" />

Kemahlılar'dan Muhteşem Birlik Beraberlik Gecesi Kartal'da Yapıldı.

Kemahlılar'dan Muhteşem Birlik Beraberlik Gecesi Kartal'da Yapıldı.

Kemahlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde organize edilen “Kemahlılar Birlik Beraberlik Gecesi” İstanbul Anadolu Yakasında yaşayan Kemahlıları buluşturdu.

İstanbul’a sezonun ilk karının yağdığı güne denk gelen ve katılımın beklenenin altında olduğu geceye katılanlar, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ergün Efe ve Serpil Efe’nin söylediği türkülerle doyasıya eğlendi.

Geceye, Erzincan Valisi Selman Yenigün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren BÖYÜKTAŞ, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Kemahlılar Derneği eski Başkanı İhsan Payalan, Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş, Kuruçay Çevre Köyleri Dernek Başkanı Oktay Ertuğrul, Kartal CHP Belediye Meclis Üyeleri Ali Rıza İKİSİVRİ, Kemal UYAN, Atilla DUMAN, İbrahim DOĞAN, Binali KARAMAN, Köy Dernek Başkanları ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu Fikret Kekeç'in yaptığı gecede açılış konuşmasını Şerafettin Ulutürk yaptı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, Kemahlıların birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla bu geceyi düzenlediklerini belirtti.

Derneğin yeni sezon faaliyetleri hakkında bilgilerde veren Başkan Ulutürk, “Bu yıl Turnuvamızın açılışını farklı bir etkinlikle gerçekleştireceğiz.

Başkan Vekili Araştırmacı Yazar Recep Babacan’ın konuşmacı olarak katılacağı Kemah Tarihi ve Çanakkale Zaferi konulu konferans ve Çanakkale Gezisi organize edeceğiz.

2.Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini ve 3.Kemah Köyleri Bilgi Kültür ve Yetenek Yarışmasını düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerimize desteklerinizi bekliyoruz” dedi.


BÖYÜKTAŞ'A PLAKET VERİLDİ
Gecede Derneğe vermiş oldukları desteklerden dolayı Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş'a dernek tarafından bir plaket taktim edildi.
Böyükbaş'a plaketini Erzincan Valisi Selman Yenigün takdim etti. Selamlama Konuşması yapan BÖYÜKTAŞ "Memleketim Erzincan'ın havasını ve kokusunu getirdiniz buraya çok teşekkür ediyorum. Seneye tekrarı için ne gerekirse yapmaya hazırız." Dedi.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da konuşmasında, gurbette yaşayan Erzincanlıların hiçbir zaman memleketlerini unutmadıklarını ve Erzincan’ın ve Türkiye’nin gelişmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.
Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları vererek, Erzincan için hiçbir siyasi farkı gözetmeksizin çalıştıklarını da ifade etti.
İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de yaptığı konuşmada, Kemahlılarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erzincanlı sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları çalışmalarla herkese örnek olduğunu belirten Dinçer, birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Erzincanlılara herkesin gıpta ile baktığını söyledi.
Erzincan Valisi Selman Yenigün de konuşmasında, Erzincanların cana yakınlığına dikkat çekerek başladı. Erzincan’da görev yapmanın gururunu yaşadığını belirten Vali Yenigün, “Erzincan insanı son derece vatansever ve kültürlü” dedi.

Erzincan da yapılan çalışmalar hakkında çeşitli bilgilerde veren Vali Selman Yenigün, “Tarihi bir geçmişe sahip olan Kemah’ta tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Erzincan’ın kalkınması açısından önemli bir proje olan Ergan Dağı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Telesiyej sistemi tamamlanan projede şimdide teleferik sisteminin kurulması için çalışmaları başlatıyoruz. Projenin teknik altyapısının yanı sıra konaklama alanları ve otellerin tamamlamasıyla hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün konuşmasının ardından, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile birlikte geceyi düzenleyen Kemahlılar Derneği Başkanı Şerafettin Ulutürk’e üzerinde Çift başlı Kartal işlemeli bakır tabak takdim etti.

Kartal Bölge Sorumlusu Binali Karaman ise yaptığı konuşmada "bugün muhalefet bizim yanımızdaydı. Hava Şartları, elektrik kesintisi o yüzden salonu tam anlamıyla dolduramadık. Ama inanıyorum ki sonraki dönemlerde daha geniş kapsamlı bir gecede yeniden buluşacağız." dedi.
Geceye yoğun programı nedeniyle katılamayan Rahmetli Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün oğlu CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'ün telgrafı okundu. Oldukça duygusal bir metinle yazılmış olan telgraf katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gecede yapılan konuşmaların ardından, geceye katılan davetliler, Türk Halk Müziği sanatçıları Ergün Efe ve Serpil Efe kardeşlerin söylediği türkülerle doyumsuz bir gece yaşadılar.
Serpil Efe ve Ergün Efe'ye katkılarından dolayı birer plaket taktim edildi. Serpil Efe'nin plaketini İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Ergün Efe'nin plaketini ise eski bakanlarımızdan  Mustafa Kul taktim etti.
Gecede aynı zamanda S&S Müzik Prodüksiyon Firması adına Selami Bozalp'e CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Binali Efe tarafından bir plaket taktim edildi.
S&S firmasına katkılarından dolayı Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk'de ayrıca teşekkür etti.

Katılımcılara ayrıca salon girişinde köy ürünlerinin sergilendiği stantlarda ikramlarda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2012, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17