İSMAİL KIZILGÖZ “ASGARİ ÜCRETLE AİLE SİMİT YESE DOYMAZ”

 

İSMAİL KIZILGÖZ “ASGARİ ÜCRETLE AİLE SİMİT YESE DOYMAZ”

 

SP Ocak ayı divan toplantısı Kartal İlçe Binasında 5 Şubat Cumartesi akşamı 19:30 da gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasını İlçe Başkanı İsmail Kızılgöz yaptı.

 Konuşmasında ekonomik sıkıntıları dile getiren Kızılgöz, Başbakan Erdoğan’ın 2002’de Afyon’da benim asgari ücretli işçim 3 öğün ailesiyle sadece çay simit yese maaşından geriye ancak 2 TL arttırabiliyor diyerek zamanın hükümetine uyarılarda bulunduğunu ama şimdi kendi hükümetleri zamanında işçiye reva görülen asgari ücretle insanların karınlarını bile doyuramadıklarını görmezden geldiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Akaryakıta gelen akıl almaz zamlardan dolayı da diğer tüm sektörlerin etkilendiğini ve fiyatlara artış olarak yansıdığını savundu.

 AKP hükümetinin ilkler hükümeti olduğunu ve Türkiye’de ilk defa AKP zamanında sözde Yahudi Soykırımının yad edildiğini hatırlattı. İsrailliler için “Adam hem suçlu hem de güçlü” diyen Kızılgöz; İstanbul Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının katılımlarını da olumlu bulmadıklarını söyledi. Eğer hükümetimiz, Filistin de yıllardır İsrailliler tarafından yapılan kıyımların dünyada Soykırım olarak tanınması uğrunda çaba gösterip bunu sağlayabilseydi; Filistin Soykırımını yad edeceğimiz gibi o zaman Yahudi Soykırımını da yad etmemizde bir sıkıntı olmazdı dedi.

Partiye üye olanlara rozet takan Başkan Kızılgöz, sözlerini bitirirken salonda ki partililere dönerek Yeniden büyük Türkiye’yi kurmak ancak bizimle olur. Bunu başarmak için var gücümüzle çabalamaya devam edeceğiz dedi.

Divan toplantısına SP İl Sorumlusu İmdat Sevinç ve SP Artvin İl Başkanı Gültekin Soydan da katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2011, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17