ak parti milletvekilliği aday adaylığı başvuru tarihi belli oldu.

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başlıyor

ak parti milletvekilliği aday adaylığı başvuru tarihi belli oldu.
2015 Genel seçimleri için AK Parti milletvekili aday adaylığı başvuruları 11 Şubat 2015 tarihinde başlıyor. AK Parti aday adaylığı başvurularında son tarih ise 20 Şubat olarak duyuruldu.



AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaptığı açıklamada 07 Haziran 2015 tarihinde yapılması öngörülen Genel Seçimlerle ilgili, Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun (MKYK) aldığı kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



İl Başkanı Tanrıver, MKYK'nin aldığı karara istinaden AK Parti'de aday adaylığı sürecinin 11 Şubat tarihinde başlayıp 20 Şubat tarihinde sona ereceğini belirterek; "AK Parti aileleri olarak Eylül ayında başlamış olduğumuz kongre sürecimizi Şubat 15 itibariyle tamamlayacağız. Şu ana kadar şehrimizde merkez dahil olmak üzere 7 ilçemizde ve İlimizde ana kademe kadın ve gençlik kolları kongrelerimiz tamamladık. Hemen akabinde AK Parti teşkilatları olarak büyük bir seçime hazırlanıyoruz. Bu sürecin ilk ayağı olan aday adaylığı başvurularımızı.



Genel Merkez MKYK 11 Şubat itibariyle başlatıyoruz" dedi.



Milletvekilliği Genel seçimlerinde en yoğun katılımlı aday adaylığının yine AK Parti saflarında olmasının beklendiğini belirten Tanrıver; "Nevşehir AK Parti Teşkilatları olarak Milletvekilliği Genel Seçimleri için izlenecek yol haritamızı belirledik. Gerçekleşecek seçimlerin Türk milletinin beklentilerine uygun siyasi mekanizmanın ortaya çıkması adına da tarihi bir seçim olacağı düşüncesi içerisinde olacağının inancındayız. Seçim sürecimiz boyunca İl Başkanlığımız tarafından oluşturulan bir komisyonla İl Teşkilatımıza başvuruda bulunan bütün aday adaylarımızı İl, İlçe ve belde teşkilatlarımızla buluşturacağız. Her zaman birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bir seçim atmosferi geçireceğiz. Aday adaylarımız bizim belirlediğimiz program dahilinde ziyaretlerini yapacaklardır. Yapılacak seçimlerin tüm Türk Milleti için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 15:49

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17