Altınok Öz'ün engelliye şakası, şimşekleri üzerine çekti. Şakanın böylesine!

Altınok Öz'ün tokadı, şaka değil selamlaşma ritüeli imiş!

Altınok Öz'ün engelliye şakası, şimşekleri üzerine çekti. Şakanın böylesine!

Kartal Belediye başkanı sayın Altınok Öz'ü bir kaç yılda çok iyi tanıdım. Konuşurken "lan" diye hitap etmeyi seven, kendinden küçüklere de şakacıktan tokat şaplatan birisidir.


Sayın Öz, kendisini eleştirmediğim zamanlarda benim bile yanağıma şakacıktan şaplatmıştı! Sevdiğinden mi yoksa sevmediğinden mi hala anlamış değilim.  Görme Engelli Özgür Uğur'a da şakacıktan şaplattığından şüphem yok. Altınok Öz'ün mizacı bu. Sevseniz de sevmeseniz de alışmanız lazım!


GELELİM KONUMUZA!


İnsanın kendisine yaptığını düşmanı yapamaz derler ya bu gün işte öyle bir olay yaşandı.


Kartal'ın yani 450 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı öyle bir şaka yaptı ki, memleketin gündemine oturuverdi gari!


Gelin, olayı bir irdeleyelim. Şaka yapılan tarih; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Şaka yapılan kişi; görme engelli belediye başkanının emrinde ki personeli. şaka yapılan yer; engelliler için tertiplenen program. Belediye başkanının şaka yaptığı zaman ise engelli personel kürsüde kameraların kayıtta olduğu ve seyircilere hitap ettiği an. Yani bu olayda insanı rencide edecek, haysiyetini ve gururunu ayaklar altına alacak hiç bir şey yok! öyle mi sizce?

Bir an için bunlar hiç yaşanmamış sayalım. Gelin empati yapalım ve olayı tersinden okuyalım. Kartal Belediyesi bir program tertiplemiş olsun. O günde belediye başkanı Altınok Öz'ün gözleri rahatsızlansın ve geçici görme kaybı yaşasın. (Allah gecinden versin) Ya da engellilerin sorunlarını hissetmek için 10 dakikalığına gözüne damla damlatıp görmesin. Altınok Öz kürsüde konuşurken tam da o anda CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu gelip Altınok Öz'ün ensesine (çok sevdiği için, sevgi gösterisi yaparak) şakacıktan şöyle bir şaplatsa. Altınok Öz'de geçici olarak göremediği için mecburen ensesine şaplatanı tanımak için yerinde 360 derece dönse. Derken bir şaka tokatı da yanağına gelse ve Kemal Kılıçdaroğlu sayın Öz'ün yanağına öpücüğü konduruverse.   Nasıl anlardınız bu şakayı? (bazı maaşlı şakşakçılara sormuyorum. Onlara "çök" de çökerler, "kalk" de kalkarlar, "yala" de yalarlar. Maalesef! )


Ya bide bunu kendi genel başkanı değilde muhalif partiden biri, atıyorum Kadir Topbaş yapsa ne olurdu. Düşünmek dahi istemiyorum. (Siz iyisi mi bu empatiyi dahi unutun! Ne gerek var böyle hareketlere canım) Çok güzel hareketler değil, bu hareketler!



Aslında değişmez bir gerçek vardır o da; ASLA EL ŞAKASI YAPMAYIN! Hele belediye başkanı iseniz ve kameralar kayıtta ise hiç yapmayınız! 
 


Evet, bir kısım medya fırsat bu fırsat vurun abalıya misali Altınok Öz'ü linç etmeye çalışmışlardır. Bu da doğru bir hareket değildir. Ama ben her şer de bir hayır olduğuna inanıyorum. Bu şaka görüntülerini izleyenlerin ibret alıp, gözlerinin ne kadar kıymetli olduğunu ve gördükleri için Allah'a daha çok şükretmeleri gerektiğini anlayacaklarını umuyorum. Aslında bu konuda yazacak  çok şey var ama uzatmamak lazım.


Şaka değil selamlaşma ritüeli imiş!

Kartal Belediyesi'nin cevabı;


Kamuoyuna Duyuru

Bugün, bir çok internet haber sitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen belediyemiz etkinliğinde, Kartal Belediye Başkanımız Sn. Op. Dr. Altınok Öz ve sevgili çalışma arkadaşımız Özgür Uğur'un kendi aralarındaki bir çeşit selamlaşma ritüeline dönüşmüş olan şakalaşma görüntüleri kamuoyuna bir takım basın yayın organlarınca bambaşka ifadelerle aktarılmıştır. Başkanımızın babacan tavrıyla tüm belediye personeline yaklaşımı kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Başkanımız Altınok Öz’ün Engelliler birim sorumlumuz Özgür Uğur’a yaklaşımı samimi olduğu kadar, bir babanın evladı ile arasındaki yakınlık kadar ileri düzeydedir. Zira Belediye Başkanlığını kazanması sonrası kurulan engelliler biriminin başına 29 Ocak 2010 tarihinde Özgür bey’i atayarak onu ne kadar sevdiğini ve güvendiğini göstermiştir.Tüm belediye personelinin bir belediye başkanından daha öte bir baba olarak gördüğü bu isme yönelik ortaya çıkarılan görüntü ve yazılanların mesnetsiz; Sayın Öz’ü karalamaya yönelik kamuoyundaki saygınlığına gölge düşürmek amaç ve hedefi ile gerçekleştirildiği düşünülmektedir. Arkadaşımız Özgür'ün konuyla ilgili açıklamalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz;

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 23:58

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kartallı
Kartallı - 9 yıl Önce

engelliye ya da engelli olmayan birine bu şekilde şaka yapılmasını doğru bulmuyorum. şakayı yaparken aklından geçenleri bilmediğimiz için talihsiz bir şaka diyelim. benim altınok bey'e başka bir konuda sorum olacak. seçimlerden önce aydos ormanlarının hyde park, central park ile yarışacağını söylemişti, bu konuda bir adım attı mı acaba, ya da hangi adımları atmayı düşünüyor? son sorum bu söylediği parkları gidip yerinde görmüş müdür?

SIRADAKİ HABER

banner17