Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi İLK MEZUNLARINI VERDİ

Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi İLK MEZUNLARINI VERDİ

Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi, M.E.B lığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğünün 21/09/2007 tarih ve 6081 sayılı onayı ile 2007-2008 Öğretim yılında, Orta öğretim düzeyinde genel kültür ve İngilizce eğitimi vermek, Denizcilik sektörüne kalifiye ara elemanlar yetiştirmek amacı ile kuruldu.

Bu yıl ilk mezunlarını veren Özel Eryetiş Reis Anadolu Denizcilik Meslek lisesinin diploma töreni Okul bahçesinde yapıldı. Diploma almaya hak kazanan 14 kişiye diplomaları Eryetiş Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eryetiş ve Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Kayhan tarafından verildi. Törene Pendik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Zeki Kayhan, Mustafa Sarıca Akın Sağırkaya Eryetiş Eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eryetiş, okul Müdürü Hasan Gedik Denizcilik Lisesinin İlk kurucu Müdürü Sergül Erhan ,Akşam lisesi müdürleri Öztunç Kınan, Ziya Artur ve öğrenci velileri katıldı.

 

Özel Eryetiş  Reis Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinin Mezuniyet töreninde konuşan okul

Müdürü Hasan Gedik şunları söyledi. “Şube müdürlerim, Kurucum, Genel müdürüm, öğretmen arkadaşlarım, veliler ve sevgili öğrenciler. dört yıl önce eğim-öğretim temeli atılan okulumuz şu anda ilk mezunlarını vermenin kıvanç ve gururunu yaşamaktadır. Bu tarihi ana tanıklık yapan siz davetlileri teşriflerinizden dolayı saygı ile selamlıyorum.

Asıl zoru başararak bu sürece katkıda bulunan ve şu an aramızda bulunan ilk müdürümüz  Sergül Arhan’a bir sonraki müdürümüz Öztunç Kına’ya Mesleki eğitim koordinatörü Hüseyin

Yıldırım’a ve aramızda olan veya olmayan tüm öğretmen ve personele şükranlarımı arz ediyorum.

Bu kurumun kendisi için büyük önem ve mana kattığını bildiğimiz kurucumuz Vedat Eryetiş’e varlığı ve güven duyusundan dolayı minnetle yad ediyor, teşekkür ediyorum.

Çalışmalarımıza katkı ve yön veren genel müdürümüz Ertan Oral’a ve genel koodinatör İsmail Özkütükçü’ye teşekkür ediyorum.

Türkiyenin ilk ve hala tek özel Anadolu Denizcilik  Meslek lisesi oluşumuzla daha tetikleyici bir ruh heyecanıyla kurumsallaşmayı öne çıkarmayı ve çok güçlü akademik öğretim kadrosu kurmayı hedefledik ve başardık. Siz sevgili öğrenciler, umuyorum ve diliyorum ki edindiğiniz akademik bilgiler ve yakaladığınız ahlaki değerlerle gireceğiniz çevrelerde Eryetiş Reis Denizcilik Meslek lisesinin birer temsilcisi ve elçisi olursunuz. Enerjinizle, çalışkanlığınızla, erdemlerinizle, Atatürk’ün tanımına uygun gençler olarak, ulusal değerlerimize sahip, evrensel ilkelere açık mutlu birer insan olmanızı temenni ediyorum. Ahde vefayı bilip, okulumuzu,bizleri ve kardeşlerinizi ziyaret etmenizi diliyorum. Şansınız bol, yolunuz açık , Allah yar ve yardımcınız olsun dedi.

 Hasan Gedikten sonra söz alan Ertan ORAL  “Geleceğin deniz yıldızları sevgili mezunlar, Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi'nin 1. dönem mezuniyet töreninde bulunmaktan, geleceğin deniz yıldızlarının başarılarılarını birlikte kutlamaktan, bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum. Gurur duyuyorum. Değerli konuklarımız hoş geldiniz sizleri saygıyla selamlıyorum.

Sevgili mezunlarımızı "denizyıldızlari  olarak nitelemememin çok özel bir nedeni var, sizlerle paylaşmak istiyorum: 2007 yılının eylül ayında bir eğitim sevdalısı Türkiye'nin ilk denizcilik meslek lisesi'ni açtıgında hayatını eğitime adamış bir avuç sevdalı da pendik sahillerinde karaya sürüklenmiş. Denizyıldızlarına yeniden hayat vermek için kolları sıvadılar. Bütün olumsuz söylemlere kulaklarını kapattılar engellerin birer birer aşılacağına inandılar ve karaya     sürüklenen     deniz    yıldızlarını  yeniden  su ile buluşturdular.

Simdi bizler; O gençlerin başarılarını alkışlıyoruz. Mucizenin mimarları  kurucumuzu, genel koordinatör İsmail Özkütükcü'yü, denizcilik meslek lisesinin ilk yöneticisi Sergül Arhanı' Kürsat Çetin'i, Ayhan Özer'i elbetteki hiç bir zaman unutmayacagız.

Şimdi karşımızda birer onur abidesi gibi duran gençlerin egitim yaşamlarında iz bırakanların başında yer almayı Huseyin Yıldırım çok fazlasıyla hak etmektedir. Öztunç Kına, Hasan Gedik okul yoneticisi olarak gençlerimizin egitim yaşamlarına ışık olmuş ve yollarını aydınlatmışlardır.  Bu yolda  emek veren bütün ögretmenlerimiz bu eser sizlerin. Hepize sonsuz teşekkürler.         Sizleri başarılı geçler olarak yetişmesinde en büyük paya sahip olan ailelerinizi tebrik ediyor tesekkürlerimli sunuyorum.

 Bu özel gününüzde   bana   bu   firsati   verdiginiz   nezaket, sabır   ve hoşgörü içinde  beni dinlediginiz için tesekkü ediyorum. Almış olduğunuz eğitim ile her güçlüğün üstesinden geleceginize yürekten inanıyorum.

Engin denizlerde dolaşırken ugrayacak çok limanınız olacak, ama  bilmenizi isterim ki;  sizin ilk ve kutsal  limanınız burasıdır.

 Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi'dir.

 Cumhuriyetimizin Temel degerleri ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet bıraktığı aydınlık yol kılavuzunuz  olsun denizlerinizin   sakin   ve   rüzgarların   daima   sizlere   yardımcı olması dilegiyle hepinize üstün başarılar diliyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2011, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17