KARTAL KIZILAY’DAN HAYIR SEVERLERE DAVET VAR

KARTAL KIZILAY’DAN HAYIR SEVERLERE DAVET VAR

AYTEKİN YAŞAR-İLÇEM

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kartal Kızılay Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KÜÇÜKALİ “48 yataklı hastanemizin inşaatı hızla devam etmektedir. Odalarının bütün iç tefrişatını yapan hayırseverlerin isimlerini odalara vereceğiz. Bu konuda yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri, Kartal Kızılay şubemize müracaat etmelerini rica ediyoruz.” Dedi.

 - Sayın Küçükali Kızılay Kartal şubesi yönetim kurulu başkanı olarak size soruyorum; Kızılay Kartal şubesi şimdiye kadar neler yaptı? Yeni projeleriniz var mı? Açıklarmısınız.

 Mehmet Küçükali “1997 yılında genel başkanımız Tekin Küçükali’nin talimatıyla Türk Kızılayı Kartal Lisesi inşaatına başladık. Kartal Kızılay’ın bütçesinden Dört milyon lira bu okul için çıktı. 1850 öğrencisi ile birlikte 2009 – 2010 eğitim öğretim yılına başladı. 7.777 m² alana Selçuklu mimarisiyle inşa edilen 5 katlı okul binasında; 28 derslik, 3 laboratuar, 1 spor salonu, 1 etkinlik salonu, 1 konferans salonu ve 1 kantin bulunmakta.

 Genel başkanımızın Kartal’a hizmetimizin devam etmesi gerektiğini söylemesi üzerine, bir yıl uğraştıktan sonra yataklı hastane ruhsatımızı aldık. Ruhsatı aldıktan sonra bütçemizin buna uygun olmadığını genel başkanımıza belirttik. Genel başkanımız da “Siz başlayın Allah kolaylığını verir” diyerek bizleri teşvik etti. Bizde inşaatına başladık ve hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Hastanemiz, 3 Bodrum+ 1 zemin + 6 kat olarak toplam 10 katlı 42 hasta yatağı, 2 yoğun bakım kuvözü olmak üzere 48 yataklı olarak hizmet verecek. Mevcut tıp merkezi  tadilat yapılarak hastaneye entegre edilecek.

 SIRADA KARTAL’A AŞEVİ YAPMAK VAR PLANLARIMDA

İlk fırsatta Kartal’a Aşevi yapmayı planlıyorum. Bu aşevi 2000-2500 kişiye yemek verecek kapasite de olacak.

 HEDEFİMİZ KARTAL’LILARI “GÖNÜLLÜ KIZILAY” HALİNE GETİRMEK

Şuan yaptığımız hizmetleri sorarsanız, hastanemize gelen yaşlı hastalarımızı evlerine kadar gönderiyoruz. On günde bir ev hanımlarına ilk yardım eğitimi verip sertifikalarını veriyoruz. Sine vizyon gösterisiyle eğitim veriyoruz. 15 er kişi depremde, sağlıkta, afet gönüllüsü, Kızılay eğitimcileri oluyorlar. Hedefimiz bütün Kartal’lıların aile hayatına eğitim vererek toplumu “Gönüllü Kızılay” haline getirmektir.

Erzaklar paketler halinde tespit edilen fakir ailelere teslim ediliyor. Hayırseverlerin bağışladığı elbiseleri ihtiyaç sahipleri kendileri seçip alıyorlar.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2011, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17