Ak Parti Tuzla Kongresi Yapıldı. Mustafa ATAŞ yeniden ilçe başkanı. Derviş Yücel Salonu terketti!

AK Parti Tuzla İlçe Kongresi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Milli...

Ak Parti Tuzla Kongresi Yapıldı. Mustafa ATAŞ yeniden ilçe başkanı. Derviş Yücel Salonu terketti!

AK Parti Tuzla İlçe Kongresi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanı sıra, AK Parti İstanbul milletvekilleri Mustafa Ataş, Osman Boyraz, İdris Güllüce, Mihrimah Belma Satır, Mehmet Domaç, Ahmet Berat Çonkar ve İsmet Uçma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman'ın da katılımıyla Tuzla'daki Spor Kompleksi'nde başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kongreye gönderdiği telgrafında, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

12 Haziran seçimlerinde her iki seçmenden birinin oyunu alarak yüzde 50 oy oranıyla üçüncü kez millete hizmetkarlık vazifesi üstlendiklerini belirten Erdoğan, telgrafında, ''5 seçim ve 2 halk oylamasını kazanarak Türkiye'nin en büyük siyasi hareketi haline gelen AK Parti'nin bu başarısında en büyük pay AK Parti teşkilatınındır'' ifadelerini kullandı.

Elde edilen başarının, milletten gördükleri takdir ve teveccühün, sorumluluklarını bir kat daha artırdığını vurgulayan Erdoğan, telgrafta, ''Üçüncü iktidar dönemimiz tıpkı önceki dönemler gibi daha fazla gayretle eser ürettiğimiz, milletimize çok daha fazla hizmet ürettiğimiz, Türkiye'yi daha da büyüttüğümüz ve güçlendirdiğimiz bir dönem olacaktır. Üçüncü iktidar dönemimiz AK Parti'nin ustalık dönemidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Uzun zamandır Tuzla Ak Parti'de yapılacak kongrenin heyecanı yaşanıyordu. İlçe başkanı Mustafa Ataş ile Derviş Yücel arasında geçen mücadelenin sonucu merakla beklenmekteydi. Mustafa ATAŞ'a Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kongre öncesi yemekte milletvekillerinden, il başkanlığından büyük destek verilmişti. Buna rağmen siyasi cesaretini gösteren Derviş Yücel geri çekilmeden aday olarak yarıştı.

400 Delegenin 381'inin oy kullandığı kongrenin, kazanan isim Av. Mustafa Ataş oldu. Delegelerin kullandığı oylar sayıldıktan sonra Mustafa Ataş 280, Derviş Yücel ise 101 oy aldı. Derviş Yücel ve onu destekleyenler sonucun açıklanmasını bile beklemeden salonu terkettiler.

Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan İlçe Başkanı Mustafa ATAŞ, kendilerine duyulan güvenden dolayı tüm arkadaşlarına şükranlarını sundu. Kapımız herkese açık diyen ATAŞ "Kırgınlık ve küskünlük olmamalı seçimi kaybeden arkadaşlara kapımız her zaman açık" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2012, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17