Hüsniye Kaya, Ben kendim inanmadığım, kendimle çatıştığım, kendimi ikna edemediğim yeni CHP'den istifa ettim!“

Demokratik Sol Parti Kartal İlçe Başkanlığı 10 Ocak 2013 Perşembe günü Dünya çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Villa Garden Restaurant'a yerel basına kahvaltı verdi ve kutladı.

Kahvaltıda DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün, Kısa süre önce CHP'den istifa eden Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı ve Aşkale Dernekler Federasyonu genel başkanı Hüsniye Kaya, DSP Kartal İlçe yönetimi ve gençlik kolları ve mahalli basın katıldı.

CHP'den istifa edip DSP'ye geçen Hüsniye Kaya'nın yaptığı çok çarpıcı açıklamalar gündem yaratacak nitelikte.

Konuşmalarıyla içinin çok dolu olduğu gözlemlenen Hüsniye Kaya adeta içini boşalttı.

Kendini kısaca tanttıktan sonra konuşmaya başlayan Hüsniye Kaya "Hiçbir zaman fitürsüz saygısız bir şekilde muhalefetim olmadı. Aldığım terbiye gereği  etik değerleri muhafaza etmeye çalıştım. Genel başkanımızın, yönetimimizin  aşırı bir duyarsızlığı beni rahatsız etti. Ne olur bilmiyorum. Belki ben aşırı fazla düşünmüş olabilirim.

CHP’de 3 dönemdir elimiz kolumuz bağlı zihniyeti!

Gittikçe bizden uzaklaşan, bizim fikrimizden uzaklaşan bir yönetim, zihniyet. Kendimize yabancılaşan kadrolar, basına yansımayan parti meclisinde kaynaşmaya sebep olan bir sürü sebep var.  Bazılar bunu görüyor. CHP’de 3
dönemdir elimiz kolumuz bağlı zihniyeti. Yerel seçimlere kadar bekleyelim yaptırımı! Bu çok çirkin bir şey bence. Bir ikililik var içimizde. Çalışamadığımdan şikayet edince DSP Genel Başkan yardımcısı Önder bey, “Gel bizimle çalış. Çünkü siyasetin ve Cumhuriyetin senin gibi insanlara ihtiyacı var. Mücadeleni gel bizimle devam ettir.” Dedi. Bunda abes bir şey  var mı? Amaç mücadeleyse ben hiç ikiletmedim bile. Bana bu kanalı açacaksanız bu yolu verecekseniz ben kitlelere ulaşıp çok aktif çalışacaksam tamam dedim. Ben zaten bir koltuk, bir makam istemiyorum. Bana bir çalışma kanalı açın, ben Cumhuriyet için halkım için çalışayım dedim. Ben direk Önder bey'den rica ettim. Noterden istifa ettiğiniz zaman genel başkana gidiyor ama Önder beyden rica ettim direk
yargıtaya elden götürüldü benim üyeliğim. Aksi halde bir pazarlık söz konusu olacaktı.

Belediye Başkanlığı adaylığı Şu an gündemimde yok!

Bir sürü telefonlar geldi bana. "Yapma bir daha konuşalım. Niyetin çalışmaksa ayarlarız!" denildi. Bu çok çirkin bir şey. Ben hep çalışmak istedim. Son dönemlerde bunu hepten kaybettim. O yüzden yargıtaydan aynı gün düşürüldü benim üyeliğim. Direk DSP'ye geçişim böyle oldu. Pazarlık konusu yapılmasın diye bunu böyle yaptım. Çünkü biliyordum telefonların susmayacağını, bu lafların olacağını. Kartal Belediye başkanlığı adaylığım fısıltıları şu anda dolaşıyor. Geçen gün bir gazeteci arkadaş aradı. Ben böyle bir şeyin konusunu ne ilçe başkanımızla ne de üst yönetimle konuşmadım. Olabilir mi? Siyasette ve gelecekte ne olacağını ben şu anda bilmiyorum. Bunları konuşmadık. Tek amacım çalışmaktır benim. Böyle bir şey bana yakıştırıldı onur duydum. İnsanlar hizmet edecek kişiyi belediye başkanı olarak seçmek isterler.

Cumhuriyet'in savaşını vermek istiyorum!

Benim şu an ki hedefim Cumhuriyet ve Atatürk için DSP kanadında mücadeleme devam edip, çok çalışmak. Kitlelere çok ulaşmak, her zaman yaptığım gibi. Kaç kişiyi yoldan çevirirsek o kadar büyük kazanç. Şu anda ben Toplumsal Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı olarakta, Aşkale Dernekler Federasyonu genel başkanı olaraktan yaptığım hiç bir sivil etkinlikte ve çalışmada ağzımdan hiç bir kimse PARTİ kelimesini CHP kelimesini duymamıştır. Etik bulmuyorum çünki. CHP'yi duymadıkları gibi DSP'yi de duymayacaklar. Çünkü ikisi bir arada olmaması gereken şeylerdir. Hatta birinden biri zarar görecekse ben DSP kanatlarından da vaz geçmeye hazırım. Beni tanıyanlar biliyor, benim ne menfaata, ne koltuğa hiç bir şeye ihtiyacım yok. Benim sadece çocukluğumdan beri yüreğime yerleştirdiğim bir Atatürk sevgisi var. Ilımlı İslam adı altında kaybettirilmek istenen Cumhuriyet'in savaşını vermek istiyorum. Ben kendim inanmadığım, kendimle çatıştığım, kendimi ikna edemediğim oluşan CHP yeni yönetimine bir başkasına inandırma çabam samimi gelmeyeceği için, kendimden başladım ve istifa ettim.

AKP'ye geçenler neden sorgulanmıyor!

Cumhuriyet ve Atatürk savaşıma DSP'den de devam edebilirim. Bu yüzden buradayım. Öyle bir muamele görüyorum ki sanki AKP'ye geçmişim gibi bir muamele görüyorum. Belki de bu zihniyeti sorgulamak lazım. Neden bölündüğümüzü de çok açık gösteriyor. Birileri de diyebilirdi "YAHU KADIN GEÇSİN DE ORADA MÜCADELE VERSİN KADIN" diyebilirdi. Ama diğer ilçelerde 60 ar, 80 er AKP ye geçenler sorulmuyor mesela, Gelibolu sorulmuyor mesela. Bunlar niye AKP'ye geçiyorlar zihniyet sorgulanmıyor. Hüsniye Kaya'dan sonra zihniyet sorgulanırsa hiç olmazsa benden sonrakilere faydası dokunabilir.

Siyaset biraz bedel ödemekse, birazda DSP'de bedel ödeyeyim!

Ben bu güne kadar doğru bildiklerimi doğru bir şekilde ifade etmeye çalıştım. Bundan sonra da zerre kadar değişmeyeceğim. Bir şey kayıp mı edeceğim? Hani bir laf var "Anasını satayım, memleket kaybediyor, ben kaybetsem ne olur!" O yüzden zerre kadar umurumda değil. Her şeyi göze alarak geldim.
Siyaset biraz bedel ödemekse, birazda DSP'de bedel ödeyeyim. Alıştım ben artık. Cumhuriyet'e ve Atatürk'e hizmet etmeye devam edeceğim. Eleştirenler varsa de başımın üstünde yeri var." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2013, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17