Kartal Zabıtası Her Yerde İş Başında. Alo Kartal Zabıta 353 86 83 ve 488 72 42 Kartal Zabıta telefon iletişim bilgileri.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü...

Kartal Zabıtası Her Yerde İş Başında. Alo Kartal Zabıta 353 86 83 ve 488 72 42 Kartal Zabıta telefon iletişim bilgileri.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kartal’da her alanda görevlerine hız kesmeden devam ederek,  başarılı çalışmalara imza atıyor.

Eğitimden, toplum sağlığına; gürültü kirliliğinden, kaldırım işgaline;  kaçak satışın önlenmesine kadar onlarca alanda faaliyet gösteriyor. Örnek olacak çalışmaları hayata geçiren, günün her saati Kartallıların şikâyetlerini değerlendiren zabıta ekiplerine, 353 86 83 ve 488 72 42 numaralı telefonlardan ulaşılabiliyor.

Kartal Zabıtası öğrencinin yanında

Kartal Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri, üç yıldır okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlayacak uygulamaları başarılı bir şekilde sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kartal’ın işlek caddeleri üzerinde bulunan yirmi bir okulu tespit ederek;  okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma programında yeni düzenlemeler yaptı.  Zabıta Müdürlüğü trafik ekipleri, okul önlerinde başlattıkları güvenli yol geçişleriyle, öğrencilerin sorunsuz evlerine ve okullarına ulaşmasını sağlıyor. Okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıta ekipleri, öğrencilerin okula girişleri ve çıkışları esnasında trafiği aralıklarla durdurup, minik öğrencilere refakat ederek; yolun karşısına güvenli bir şekilde geçmelerine yardımcı oluyor.  Okul önlerinde yaşanan servis kargaşasına da müdahale eden ekipler, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde servislerine binmeleri sağlanıyor. Bu uygulamayla, seyyar satıcıların öğrencilerin sağlığını olumsuz etkileyecek besin maddelerinin satmaları da engellenmiş oluyor.

“Sınav Yeri Danışma Noktaları”

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere dönük çalışmalarını sadece okul önlerindeki trafik akışına dair yapılan uygulamalarla sınırlı bırakmıyor. Ekipler,  merkezi sınav günlerinde, ilçe merkezinin işlek yerlerine kurduğu “Sınav Yeri Danışma Noktaları” stantları ile öğrencilere, sınavın yapılacağı okullara giden yolları tarif ederek, okul adreslerini bulmalarına yardımcı oluyor.

Okul kantinlerine sıkı denetim

Kartal Belediyesi ilçede bulunan tüm ilköğretim ve liselerin kantinlerini okulların açıldığı günden itibaren denetlemeye hız kesmeden devam ediyor. Denetimler, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Ruhsat-Denetim Müdürlüğü’nden uzman personeller tarafından gerçekleştiriliyor.
Denetimlerde, okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdalarının, gazlı içecek satışının, yağda kızartılmış gıdaların satışının kontrolleri yapılıyor. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına; çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulama denetlenerek; kurallara uygun olmayan durumlara ilişkin tutanak tutarak, cezai işlem yapıyor.

Birinci öncelik, halk sağlığı

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimleriyle hijyenik şartlarda satış yapmayan satıcılara göz açtırmıyor.  Ekipler başta gıda maddeleri olmak üzere, hijyenik şartlarda üretimi ve satışı yapılmayan tüm tüketim maddelerine yönelik hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Zabıta ekipleri tarafından rutin olarak uygulanan tüm denetimler,  “halk sağlığı”  gözetilerek yapılıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle Ramazan ayında ilçe genelinde bulunan yüzlerce ekmek fırınını, pastaneleri, lokantaları ve gıda imalathanelerini denetleyerek, sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmelere cezai işlem yapıp, gerekli uyarıları yazılı olarak tebliğ ediyor. Zabıta ekipleri denetimlerini sadece mesai saatleri içinde değil; ani ve yerinde tespitler için zaman zaman gece yarısı ve sabaha karşı da yapıyor.

Vatandaşın hakkını koruyan zabıta

Zabıta personeli semt pazarlarında yapılan rutin kontrollerde, nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon, pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgâh sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan, bağırarak satış yapan, tezgâh işgaliye bedelini ödemeyen pazarcı esnaflarının tezgâhlarına, kanun gereğince gerekli yasal işlem uyguluyor. Kartal’da kurulan tüm pazarlarda çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, pazar alanı içinde tezgâh yerlerini ayarlayarak,  vatandaşın alan içerisinde daha rahat alış veriş yapmasını sağlıyor. Zabıta ekipleri, pazar alanların çıkışlarına, kalibre edilmiş hassas teraziler koyarak; vatandaşın aldığı gıda malzemelerini tartıyor. Pazar esnafının terazisini de kontrol eden ekipler, vatandaşın aldığı gıda malzemelerinde eksik gramaj tespit ettiğinde; vatandaşın mağduriyeti yerinde giderilip, esnaf hakkında gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

Zabıtaya ulaşmak için Belediyeye gitmeye gerek yok

Ekipler, Yukarı Mahalle, Orhantepe Mahallesi İstasyon Caddesi ve Çınar Caddesi üzerine ‘Zabıta Danışma Noktası’ adıyla yerleştirilen prefabrik mobalarda, zabıta hizmetlerini halka ivedilikle ulaştırarak, halkın taleplerini çözüme kavuşturuyor. “Zabıta Danışma Noktaları,” Kartallının Belediye hizmetleri hakkında bilgilendirilmesini ve yönlendirilmesini sağlıyor. Görevli ekipler, engelli vatandaşlara ve yaşlılara gidecekleri adrese yönlendirmede kılavuzluk yapıyor. Zabıta ekipleri tarafından yürümede güçlük çeken yaşlıların, engellilerin gitmek istedikleri yere ulaştırılmasında araç temini ve desteği sağlanıyor.

Kartal’da kaçağa geçit yok

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıllarda yaptığı kaçak at eti operasyonları ile başarılarını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zabıta Müdürlüğü gece ekibi, yüzlerce kilo bozulmuş et, sakatatı ve sucukları piyasaya sürülmeden yakaladı. Ekipler yine ilçe genelinde yaptıkları kontroller esnasında, sokakta satılan yüzlerce bandrolsüz, kaçak sigaraya el koyarak imha etti. Zabıta ekipleri, Kartallıların sağlığına zarar verecek her tülü satışın önüne geçmek için çalışmalarına gece, gündüz devam ediyor.

Ekipler gerek şikâyetle, gerekse kendi yaptığı rutin kontroller sonucunda, kaçak yapı tespit ettiğinde gerekli cezai işlemleri uygulayarak; sorumluları hakkında yasal işlem yapıyor. Ayrıca kontroller sırasında mahallelerde bulunan ve tehlike arz eden metruk binaları tespit edip, gerekli işlemlerin yapılmasına ve o alanın ıslahın öncülük ederek, mahallelerin daha güzel bir görünüm kazanmasına katkıda bulunuyor.

Trafik akışını düzenliyor

Kartal Belediyesi, ilçedeki araç trafik akışını kolaylaştırmak için trafik zabıta ekibi kurarak, ilçede trafiğin düzenlenmesine katkıda bulunuyor.16 kişilik personeliyle trafik zabıta ekibi, ilçe içindeki trafiğin düzenli akışı için çalışıyor.  Trafik zabıta ekipleri, Kartal Atatürk Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Kartal Ankara Caddesi, Kaymakamlık ve Rahmanlar Belediye Binası önünde konuşlanan ekip, mesai saatleri içerisinde her gün düzenli iki personel görevlendirerek çalışmalarına devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2012, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17