesine taşınacak.

Cevizli ve Orhantepe'nin bir diğer sorunu demiryolu'nun bu iki mahalleyi bölmüş olmasıdır. Bu demiryolunun daha önce yerin altından geçeceği ifade ediliyor ama ben devlet demiryolları genel müdürü ile konuştuğumda 'Biz onun fizibilitesini yaptık. 15 milyar dolara mal oluyor dediler. O yüzden yerin altından geçmesini bizim yapmamız olanaklı değil dediler. Gene eski şekliyle ve hatta üç hat olarak geçeceğini söylediler. Demiryolu altından üstünden geçişleri kolaylaştırmak için biz onun için bir fizibilite yapıyoruz.

Cevizli tren istasyonu Cevizli'de oturan vatandaşlarımıza çok uzak. Orada indiği zaman evine gidebilmesi için baya bir mesafe var. Burada nerede istasyon olacağı nerede alt geçit yapılacağı, nerede üst geçit yapılacağını biz planlayacağız devlet demiryollarıyla. Eğer demiryolunu kaldırma şansımız yoksa bunu sık sık alt geçitlerle, üst geçitlerle her iki tarafın birbiriyle daha yakın ilişki kurabilmesi ve gidişgelişlerin daha kolaylaşması yolun altındaki esnafımızın da daha hareketlenmesi konusunda  bunu mutlaka yapmak zorundayız.

Cevizlide insanların çoluk çocuğunu alıp oturacağı bir çay bahçesi yok, çocuk parkı yok, kreş yok. Bu nedenle buraya çocuk parkı. Şuanda hayvan pazarının olduğu yere belki de Türkiye'nin en prestijli parkını yapacağız. Bu parkı görenler gelip bu parkı örnek alacaklar. Orası uygun bir alan.

Kartal'da sinema kalmamış. Bir zamanlar burada açık sinemalar vardı, yazlık sinemalar vardı. Biz burada Altın Kartal ödülü vereceğimiz bir sinema festivali yapacağız. Tabii ki bir sinemamız olacak.

Kavaklı  Camisinin yanında bir stadyum var. Bütün amatör takımlar burada maç yapıyorlar. O stadyumu çimlendireceğiz ve etrafının çevirmesini yine belediye olarak yapacağız. Orhantepede Dragos etekleri bomboş duruyor. Oralara mesire alanları, şelaler, parklar yapacağız. 

Düğün salonun etrafında gördüm,  otobüs yazıhaneleri var. Bunlar akşamları kapalı. Burada gece gündüz yolculuk yapacak olan vatandaşlarımız için burada otobüslerini bekleyebilecekleri, Çünkü burayı bir terminal gibi işlevi var. Fakat terminal özellikleri yok. Bekleme salonu yok, tuvaleti yok. Birer tane bilet kesiyorlar vatandaşı kapı'nın önüne atıyorlar. Otobüs gelinceye kadar bekle. Burayı mini bir terminal şekline dönüştüreceğiz.

 

Hacılar caddesine güzel bir yürüyüş parkı yapacağız. Orayı Kartal'ın en prestijli caddelerinden birisi yapacağız. Onunla ilgili üniversitedeki arkadaşlarıma söyleceğim. Onlar tekrar gelip bir baksınlar. Hacılar caddesi nasıl yeniden düzenlecek. Nasıl yürüyüş parkı yapılacağını onu da mutlaka projelendireceğiz.

Yoksul vatandaşlarımı fişleyeceğim. Fakir, fukarayı fişleyeceğim. Kim yoksuldur, kim açtır, kim evine ekmek götüremiyor, kimin parasızlıktan dolayı suyu kesiliyor. Hepsini fişleyeceğim, bunların anası olacağım, bunların babası olacağım, bunların kardeşi olacağım bunların sahibi olacağım." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 00:11

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 10 yıl Önce

Geliyor geliyor Mustafa baskan geliyor

ayşe veli
ayşe veli - 10 yıl Önce

her partiyi her adayı dinliyorum anam kartal dragos ile ilgili hiç kimsenin pilanı yok kaderimize terk edilmiş durumdayız eski depreme dayanıksız binalar gidiş geliş için vasıta yok ıssız yollar geceleri sokağa çıkmaya korkuyoruz bir artı tren istasyonu bu zatda onu kaldırmayı düşünüyor biz galiba toplu karar alıp oy vermemeliyiz yahu biz vatandaş değilmiyiz biz oyumuzu vergimiz vermiyormuyuz neden bizimle kimse ilgilenmiyor neden dragos halkı yok sayılıyor

SIRADAKİ HABER

banner17