Altınok Öz'ün onur konuğu İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi'den gelen itiraf!

Kartal Belediyesi her yıl geleneksel taş heykel sempozyumu tertipliyor ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ünde onur konuoğu ise kadim dostu İsrail konsolosu Moshe Kamhi oluyordu.

Altınok Öz'ün onur konuğu İsrail Başkonsolosu Moshe Kamhi'den gelen itiraf!
Müslümanlara zulmün zirve yaptığı 28 Şubat dönemindeki “İsrail etkisi”, İsrailli bir yetkili tarafından da itiraf edildi.


İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, Anasol-M iktidarı döneminde Türkiye – İsrail ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, “İlişkilerimiz zirvedeydi” dedi.



TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK OLUMLU BİR POZİYONDAYDI



Türkiye’deki görev süresi sona eren Moshe Kamhi, Yahudi azınlığın gazetesi Şalom’a bir mülakat verdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olan İstanbul doğumlu Kamhi, Türkiye’de iki ayrı dönemde görev yaptığını, bunların ilkinin 1999-2002 yılları arasında olduğunu söyledi. Kamhi, “O dönemde elçi müsteşarı sıfatıyla Ankara’daydım. İki numara olarak görev yapmıştım. O zamanlar Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin zirvede olduğu bir dönemdi” dedi.



Ankara’da bulunduğu dönemde Anasol-M Hükümeti ile peş peşe görüşen İsrail başbakanları olduğunu belirterek, “İsrail o zamanlar Ortadoğu sorununu çözmek için Türkiye’nin çok olumlu bir pozisyonda olduğuna inandığından en üst düzeyde temas yürütmek için ilk defa Ehud Barak gelmişti. Biz bu ziyareti, ‘Bir İsrail başbakanının Türkiye’ye ilk açık ziyareti’ olarak nitelendirmiştik çünkü 1955’de Ben-Gurion’un ziyareti gizli olmuştu” dedi.



Moshe Kamhi, Türkiye’de ilk görev aldığı 1999 – 2002 yıllarında basınla da aralarının çok iyi olduğunu o dönemde hemen her gün bir televizyon programına çıktığını söyledi.

Kaynak; YENİ AKİT-Habervaktim.com



İsrail konsolosunu Kartalda onur konuğu yapanlar'a Taner Özdemirden Mesaj! Tıklayınız!!!

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 09:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17