Kartal’dan Damal’a uzun sevgi köprüsü

Kartal’dan...

Kartal’dan Damal’a uzun sevgi köprüsü

Kartal’dan Ardahan Damal’a gönül köprüsü kuruldu. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz ve heyeti Damal’da ilgi odağı oldu. Öz, Damal halkına hitabında “Atatürk’ün izinde ve gölgesinde beraber olmaya geldik” dedi. Heyette bulunan ve bir de konser veren sanatçı Edip Akbayram’ı binlerce kişi dinledi.

Kartal Belediyesi kardeş ilçesi Ardahan Damal’ın “Atatürk’ün izinde ve gölgesinde” şenliğine üst düzey katılımla destek verdi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz ve kızı Zeynep Öz olduğu halde, Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan, meclis üyeleri Leylifer Yıldırım ve İmkân Demirci ile birlikte Ardahan Damal ilçesindeki şenliğe katıldılar. Heyette ünlü sanatçı Edip Akbayram da yer aldı.

Başkan Fidan: “Kartal bizim ağabeyimiz, halkı da kardeşlerimiz”

 Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, şenliklerde yaptığı konuşmasında Kartal’ın desteklerini bir abi gibi sunduğuna vurgu yaptı. Fidan şunları söyledi:  “Kafkasya’dan Marmara’ya uzanan bir köprü kurduk. Bu köprü gönül köprüsüdür. Bu köprünün mimarı da Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz’dür. Kendileri bizlere, belediyesi de belediyemize, halkı da halkımıza ağabeylik ediyor. Her koşulda desteğimize koşuyorlar. Buradan hem Sayın Öz’e, hem de şahsında Kartallı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

 Altınok Öz: “Atatürk’ün izinde ve gölgesinde olmaya geldik”

 Başkan Gülcemal Fidan konuşmasının ardından sahneye davet ettiği Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e mikrofonu verdi. Başkan Öz “Marmara’dan kardeş ilçeniz Kartal’dan sizlere selam getirdim” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Sevgili Damallı kardeşlerim buraya kardeşlerimizin yanında Atatürk’ün izinde olmaya geldik. Sayın Gülcemal Fidan kardeşim, sizlerde kardeşlerimsiniz. Her koşulda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu gönül köprüsünü birlikte var edeceğiz.”

 Başkan Öz’ün konuşmasının ardından Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Türkü sahne aldı ve türkülerini vatandaşlarla birlikte söyledi.

 Edip Akbayram’a dev Damal korosu!

 Şenliğin finalini ünlü sanatçı Edip Akbayram yaptı. Yıllar yılı söylediği şarkılarla halkın gönlünde taht kuran ünlü sanatçı, üç kuşağa hitap eden bir ses olduğunu ispat edercesine coşku verdi. Halk, Akbayram’ın şarkılarını dev bir koro gibi birlikte söyledi.

 Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Şenliği’nde bir yandan da hüzün vardı. Her yıl şenlik günü Damal’ın Ata Mahallesi’nden izlenen Atatürk’ün silueti, bu yıl akşam saatlerinde bastıran sis sebebi ile güneş olmadığı için izlenemedi.

Kartal Belediyesi’nin bu ilgisinden çok memnun kaldığı gözlenen Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, “Kardeş ilçe Kartal’da yaşayan tüm kardeşlerimizi gelecek yıl festivalimize bekliyoruz” dedi.

 Kartal Belediye Başkanı Öz ve heyeti, Damal Belediyesi’ni, CHP İlçe Örgütü’nü de ziyaret etti. Belediye ziyaretinde karşılaştığı Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları topluluğu üyelerini tebrik eden Başkan Öz, ekiple bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Kartal heyeti dönmeden önce CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile de Çıldır İlçesi’nde buluştu ve hasret giderdi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2011, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17