
Önceki sayılarımızda yaptığımız haberlerde "Muhtarların ortak sorunu başı boş köpekler" yazımız vatandaşlarca teşekkürlerle karşılanmıştı.
Avrupa'da köpeklerin kulağına micro chip takarap takibi yapılmakta olup, köpekler belli zamanlarda bakım için toplanıyor. Altı ayda bir uyuz aşısı, 5 yılda bir kuduş aşısı, yılda iki defa da tüyleri kesiliyor ve parazit kontrolleri de düzenli bir şekilde yapılıyor.
Mustafa TELLİ ağabeyimiz yaptığı haberde
Kartal Kurfalı Mahallesinde yaşan Sibirya kırması kurt köpeği, İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor
Hastalıklı köpekler, çevreyi olumsuz yönde tehdit ediyor.
Kartal Kurfalı Mahallesinde yaşan Sibirya kırması kurt köpeği, çevre ve insan Sağlığını Tehdit Ediyor
Bakacak kimsesi olmayan binlerce sokak köpeği, insanlar tarafından bozulan doğada yaşam savaş veriyor. Barınaksızlık, kötü beslenme ve susuzlukla boğuşan sokak köpekleri, her gün yeni bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Havaların bir sıcak, bir soğuk olması, yağmur ve çamur gibi doğal olaylar, kötü niyetli kişiler ve trafik ile mücadele etmek zorunda kalan sokak köpekleri genç yaşta hayata veda ediyor.
Bu köpeklerden biride Kartal Kurfalı da yaşayan Sibirya kırması kut köpeği.
Açlık ve susuzluk ile boğuşan Sibirya kurdu sokakta bulduğu yiyecek, içeçekle yaşıyor. Sağlıksız ortam, aşı ve temizlenme sorunu çeken sibirya kurdunun uyuz olduğu söyleniyor. Vücudunda çok sayıda pire olan köpek önce uyuz sonra da egzama hastalığına yakalanmış
Kurfalılılar, özellikle çocuklar için büyük bir tehlike oluşturan Sibirya kırması kurt köpeğinin bir an önce yakalanarak tedavi edilmesini istiyorlar. köpeğin acı çektiğini, çocukların üzüldüğünü belirten Kurfalılılar, hastalığın diğer köpeklere de geçmesinden endişe ediyorlar.
Hayvan hastalıkları konusunda bilgisi olmayan çocuklar, hasta hayvanların tehditi altındalar
