Pendik Kurban satış ve kesim yerleri

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık alma telaşı da başladı. Güllübağlar Mahallesi’nde Pendik Belediyesine ait Kurban Satış Alanı’ndaki 260 çadırda bulunan yaklaşık 8 bin büyük ve küçükbaş hayvan satışları devam...

Pendik Kurban satış ve kesim yerleri

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık alma telaşı da başladı. Güllübağlar Mahallesi’nde Pendik Belediyesine ait Kurban Satış Alanı’ndaki 260 çadırda bulunan yaklaşık 8 bin büyük ve küçükbaş hayvan satışları devam ediyor. Çadırdaki hayvanlar, kurbana elverişliliği yönünden kontrol edilirken; isteyen vatandaşlar da aldıkları kurbanları belediye veterinerlerine gösterebiliyor. Araçla gelen vatandaşlar için otoparkta mevcut. Satıcıların rahat ortamda satış yapmalarını sağlayabilmeleri amacıyla alanda mescit, lavabo, tuvalet ve sıcak duş imkânı da bulunuyor.

Büyükbaşlar 80 TL; küçükbaşlar 20TL’ye kesilecek

Satış alanının yanı sıra kurban kesim yeri de bayram gününe hazırlanıyor. Tam donanımlı ve hijyenik koşullara uygun kesim yerleri için şimdiden 500 kişi sıraya girdi.25 büyükbaş ve 20 küçükbaş kasabı olmak üzere bayramda 150’ye yakın personel kesim alanında çalışacak. İlçe Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi ve ilçe müftülüğünün oluşturduğu komisyonda kesimlerin fiyat tarifesi de belirlendi. Buna göre; küçükbaşlar 20 TL’ye; dışarıda 250 TL’ye kesilen büyükbaşlar ise 80 TL’ye kesilecek. İsteyen 60 TL daha verip etlerinin de parçalatabilecek. Aynı zamanda Veterinerlik Müdürlüğü kurban kesim fişi alan her vatandaşa 10 adet poşet verecek. Pendiklilere sorunsuz bir ‘kurban kesimi’ yaşatmak olduğunu belirten yetkililer, kesimler sırasında uzman kasapların görev alacağını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2011, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17