Osman GÜDÜ Basın Açıklaması Yayınladı

Osman GÜDÜ Basın Açıklaması Yayınladı

Kartal Beld. İmar komisyonu Başk. Mimar Osman Güdü yayınladığı Basın açıklamasında;

KAMUOYUNA DUYURU..

     5 Ağustos 2011 Cuma günü yapılan Kartal Belediyesi meclisi toplantısında oy çokluğu ile geçen Kartal Kordon boyu planlarına ilişkin olarak yerel basınımızda yer alan bazı haberlerin yeterli araştırmalar yapılmadan ele alındığı görülmüştür. Haberde dile getirilen konular hakkında tarafıma hiçbir soru yöneltilmeden, benimle hiçbir görüşme yapılmadan işlenmiş olması üzücüdür.

   Başlıkta kullanılan ‘’C.H.P’li  imar komisyonu başkanı Osman Güdü’nün, kordonboyu planları ile ilgili yaptığı ‘’Genişletilmiş bilgilendirme toplantısını,meclise ‘’İmar komisyonu toplantısı ve kararı’’ gibi göstererek, planları meclisten geçirmek istemesi, Ak partili Abdi Kesimal’i çok kızdırdı. İfadesi,yanlı ve araştırmadan atılmış bir yorum başlığıdır. Zira ekte size gönderdiğim belgede de görüleceği gibi,(Genişletilmiş İmar Komisyonu Toplantısı katılım tutanağı)açıkça belirtiyor ki,Sn.Abdi Kesimal’in de imza koyduğu ve İmar Komisyonu Toplantısı ifadesinin net bir şekilde yazıldığı belge, tüm bu haberlerin araştırılmadan yapıldığının bir belgesidir.

Komisyon üyesi diğer Ak partili üye Sn.Hüsna Balcı’da toplantıya sonradan katılmıştır.Bu toplantı sonunda Sn.Abdi Kesimal’e C.H.P gurubu olarak bu planların geçmesini arzu ediyoruz,konuyu lütfen gurubunuza iletiniz denmiştir. Ak parti gurbu konu üzerinden siyaset yapma arzusu ile bize, bu dosyadan özel proje alanını çıkarın o şekli ile kabul edelim diye yanıt göndermiştir. Komisyona bir bütün plan olarak gelen teklifin sadece bir bölümünün çıkarılmasının mümkün olmadığını,bu alan üzerinden siyaset yapmak isteyen Akparti gurbuna iletilmiştir.

 Bu güne kadar İmar komisyonu çalışmalarında hemen her kararın oy birliği içinde alınması ve birlikte uyum içinde çalışılmış olması komisyonda yer alan Ak partili üye arkadaşlarımızla hiçbir sorun yaşamadan çalışırken böyle bir problem yaşamamız beni de ziyadesi ile çok üzmüştür. Aynı zamanda bir gazeteci kimliğim ile konunun bu biçimde taraflardan bir görüş alınmadan işlenmiş olması da üzüntümü arttırmıştır. Basının bağımsız ve hür olması için verdiğim emek, yazılarım,TV programlarımla da belirlidir. Bu nedenle yapılan bu haberlerin önce şahsıma,Kartal Belediyesi imar komisyonuna ve Kartal Belediyesi meclis gurubuna karşı bu belgeler ışığında yeniden kamu oyuna aktarılmasını rica ederim..

Mimar Osman Güdü (Kartal Beld. İmar komisyonu Başk.)

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2011, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17