Ayşenur Türkay Pendik Yeni Kent Konseyi Başkanı

Bu yılın yapılan ilk Kent Konseyi toplantısında gerçekleştirilen...

Ayşenur Türkay Pendik Yeni Kent Konseyi Başkanı

Bu yılın yapılan ilk Kent Konseyi toplantısında gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Ayşenur Türkay yeni başkan oldu. Toplantıda ‘Pendik Okuyor’ kampanyasının geldiği nokta da değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan eski başkan Atilla İpek geçen yıl yapılan faaliyetler hakkında kısa bir bilgi verdi. İlçe çapında 50bin kitap dağıttıklarına vurgu yapan İpek, kahvehanelere yazarlar getirerek kitaplarının da dağıtıldığını belirtti. İpek kültür, sanat ve edebiyat alanında birçok etkinliklerinin olduğunu söylerken; buna farkındalık kazandırmak için ‘Pendik Okuyor Kampanyası’ başlattıklarını söyledi.

Okuma konusunda marka haline geldik

Konsey toplantısına misafir olarak katılan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik’in bir kent kimliğini ortaya koymayı başardığını belirterek; ortak meselelerde ortak hareket edebildiklerini ifade etti. Kent konseyinin şehrin meselelerine hakim olan bir yapıya bürünmesi için çalıştıklarını söyleyen Şahin; geçen yıl başlatılan ‘Pendik Okuyor’ kampanyasına destek verdik. Çok başarılı bir kampanya oldu. Kampanya bu senede tüm hızıyla devam edecek.”dedi. Geçen yıl kullanılan “Okursak biliriz, bilirsek severiz” sloganına vurgu yapan Şahin; “Sevmek lazım. Sevmek için de tanımak gerekir. bunun da kolay yolu okumak. Okuma konusunda marka haline geldik. İnternet ortamında haberler bölümünde ‘okumak’ kelimesi aratıldığı zaman Pendik ilk başlarda geliyor.”dedi. Şahin konuşmasını yeni kampanyalar yürütmek gerektiğini belirterek yeni önerilerini konseye sunacaklarını bildirdi.

Belediyemize şükran borçluyuz

İlçedeki tüm sorunların her kesimden vatandaşın temsil edildiği bir mecliste ele alındığına dikkat çeken Kaymakam Cafer Odabaş, “Burada ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık sorunları ele alınıyor. Alınan kararlar belediyeye gönderiliyor. Belediye de imkanlar doğrultusunda kararları uyguluyor. Pendik Okuyor kampanyasına büyük destek verdi. Belediyemize şükran borçluyuz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve STK’lara da teşekkür ediyorum.”dedi.

Yeni yönetim kurulu da belli oldu

Konseyin çalışmalarının değerlendirilmesinin ardından konseyin önerdiği Ayşenur Türkay salt çoğunluğu sağlayarak eski başkan Atilla İpek’ten koltuğu devraldı. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ethem Aksoy(Pendik Sanayi Sitesi yöneticisi), Sabri Özcan (Çınardere Mahalle Muhtarı),Mustafa Sarıca ( Milli Eğitim Şube Müdürü), Yılmaz Yaman (Dumlupınar Mahalle Muhtarı), Atilla İpek (Belediye Başkan Yardımcısı), Enver Tuksal (Sağlık Hizmetlerine Destek Derneği), Gençlik Meclisi Başkanı ve Kadın Meclisi Başkanı. Yönetim Kurulu görevleri daha sonraki günlerdeki toplantılarda belirlenecek.

Ayşenur Türkay kimdir?

1959 İstanbul doğumlu olan Türkay, Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu. Dış ticaretle uğraştı. Yabancı şirketlerde kuruculuk ve yöneticilik yaptı. STK’larda aktif olarak yönetici ve 2 vakıfta mütevelli heyeti oldu. Halen Ballıca Atlı Spor Kulübü başkanlığını yürütüyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2012, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17