Gürsel TEKİN'den Tutuklu Gazetecilere İlginç Kartpostal

Gürsel TEKİN'den Tutuklu Gazetecilere İlginç Kartpostal

CHP Tanıtım, Basın ve Propaganda’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tutuklu gazetecilere gönderdiği kartpostal ile bayramlarını kutlayarak; her türlü özgür düşüncenin kendisine yer bulduğu, taraf olmayanın bertaraf edilmediği aydınlık bir Türkiye’de özgürce yazabilmeleri temennisinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin’in konu ile ilgili değerlendirmesi şöyle: “Türkiye’de basın özgürlüğü “görmedim, duymadım, bilmiyorum’u oynayan üç maymun hikâyesini andırmaktadır. Tutuklu bulunan 66 gazeteci ile temel bir insan hakkı olan haber alma özgürlüğü hiçe sayılmış, adeta doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur atasözü gerçek hayatta kendine karşılık bulmuştur.

Tekelleşme ile patronların tekelinde yayın yapmaya mecbur bırakılan medya, iktidar baskısıyla da yandaşlığa zorlanmaktadır. Özgür kalemler hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukukunun uygulamaları neticesinde tutuklanmakta, yandaşların kısa sürede salınmasına karşılık doğruyu yazma gayretindeki gazetecilerin çeşitli ipe sapa gelmez bahanelerle tutukluluk süreleri uzatılmaktadır. Adalet; Deniz Fenerinde farklı tutuklu gazetecilere farklı uygulanmaktadır.

Bu bayramı, çocukları ve ailelerinden uzakta geçiren tüm tutuklu gazetecilerin biran evvel özgürlüğüne kavuşmasını dileyerek, geciken adaletin adalet olmadığı gerçeğini bir kere daha vurguluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2011, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17