Has Partiye Halkımızın Teveccühü Bizleri Ziyadesiyle Memnun Etmiştir.

Has Partiye Halkımızın Teveccühü Bizleri Ziyadesiyle Memnun Etmiştir.

RÖPORTAJ-İLÇEM

2007 yılında milletvekili adayı, 2009 yılında da il genel meclis üyesi adayı olarak mücadele eden, Has Parti Kartal Müteşebbis Heyeti’nden Müslüm İNAN’la Has Partiyi konuştuk.

 Saadet partisinden sizde galiba istifa ettiniz. Neden acaba?

- 2009 yerel seçimler başta olmak üzere sonraki süreçte sayın genel başkan Numan kurtulmuş beyin dahil yaşamış olduğu bir takım olaylar ve bu olayları oluşturan süreç ve olumsuzluklar istifa etmememi gerektirdi. Geride kalanları Allah emanet ediyor.

 İstifa zor olmadı mı?

-Evet zor oldu ancak bu ülkenin kötü gidişatına milletin düştüğü kötü durumu düzeltmeye odaklanmamız gerekiyordu. Zamanımızı ve enerjimizi iç kavgalarla heba edemezdik. Artık halkın sesini merkezde duyulmasını ve sorunlarına çözüm getirilmesini istiyoruz.

 Sorunlara çözüm noktasında siz ne tür çözümler getirmeyi hedefliyorsunuz. Kısa kısa lütfen

-Tabi gerek sayın genel başkanımızın söylemeleri gerekse partimizin tüzük ve programlarında bu mevcut. Hükümet olduktan sonra çözüm düşünmeyecek aksine hükümetimizi kurduktan sonraki gün halk için yüksek ulaşılmayan ideallerin refah huzurun en kısa sürede oluşması için düğmeye basıp hemen çalışacağız, yani muktedir bir iktidar olacağız.

 Kısa ve öz olarak nasıl tanımlıyorsunuz kendinizi?

-Üç kısa anlatımda ne yapacağımızdan ziyade ne yapmayıp ne olmayacağımızı sıralıyım isterseniz. KARUNLAŞMAYACAĞIZ, FİRAVUNLAŞMAYACAĞIZ, BELAMLAŞMAYACAĞIZ

 Ülkemizde yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç var mıydı ki siz yeni bir parti kurdunuz.

-Kesinlikle nasıl derseniz, bu ihtiyaç ille de iktidar değil muhalefette de büyük bir ihtiyaç vardı. Şu an itibariyle 8 yıllık Akp iktidarının tüm miting toplantı ve halka olan konuşmalarında bir tek şey ortaya çıkıyor, yani iktidar başarılarından dolayı oy istemedi.. Tek bir şey mazlumluk edebiyatı, sonrası da 367 Cumhurbaşkanı seçimi. bunların dışında bir söylem göremiyorum. Zaten de yok bilen varsa beri gelsin

 Muhalefette nasıl bir ihtiyaç hâsıl oldu diyorsunuz sizin tabirinizle

-Ülkemizde muhalefet tek kelimeyle statükocu yani statükoya hizmet etmekten başka tek yaptığı şey iktidarın değirmenine su taşımak. halka rağmen siyaset yapmak siyasetçi seçmek başka bir şey yok. Nitekim Kartal ilçemizde de aynı durum akp, CHP ye çalışır, CHP’de AKP’ye çalışır.

 İktidar muhalefet birbirlerine mi çalışıyor bunu bir açarmısınız?

-Elbette, Merkez siyasette muhalefet partileri bir takım statükoları savunur var olan sorunları derinleştirmekten başka bir şey yapmaz. Yani iktidarı halkın gözünde mazlum pozisyonuna koymaktan başka bir şey yapmaz. KARTAL da öyle değil mi. Chp iktidarına karşı bir muhalefet göremiyoruz ne yazık ki.

 Şu anda başta İstanbul başta olmak üzere teşkilatlanmanız ne durumda

-11. ayın 28’inde daha 28 günlük bir partiyken muhteşem bir kalabalık ve coşku ile 1.kongremizi hayırlısıyla yaptık. Şu anda 57 ilde teşkilatlarımız kuruldu. Büyük şehirlerde ise ziyadesiyle yoğunluk ve iltifat olduğu için olabildiğince halktan oluşan bir teşkilat kurmaya çalışılıyor. Bu il ve ilçelerde ise müteşebbis heyetleri mevcut bizde kartal benim de dahil olduğum bir heyetimiz var. Çalışmalarımız toplantılarımız devam ediyor. Çok yoğun bir ilgi var özellikle Kartal’da. Has partinin kriterlerini benimseyen diğer siyasi partilerdeki bir çok arkadaşımız gönüldaşımız hele kongreyi gördükten sonra beraber siyaset  yapmayı tercih ediyorlar. İnşallah en kısa zamanda çok kalabalık bir heyetle ilçemizi İstanbul teşkilatı kurulduktan sonra kurarız.

 Özellikle Kartal’da ilgi nasıl Has Partiye

-Hemen her gün tanımak isteyen dahil olmak isteyen bir çok arkadaşımız bizleri arıyor. Toplumun her kesiminden Stk’lar siyasi partilerde çalışanlar hala çalışanlar başta olmak üzere. Şimdi bu vesileyle halkımıza sayın Kartal’lı ve İstanbul’lu komşularımıza seslenmek istiyorum. Bizim internet sitelerimiz yapıldı. İletişim bilgileri mevcut Has partiyi tanımak için de olsa lütfen bizimle irtibata geçsinler. Bizleri takip etsin o zaman eminim ki gerçekten bekledikleri sorunlara çözüm olacak olan partinin Has Parti olduğun görecekler ve onlarda Has Parti de siyaset yapmak isteyecekler.

 Sizin gazeteniz vesilesiyle de tüm ülkemizin güzel halkına engelliler günü dolayısıyla kendi huzur ve refahlarına, ülkenin kaynaklarından, refahından eşit hak sahibi olmalarının önündeki engelleri kaldıracağımızı, bu yolda canla, başla çalışacağımızı iletmek istiyorum. Engelli kardeşlerimizi Şunu bilsinler ki; yılın bir günü değil, her gün hatırlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2010, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17