Ali Haydar SÜSLÜ "Bu Üç Gazeteciye Maddi ve Manevi Desteği Kim Veriyor"

Ali Haydar SÜSLÜ

 İlçedeki yerel basınla bir araya gelen Ali Haydar SÜSLÜ, Kendileri hakkında haber yapan gazeteleri eleştirdi.

Süslü “Öncelikle haberin yapılma ve yayılma şeklinden de anlaşılacağı üzere kasti amaçlı yada saldırı amaçlı yapılmış bir haber, birincisi bu.

ANONSU ÇOK GÖRDÜLER

  İkincisi: Adı Geçen kurum yani Pir Sultan Abdal Kültür Derneği , Kartal Cemevi açılışında adı geçen şahısla Hüsnü Süslü'nün arasında böyle bir konuşma olmadığı, kaldı ki Belediyeden belediye başkan vekili ve o gün görevde bulunan Ergun Öztaner ve  belediye meclis üyesi Yusuf Memnu orda bulunmaktaydı. Onlarda şu rahatsızlığı yaşadılar, onlarla ilgili herhangi bir anons veya açıklamanın yapılmadığıdır.

SİYASET KATMALARI RAHATSIZLIK VERİYOR

Benim burada serzenişim iki tane bölgenin milletvekili adayı CHP adayı ve bağımsız 2 tane aday o açılışa davet edildiği için o davete de icap etmeleri sonucu orda bulunmaları ve isminin anons edilmesi buraya kadar hiç bir problem yok;ama bundan sonraki süreçte görevde bulunan anonsu yapan veya konuşmayı yapan arkadaşların işin içine siyaset katarak bazı arkadaşlarla ilgili başka ifadeler kullanması ve bunlara teşekkür etmesi rahatsızlık veren bu .

 İBADETHANELERDE SİYASET YAPILMAMALI

Cemevi ,Camiler ,Kilise gibi ibadethaneler siyaset yapılacak yerler değildir. siyasetin sokulmaması gereken alanlardır. Kartal halkı da şunu biliyor ki, biz ibadethanelerin hangisi olursa olsun bu güne kadar hangi dernekten yada vakıftan talep gelmişse onlara mutlaka olumlu cevap vermişizdir. Cem evine de camiye de yapılan yani kartal sınırlarına mutlaka destek vermişizdir. Hiç bir reklam yapmadan bunu sağlamışızdır. Kartal kamuoyu bunu çok iyi bilir. Dolayısıyla burada da siyasetin buraya ulaşması bizim için acı olan taraftır .

BELEDİYE'YE TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRDÜLER

Hüsnü Süslü bununla ilgili bu ifadeyi kullanmamıştır. gazetelerin haber yapma şeklinden anlaşılacağı gibi orayı terk etme şekli, terk etmiş gibi göstermek evet bir tepkisi oluşmuşdur o tepkide şudur; Belediye Başkan Vekilinin orda olması bir meclis üyesinin orda olması ve CHP 'nin belediyesi olması sıfatıyla bu partiden 2 tane aday adayı orda 2 adayın da orda olmasıyla en azından bir teşekkür hak ettiklerini düşünüyorlar. Belediye adına bir teşekkürün hak edildiğine inanıyorum. Çünkü burada süreç içinde bir buçuk yıl bu yeni tahsille ilgili yaşanan yer tahsisindeki sıkıntıları sizlerde o arkadaşlarda çok iyi biliyor ki belediye sorunu çözmek adına hiç bir kaide taşımadan bu yeri kendilerine tahsis etti. Onun karşılığında bir teşekkür beklerken millet vekillerine de bir teşekkür edilmemiş olması belediyeye keşke bu haberi yapmadan bu arkadaşlar bana bir sorsalardı kaldı ki kendileri orada olmadıkları gibi kendilerini varmış gibi göstererek olayı tamamen farklı yöne çekmeye çalışmışlardır. Birilerinin ağzından varsayımlarla anlatılan bu haberi Kendilerini

İLK HABER YAPIYOR TEPSİDE SUNUYOR

gazeteci sanan bu üç kafadar arkadaş birilerinin anlatımı üzerine ilk haber gazetesi yada x gazete bu yalan haberi yapmışlardır. Birinin yaptığı aynı haberi diğeri de aynen yazıyor ve tepside diğerine sunuyor. İyi bir dirsek teması olduğu buradan  anlaşılıyor. Süslü'den Cem evine tehdit olarak yazıyorlar. Buradan anlaşıldığı gibi bu gazeteci arkadaşlar keşke bu yalan haberi yapmadan önce sorsalardı.

BU ÜÇ GAZETE DESTEĞİ KİMDEN ALIYORLAR

Ayrıca bu haberi yazarken  acaba desteği kimden alıyorlar bu haberi okurken sizlerde fark edeceksiniz ve bizleri birileriyle karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını göreceksiniz. Ama bizler bu oyuna gelmeyeceğiz tekrar tekrar soruyorum kendilerini gazeteci olarak ifade edip maddi ve manevi desteği kimden aldıkları soru işareti olan ve yönlü haber yapan bu arkadaşların gazetecilik anlayışlarını bir daha sorgulamalarını düşünüyorum.”

BU AİLEYLE UĞRAŞIYORLAR

Ben Alevi bir vatandaşım, Cemevini tehdit etmek gibi bir lüksüm asla olamaz. Bu inancı taşıyan bir insan olarak, ama bu arkadaşlar başbakanın ısrarla ve ısrarla yapmaya çalıştığı bir söylemi şimdi yerele yaymaya çalışılıyor. Bu gibi arkadaşların eliyle yapılıyor. Cemevine tehdit oluşturan bir yapıyla, kendi yapımla beni karşı karşıya getirmeye çalışan bir söylemdir. Nedense son bir veya bir buçuk aydır bu üçlü basın grubu arkadaş bu aile üzerinde bir proje yürütmektedir. Bununda sorgulanmasını istiyorum.

HAZİRAN'DA AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Bir gazetecinin "açıklama yapacaktınız, ne zaman yapacaksınız?" Sorusuna "Sizin sorduğunuz sorulara cevap vermek adına Seçim nedeniyle şu an açıklama yapmayı uygun görmüyorum. Seçimler bitsin hemen akabinde yerel basınla bir araya geleceğim, her ne sorarsanız sorun cevaplayacağım." diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2011, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17