Metin ÖZÜPEK “ERDOĞAN HANÇERLİOĞLU’DA HEM GAZETECİ HEM BASIN ŞEHİDİ DEĞİL Mİ?"

Metin ÖZÜPEK “ERDOĞAN HANÇERLİOĞLU’DA HEM GAZETECİ HEM BASIN ŞEHİDİ DEĞİL Mİ?

Başta Kartal Belediye Başkanı sayın Altınok Öz’e ve Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinin yetkililerine sesleniyorum.

 19 Şubat 1979 Günü şehit edilen Hürsöz Gazetesi Sahibi Erdoğan Hançerlioğlu’nun, ondan çok sonra öldürülen bir çok gazetecinin resmi bulunurken, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür merkezinin girişindeki pano da neden resmi bulunmamaktadır.

 Kartal ilçesinin öz evladı ve Kartal ilçe sınırları içinde çıkardığı Hürsöz gazetesi ile ilçemizin en eski gazetecilerinden olup, bugün yerel basında çalışmalarını sürdüren bir çok kişinin de hocası olan Erdoğan Hançerlioğlu’nun resminin bu şeref panosun da bulunmaması manidardır.

  Belediye yönetiminin AKP de olduğu dönemlerde bir çok kez uyarmamıza rağmen hiçbir sonuç alınmamıştır. Bu dönem de de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde bu iş ile ilgili bir muhatap bulamamaktayız.

  Merhum Hançerlioğlu’nun resminin asılmamasının sebebi, MHP Kartal İlçe Başkanlığımızı yapmış olması, vatanını bayrağını sevmiş olması ise böyle bir ayırım,  hem Basın Camiasına, hem Kartal halkına hem de, artık sabırlarının son noktasına gelmiş bulunan Ülkücü camiaya yapılan bir saygısızlıktır.

  İlçemiz sınırları içinde yaşamış veya mezarı bulunan Kartallı kazım ve Neyzen Tevifik’e gerekli ihtimamı gösterip heykellerini diktiren, adlarına meydanlar yaptırıp mahallelere isimlerini veren Kartal Belediye Başkanı sayın Altınok Özün gerekli duyarlılığı göstererek, 19 Şubat günü Mezarı başında anacağımız, ruhuna Kuran okutacağımız ve tören sonrası Hasan Ali Yücel Kültür Merkezin de bulunan şehit gazeteciler panosunu ziyaret edeceğimiz güne kadar, Şehit Gazeteci Erdoğan Hançerlioğlu’nun resminin, hakkı olan bu panoda sergilenmesini sağlayacağına inanıyoruz. Saygı değer Basın mensuplarının da bu konuya hassasiyet göstereceklerini umuyorum. Saygılarımla

H.Metin Özüpek

MHP Kartal İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2011, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17