İSTANBUL YÖRÜK ve TÜRKMENLER DERNEĞİ SÖĞÜTTEKİ KURULTAYA DAMGASINI VURDU

İSTANBUL YÖRÜK ve TÜRKMENLER DERNEĞİ SÖĞÜTTEKİ KURULTAYA DAMGASINI VURDU

18.06.2011 Cumartesi günü Çeşitli illerden gelen Yörük Ve Türkmenler 17 Kurultayını gerçekleştirdi.

Yemek ve dualarla başlayan kurultayda Türkiye’nin bir çok yerinden gelen Yörük ve Türkmen dernekleri ile istişare yapıldı. Osmanlı hanedanlarının da  Kurultayda bulunması kurultaya ayrı bir duygu kattı.

    Söğüt Kaymakamı ve Vakıf Başkanı; Vural KARAGÜL ise Katılımcılara teşekkür ederek  Kurultaya ve Yörük şenliklerine gösterilen ilginin Osmanlı Devletine duyulan saygı ve sevginin işareti olduğunu belirtti. İstanbul’daki Belediye Başkanı ve Mülki erkanlara Söğüt Ertuğrul gazi Anma ve Yörük Bayramı etkinliği ile ilgili İstanbul’daki derneğimizin  destekçi olması gerektiğini ifade etti.

    Vali vekili ÇINAR; şenliklerde olacak her türlü olumlu ve olumsuz olayın Türkiye’de yankı bulacağını belirterek dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. En güzel çadır Yarışmasındaki ödüller sahiplerine verilirken. Çeşitli Federasyon ve Dernek başkanı söz alarak eksiklikler ve yapılması gerekenler ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

     İstanbul Yörük ve Türkmenler Dernek Başkanı  Faruk ŞAHİN söz alarak Bilecik’in çok gezilmesi gereken yerleri olduğunu söyleyerek  Önümüzdeki Günlerde Sivil toplum kuruluşlarının Başkanları ile Osmanlının Göz bebeği olan Bilecik ziyareti yapacaklarını çeşitli yerlerin tanıtılması gerektiğini ecdadımızı yaşadığı toprakların karış karış gezilerek bir Kültür Turizmin oluşması gerektiğini belirtti.

     İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği Başkan Vekili ve Aynı zamanda AYGAD Yönetim kurulu üyesi olan  Aytekin YAŞAR Derneğimiz olarak Her yıl Eylül Ayının ikinci haftası Yapılan Ertuğrul Gaziyi anma ve Yörük Bayramına İstanbul da yaşayan Yörük ve Türkmenleri Söğüte taşımak ve tanıtmak için  elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacaklarını belirtti.

      Dernek Yönetimi olarak  Kurultaydan sonra Ertuğrul Gazi Türbesi ,Şeyh Edibali, Dursun fakı Ve Bilecik kent ormanı gezilerek İstanbul’a geri dönüldü.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2011, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17