Kartal Belediyesi DÜNYA ÇEVRE HAFTASINDA yanan çöpleri Aydos Ormanı kenarında söndürdüğünü kabul etmedi.

"Kartal Belediyesi yanan çöpleri...

Kartal Belediyesi DÜNYA ÇEVRE HAFTASINDA yanan çöpleri Aydos Ormanı kenarında söndürdüğünü kabul etmedi.

"Kartal Belediyesi yanan çöpleri Aydos Ormanı kenarında söndürdü" haberimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve hayretlerle karşılandı.

Kartal Belediyesi umuyorduk ki Dünya çevre haftasında yaşanan skandal olay için açıklama yaparda "PERSONELİMİZ HEYECANDAN VE KORKUDAN YANLIŞ YERE (ORMAN KENARINA) DÖKÜP YANAN ATEŞİ SÖNDÜRDÜLER!" desinler.

Olmadı aksine bizi yayınladıkları açıklamada "Mesnetsiz iddia ve bilgilerle kaleme almakla" itham ederek, "Söz konusu asılsız habere ilişkin, kurum olarak kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği doğmuştur." denilerek resmi web sitelerinden açıklama yayınladılar.


Değerli okurlar yukarıda ki resime lütfen iyi bakınız. Aydos Ormanı'nın yoldan başlangıcı. Yakacık Merkezden yaklaşık 5 km. ileride. Ya İtfaiye yetişene kadar ateş ormana sıçrasaydı? Ne olurdu Orman'ın hali.


İŞTE O HABERİMİZ; TAKDİR HALKIMIZINDIR;

2 gün önce çevreci vatandaşların çekip bize ulaştırdıkları videoyu yayınladık. Olaya bizzat tanık olan vatandaşların orman kenarında çöp yakıldığı ihbarına göre "Kartal Belediyesine ait 34 JE 4603 plakalı çöp aracı başında zabıta ekipleri varken, Aydos ormanı kenarına çöp döktü ve yaktı." deniliyordu. İzlediğimiz video da bunu doğrular nitelikte idi.

Bir başka medyada çıkan haberde; çöpü yakmadıkları, aksine çöp arabasında ki çöplerin alev aldığını ve mecburi döküp itfaiye tarafından söndürülmesi beklendiği belirtildi. Bunun üzerine Belediye ekiplerinin yanan çöpü döktüğü yerde incelemeler yaptık. İtfaiye ekiplerinden aldığımız bilgiye göre "Ayazma caddesinde çöp arabasında yangın çıkıyor. İtfaiye aranıp yardım talep ediliyor. Belediye personelleri aracı ilk çeşmeye yaklaştırıp söndürmeye çalışmışlar ve çarşıdan uzaklaşarak yaklaşık 5 km ilerde ki Aydos'a yönelmişler. İtfaiye ekipleri de yanan çöpleri orman başlangıcında söndürdüklerini kabul ettiler.

(yukarıda gördüğünüz gibi Aydos ormanı yol boyu çöplerle dolu)

DERS ÇIKARTILACAK SONUÇLAR ;

Özellikle çocuklar ve gençler bunları sizler iyi okuyunuz; (Yanan araçla, çöple veya her hangi bir malzeme ile sakın ormana yaklaşmayınız, ormanda söndürmeye de çalışmayınız.)

1-Aydos Ormanı Yanıcı malzemeleri söndürme alanı mı?

2-İçinde çöplerin yandığı iddia edilen aracı hangi akıllı ormana yönlendirdi?

3-Çöp Araçlarında yangın söndürme ile ilgili ekipmanları neden bulundurmuyorsunuz? (varsa neden söndürmediniz?)

4-Olay yerinde bulunan zabıta ekiplerine ait araçlarda yangın söndürme tüpleri yokmuydu? Neden müdahale edilmedi?

5-Neden Kartal bölgesi değilde Pendik Belediyesine ait alana, uyarı tabelasının altına döktünüz?

6-Hemen yakınında bulunan "YANGIN TEHLİKESİ" tabelasını görmediniz mi?

ZABITA BİRİMLERİ GÜVENLİĞİMİZİN VE SAĞLIĞIMIZIN TEMİNATIDIR

Yaptığımız haberde zabıtayı küçük düşürmek maksadı kesinlikle taşımamaktayız. Çünkü zabıta birimleri yağmurda, çamurda, güneşin altında hep halkın güvenliği ve sağlığını korumak için canla, başla mücadele etmektedirler. Bir kaç kişinin yaptığı yanlış geneli temsil etmez, edemezde. Düşünsenize Allah muhafaza ya Aydos ormanında yangın çıkıp, büyüseydi. Bizler istedik ki; Kavurucu yaz sıcaklarının yeni başladığı şu günlerde belediye personellerinin ve zabıtalarının daha tertipli, donanımlı, eğitimli olmasıdır. Aksi taktirde dönülmesi mümkün olmayan hayati ve maddi zararlara sebebiyet verilebilir.

SONUÇ OLARAK;

1-Geçtiğimiz yıl ve bu yıl çöp aracında yangın çıktığına göre, Çöp araçlarında yangın söndürme tüpleri arttırılmalıdır.

2-Personelin ve zabıtanın yangın ve deprem konusunda ki tecrübeleri gözden geçirilmeli ve bu konuda ki bilgileri arttırılmalıdır.

İLÇEM GAZETESİ olarak hayra vesile olabildiysek ne mutlu bizlere...

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2012, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17