Kartal Belediyesinden kamuoyunu yanıltan duyuruya Gazetemizden cevap ve belgeleri

Her zaman gerçekleri belgeleriyle yazan İlçem Gazetesi'nin haberi, Kartal'ın paralarıyla Bulgaristan'da kafaları çekenleri telaşa düşürdü.

Kartal Belediyesinden kamuoyunu yanıltan duyuruya Gazetemizden cevap ve belgeleri

Altınok Öz'e soruyoruz, Kartal Belediyesinin paralarıyla Kimleri içirdin? haberimiz Kartal'da geniş yankı buldu.


Biz ne dedik?



Gazetemizin ulaştığı belgelerde ve faturalar da Kartal'lıların paralarıyla
bira, rakı, viski, kırmızı şarap, fıçı birası yurt dışında lüks otel de içildiğini gösteriyor. Fatura bedeli kesilen para ise Bulgar parasıyla 10 bin leva



Belediye'den yapılan duyuru da ; 2014 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Kartal Belediyesi ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz hakkında bazı basın yayın organlarında asılsız ve gerçekleri yansıtmayan haberlerin yayınlanması üzerine Kartal Belediye Başkanlığı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirmesi ihtiyacı duyulmuştur. Kartal Belediyesi ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz  ile ilgili olarak  “Altınok Öz’e soruyoruz, Kartal Belediyesi’nin Paralarını Kimlere içirdin” haberinde gerçekler tamamıyla çarpıtılarak, anlatılarak, halkımız bilinçli olarak yanlış bilgilendirilerek yanıltılmaya çalışılmıştır." denilmekte.


YEMEM, YEDİRMEM DİYEN ALTINOK ÖZ'E TEKRAR SORUYORUZ.


KARTALLILARIN PARALARIYLA KİMLER İÇTİ?


BUNLAR BİZİM ULAŞABİLDİĞİMİZ BELGELER, BAŞKA OTELLER DE DE İÇİLDİ Mİ?


İŞTE O, TAMAMIYLA GERÇEK BELGELER ;










BİZ NE DEDİK?



Altınok Öz'ün Kartal'ın dışına akıttığı paraların ise haddi hesabı yok. Mardin Ömerli belediyesine 450 bin liraya
meydan, Kıbrıs'a 206 bin liraya heykel ve park yaptırtması ve kardeş belediyeye sanatçı göndermesi de, bir belediyenin nasıl hacizin eşiğine geldiğini gösteriyor. (Biz 450 bin lira gönderildi demedik.
450 bin liraya
meydan dedik)



BELEDİYE NE DEDİ?



Ayrıca söz konusu haberde yer alan  “Mardin Ömerli Belediyesine 450 bin Lira Gönderildi” haberi de tamamıyla gerçek dışı olup, adı geçen belediyeye böyle bir para gönderilmemiştir.


İŞTE BELEDİYE MECLİSİNDEN ÇIKAN O KARAR







Tekrar hatırlatıyoruz. Biz ne demiştik?

Altınok Öz'e soruyoruz, Kartal Belediyesinin paralarıyla Kimleri içirdin?


Belediye ne cevap verdi;


Kartal Belediyesi ile kardeşi Belediye Bulgaristan Kırcaali Ardino İlçe Belediyesi arasında sosyal ve kültürel İlişkileri geliştirmek maksadıyla yapılan ve Kartal Belediyesi’nin mevcut Belediye Meclis Üyelerinin (AKP ve CHP’li meclis üyelerinin) de yer aldığı gezi ile ilgili olarak söz konusu haberde sunulan belgeler de diğer tüm Belediyelerce yapılan sosyal amaçlı gezilere ait belgelerden farklı olmayıp, yasaya uygun ve Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın denetiminden geçmiş belgeler olmasına karşın yine söz konusu haberde tamamıyla bilgi kirliliği yaratılarak, halkımıza gerçeğe aykırı biçimde sunularak suç işlenmiştir.



SON SÖZÜMÜZ;



İlçem Gazetesi sadece ve sadece kamu menfaatlerini koruma ve kamuoyunu aydınlatmak adına habercilik yapmaktadır. Yaptığımız haberde Kartal belediyesinin nasıl borçu, hacizlik, işçilerini meydanlara dökecek duruma geldiğini irdelemek ve halkımızı aydınlatmaktadır. İsterdik ki bize verilen cevapta "Evet babalar gibi içtik, bu durumumuz yasaya uygun olup, bu bizim dünya görüşümüzdür. İçenleri de açıklamamız doğru olmaz" denilmesi idi. Bizde bunu alkışlar vazifemizi yapmış olmanın gururunu yaşardık. Bulgaristan'a giden Ak Parti'li meclis üyeleri de gazetemize "Biz mevlüt için gittik. Akşam kaldığımız otelin restaurantında alkol içildiğini görünce gündüz mevlüt, akşam içki olur mu? diye sorarak odalarımıza çekildik" dediler.


Belgelerimiz gerçek olup, Kartal Belediyesinin dosyalarında mevcuttur. Kimseyi aşağılayan, küçük düşüren, yanıltan haber yapmadık. Kamuoyunu yanıltan ise biz değil, Bulgaristan'da içip, inkar edenlerdir. Mardine meydan için kanun çıkartıp, sonra yokmuş gibi halkı yanıltanlardır.


Takdir vicdan sahiplerinin ve kamuoyunundur.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 23:52

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17