Altınok Öz'den Ceviz Meydanı’na Eyfel Kulesi Modeli Teras

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, mahalle ve esnaf gezilerine devam ediyor.

Altınok Öz'den Ceviz Meydanı’na Eyfel Kulesi Modeli Teras
Başkan Altınok Öz, Cevizli Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Cevizli Mahallesi esnafını tek tek dolaşan Başkan Altınok Öz, onlarla sohbet etti, sıkıntılarını dinledi.


Cevizli mahalle gezisi sırasında Başkan Altınok Öz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadınların ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutlayarak onlara karanfil verdi.


“Kadınların özgürlüğü için çalışmalarımız devam edecek”


Cevizli Mahallesi’ni ziyareti sırasında Kartal Belediye Başkanı olarak kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları örnekleri ile anlatan Op. Dr. Altınok Öz, ‘’2009’dan itibaren ‘Kartal’da kadının adı da var, yeri de var’ sloganıyla çıktığımız yolda kadınlarla ilgili birçok proje gerçekleştirilmiştir. Kadınlarımızın bağımsız bir kadın örgütlenmesi çatısı altında bir araya gelmelerini sağladık. Kartal Kadın, Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’ni kurduk. Kadınlarımızın sosyalleşmesi ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için Kadın Ürünleri Pazarımızı kurduk. Yardıma ihtiyacı olan kadınların hukuki ve psikolojik destek alabilmeleri, ihtiyaç duydukları her konuyu danışabilmeleri için Kadın Danışma Merkezi’mizi kurduk. Fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik şiddete maruz kalan kadınlarımız için Kadın Konukevi’mizi hizmete açtık. Kadınlarımızın ekonomik, sosyal, yasal, cinsel hakları bakımından bilgilenmeleri ve haklarına sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla 16 haftalık ‘Kadın İnsan Hakları’ eğitimini gerçekleştirdik’’dedi.


Başkan Altınok Öz, Ceviz Meydanı’nı Halka Anlattı


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, “2010 yılından sonra Prof. Dr. Semih Eryıldız başkanlığında bir heyet oluşturduk ve 4 mahallenin merkezi olarak düşünülen bu yerde, Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe Mahalle muhtarları, mahalle birim başkanları ve mahallelilerle toplantılar yapıldı. Bu toplantılar sonunda buranın fonksiyonunun ne olması istendiği soruldu ve gördüğünüz Ceviz Meydanı Projesi geliştirildi. Bu proje, 15 dakika yürüme mesafesi yani 1 kilometre mesafede olan 4 mahalleye hitap edecek şekilde tasarlandı. Biz, Bankalar Caddesi’nde kurulan pazarı kaldırarak acil durumlarda itfaiye, ambulans gibi araçların pazar nedeniyle sokaklara girememesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmaması için bu alanı pazar alanı olarak düşündük. O zaman ‘Acaba pazar alanını buraya mı koyalım yoksa Adliye binası, Kavaklı Camii ve hastanenin otopark ve trafik sorununu giderecek yanındaki spor alanına bir fonksiyon mu yükleyelim?’ demiştik. ‘O spor alanının alt katını, yolun altını otopark yapalım. Yolun hizasını Salı günleri pazar alanı yapalım. Yolun üst kısmına hastane kotuna da top sahası yapalım” dedik. Ama maalesef Sağlık Bakanlığı uygun görmediği için geçerli olmadı.  O projeyi de bu alanda düşünerek bir meydan projesi geliştirdik. Bu meydan projesinde alt kata halkımız yüzme havuzu istedi. Yüzme havuzu var, otoparkı var, kottan yararlanarak alışveriş merkezi var. Alışveriş merkezi derken AVM’den bahsetmiyorum. Geçmişimizde Selçuklu’da, Osmanlı’da var olan bedesten türü çarşı - pazardan bahsediyorum. Gördüğünüz gibi bir yaşam alanı tribünüyle, etkinliklerin yapılacağı alanın üzerine de mahalleye ismini veren ceviz yaprağını yansıtan bir dizayn yapıldı. Ve bu yüzden de adını Ceviz Meydanı koyduk” dedi.


Ceviz Meydanı’nda Eyfel Kulesi Modeli Teras


Ceviz Meydanı’nın ayrıntıları hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Altınok öz, “ Dört direk üzerine kurulu kafe bulunan alanda bir seyir terasımız var. Asansörle terasa çıkılacak. Bunu niye düşündük? Parisliler bir demir yığını oluşturmuşlar. Adına Eyfel Kulesi demişler ve o kule kanalıyla milyarca dolar para kazanıyorlar. Ama bizim buradaki amacımız para kazanmak değil, vatandaşlarımızın denize inmeden buradan denizi seyredebilmesi, parkını rahatlıkla kullanabilmesi, oturup çayını içmesi ve huzur bulması. Şu an ihale aşaması bitti. İhaleye çıkılıyor. Yakında bu arsanın etrafının kapandığını göreceksiniz ve bu sene hafriyat alımı ve temel atmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Başkan Altınok Öz, Cevizli Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından halkın kendisine gösterdiği sevgi ve duyduğu güvenden dolayı mutlu olduğunu belirterek destekleri için teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 23:44

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17