" />

Bülent Arınç "Onlara bol bol kurultaylar diliyorum."

 

Bülent Arınç

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 3 aydan 3 aya kurultay yaptığını belirterek, "Onlara bol bol kurultaylar diliyorum. Yapsınlar, devam etsinler. Biz yolumuzda devam ediyoruz. Bizden tek bir ses çıkar. Aldığımız kararı hepimiz savunuruz" dedi. Arınç, Gemlik seçimlerinde oy çalındığı iddiasıyla ilgili olarak, "Çünkü CHP'liler kendi sicillerine önce bir bakarlarsa başka partilerden oy çalmasının babası olduklarını görürler" dedi.

 

AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı'nın kongresine katılan Arınç, sözlerine espriyle başladı. Salonun tıklım tıklım dolu olduğunu, kendi koltuğunun boş kaldığını hatırlatan Arınç, konuşması sırasında alkışları duyunca, "Vay başıma gelenler. Tapusuyla vermedik. Konuşmam bitince geri alacağım" dedi.

Yarın İnegöl'de AK Parti'nin son ilçe kongresinin yapılacağını belirten Arınç, "İl kongremizi de nisan ayında yaparak Bursa'daki kongre sürecini tamamlayacağız. Kısmet olursa 5 Şubat tarihinde kadın kollarımızın il kongresini yapacağız. Kongre sürecinden başladığımız günden bugüne büyük bir dayanışma duygusuyla ve disiplinle coşkulu kongrelere imza attık. Hepsinden memnunuz" diye konuştu.

"AĞIZLARINDAN ÇIKANLARI KULAKLARI DUYMUYOR"

Gemlik Belediyesi'ndeki başkan vekilliği seçiminden de bahseden Arınç, "Gemlik'te 2 dönem AK Partili belediye başkanı arkadaşımız görev yaptı. Daha sonra başkanlığı CHP kazandı. Daha sonra CHP'li başkan soruşturma çerçevesinde görevden alındı. Daha sonra Refik Yılmaz arkadaşımız belediye başkan vekilliğine seçildi. CHP'liler mahkemeye gitti. Seçimin yenilenmesi kararı çıktı. Perşembe günü yapılan bu seçim, demokratik usullerle yenilendi. Gemlik Belediye Meclisi Yılmaz'a tekrar güven oyu verdi.

Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu seçimden dolayı CHP'liler infial içindeler. Ağızlarından çıkan sözleri kulakları duymuyor. Kendi arkadaşlarını suçluyorlar. Basit suçlamalar da değil, ağza alınmayacak ithamlarla belediye meclisi üyelerini suçluyorlar. Bu çok yanlıştır. O belediye meclisinde arkadaşımıza güven duyulmuşsa bunu herkes takdir etmeli. Parti disiplini ihlal söz konusu ise, parti içi mekanizmalar çalışır. Birini 'şerefsiz' ilan etmek kimsenin haddine değil. O arkadaşlarımız lütfen dikkatli olsun" şeklinde konuştu.

Refik Yılmaz'ın Satürn gezegeninden Gemlik'e gelmediğini kaydeden Arınç, belediye seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin tutumunu takdir etti. Arınç, "Gemlik'in sevimli bir evladı. Herkesin saygısını ve sevgisini kazandı. Ona destek vermek herkes tarafından düşünülüyorsa buna saygı göstermek gerekir, küfretmek değil. Siyasetçiler buna dikkat etmeli. Gemlik'te farklı bir şey oydu. Bu da MHP'nin tutumudur. Bugün Türkiye'nin birçok yerinde il genel meclis üyeleri, belediye başkanları genelde CHP ile iş birliği yaparlar.

Biz bunu çok yanlış buluruz. MHP ve AK Parti'nin azami müşterekleri, CHP ile olandan daha fazladır. MHP ve AK Parti'nin dünya meselelerine bakışları ve tespitleri çoğu zaman birbirine yakındır. Ama ne hikmetse, AK Parti'ye karşı husumet zaman zaman onları CHP ile bir araya getirebiliyor. CHP'nin adaylarına MHP'liler oy verebilmiştir. MHP'nin adaylarına CHP'liler oy verebilmiştir. Ama Gemlik'te MHP'li üyeler seçime belli noktada katıldı. Sonra da katılmadı ve oy kullanmadılar.

En azından CHP'nin adayına oy vermemiştir. Bu da takdir edilecek bir durumdur. Gemlik'te iki güzel olay yaşandı. Birisi MHP'nin CHP'li adaya destek vermemesidir. Diğeri de Refik Yılmaz'ın ikinci defa başkan vekilliğe gelmiş olmasıdır. Bu başkan vekilliğinin asalete döneceği ümidiyle arkadaşlarımı tekrar kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ EFENDİLİK TASLAMADI"

AK Parti'nin başarılara devam edeceğini belirten Arınç, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye için büyük bir şans. Biz millete hizmet için kurulan siyasi partiyiz. Efendilik taslamak bizim işimiz değil. Hizmet etmek bizim görevimiz. Geçmişteki hükümetler böyle düşünmediler. Böyle bir hizmet anlayışı yoktu. Koalisyonu ve iktidarı olsun. Köklü meselelere girmez, gününü gün eder, kendi arkadaşlarına çıkar sağlamak için ortadaki ganimetleri bölüşürlerdi. Biz böyle yapmadık ve çileye talip olduk.

Milletimizin yıllardır hizmet için beklediği bütün işleri yapmaya gayret ettik. AK Parti büyüme hızında dünya birincisi oldu. İhracat rakamlarında rekor üzerine rekor kırmıştır. 10 yıldır güçlü bir ekiple Türkiye'nin hizmetine koşmaya çalışıyoruz. Birbirimizden güç alarak yola devam edeceğiz. Milletvekillerimiz bakan gibi çalışıyor Kendimden biliyorum" dedi.

"SU GÖRÜNDÜ, TEYEMMÜM BOZULDU"

Milletin hizmet yolunda büyük bir çaba sarf eden AK Parti'ye yüzde 55 güven duyduğunu ifade eden Arınç, "Bir seçim olsa AK Parti yüzde 60'ı buluyor dense kimse inanmamazlık etmez. Zaten o noktaya geldik. Partilerin bir kısmının baraj sorunu var. Bir kısmı tabelasını kaptırmamaya çalışıyor. 10 yılda ismi bilinen partilerin 10 tanesi siyasi hayata veda etti. AK Parti geldi, su göründü teyemmüm bozuldu. Güneş çıktı, karanlıklar gitti. İlk seçimde 7 partiyi parlamento dışına bıraktık.

Şimdi Anavatan Partisi'nin mevcut olmadığını biliyoruz. Partiler bitkisel hayat girdi. Bunları küçümsemek için söylemiyorum. Millet güçlü partiyi destekledi ve onunla büyümeye devam ediyor Dünya ve Avrupa ölçeğinde seçimlerde yüzde 50 oy alan parti gösteremezsiniz. Avrupa'da en yüksek oy oranı yüzde 25'leri geçmiyor. Bu partinin yıkılmasını isteyenler oldu. Çekişme içinde olanlar ve gayret edenler oldu. Bu partiden rahatsız olanlar vardı. Geçmişteki düzenin devam etmesini isteyenler vardı. Hepsiyle mücadele ettik.

Gizli açık bütün dümenler ve tezgahlar başları"gelmediğini kaydeden Arınna yıkıldı. Bütün komplolar açığa çıktı. AK Parti hakkında kötü düşünen, milletimizi o karanlık günlere götürmek isteyenlerin planları bozuldu. Bu birliğimizi ve bütünlüğümüzü devam ettirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"CHP'YE BOL BOL KURULTAYLAR"

CHP'deki kurultay tartışmalarını değerlendiren Arınç, "Başka partilerin durumuna düşmeyelim. Bakınız şu an CHP ne durumdadır. Maşallah 3 aydan 3 aya kurultay yapıyorlar. Onlara bol bol kurultaylar diliyorum. Yapsınlar, devam etsinler. Biz yolumuzda devam ediyoruz. Genel başkanlık sorunu olabilir. Liderlik sorunu da olabilir. Bizden tek bir ses çıkar. Aldığımız kararı hepimiz savunuruz. CHP'nin haline bakın. 10 tane milletvekili ayrı ayrı ayrı basın toplantısı yapıyor. MYK ve parti üyelerini şikayet ediyorlar.

Dün de iki kadın milletvekili, kat sayı eşitsizliğini kaldıran YÖK'ün kararına karşı, onu destekleyen hükümetimizin kararına karşı, meslek liselerinin tekrar önünü kesmek için dava açtıklarını ifade etti. Çok yanlış yapıyorsunuz. Ama iyi de yapıyorsunuz. 1950'den bu yana aradan 62 yıl geçti. CHP hala tek başına iktidara gelemedi. Daha çok dava açın da bir 62 sene daha milletin sandığına gömülün" açıklamalarında bulundu.

"CHP OY ÇALMANIN BABASIDIR"

Bir televizyon kanalında Gemlik'teki belediye başkan vekilliği seçimi ile ilgili CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in sözlerini eleştiren Arınç, "İş tecrübedir. Yoksa CHP'li arkadaşımızın durumuna düşersiniz. Tecrübeye önem vereceksin. Belediye başkan vekilliğini kazanmamızı hazmedemeyip bize ağız dolusu hakaret eden bir milletvekili arkadaşı, şahsı itibarıyla seviyorum. Ama bunu da hazmetmesi lazım. Çünkü CHP'liler kendi sicillerine önce bir bakarlarsa, başka partilerden oy çalmanın babası olduklarını görürler.

Çünkü 77 seçimlerinde Ecevit'in 11 milletvekili eksiği kalmıştı. Adalet Partisi'ne gittiler. 11 milletvekiline bakanlık teklif ettiler. Ve hükümet kurdular. Türkiye bunu başka bir partiden değil, CHP'den gördü. AK Parti'nin bütün bu çalışmaları milletin iltifatına layık oluyor" dedi. (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17