Zeyyat Özbaş, "Gençlerbirliği Kilisede Kuruldu!"

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği...

Zeyyat Özbaş,

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kartal Gençlerbirliği Eski futbolcusu Zeyyat Özbaş, “ Kartal Gençler Birliği Spor Kulübü Kanaat Lokantasında değil, Rum Kilisesi’ndeki Lokalinde, 1934 yılında kuruldu ve 1948 yılında FEDERE OLDU. İddia edildiği gibi 1949 yılında Kartalspor diye bir futbol kulübü yoktu” şeklindeki açıklaması Kartalspor’un kuruluş tarihi ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kartal’ın saygın kişilerinden ve CANLI tarihi olarak tanımlanan Zeyyat Özbaş, “Kartal Gençler Birliği RUM Kilisesi bünyesinde olan Lokalinde kuruldu. Hatta kurulduğu sokağa Gençler Birliği ismi verildi.(Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bulunduğu CADDE) Zaten Gençler birliği Caddesi de ona atfen kurulmuştur. Kulübün Kurucuları arasında Uzun Mehmet, Adeletli Meral, Gazinocu İbrahim efendinin oğlu Bülent vardı. Kartal Gençlik Kulübünün kurulmasında bunlar vardı. Kartal’da ilk federe kulüp olan Kartal Gençler Birliği 1948 yılında Rum Kilisesi’nde kuruldu. Lokanta’da kurulmadı” hatırlatması yaptı.

“LOKANTA’DA KURULMADI”

Özbaş, şöyle devam etti: “ Bayburt Derneğinin karşısında Rum Kilisesi vardı Kartal Gençlik Kulübü orada kurulmuştur ve ilk Sinema’da kartal’da ordaydı. Yani Rum kilisesinde. Ben 76 yaşındayım ve ilk sessiz Sinemayı orada seyretmişimdir. Kartal Gençler Birliğinin eses kuruluş tarihi 1934 yılıdır daha sonra federe olmuştur. Bu tarih’te 1948’dir.  1940 ve 1970’ li yılların sonuna kadar “Kartalspor” diye bir spor Kulübü yoktu Kartal’da. Üzerine basa basa söylüyorum  Kartal Gençler Birliği veya Kartal Gençlik Kulübü Lokanta’da değil, KİLİSE’DE kurulmuştur ve bu Rum Kilisesi daha sonra Milli Emlak tarafından satıl, 3 parsele bölündü, bir tanesi Manifaturacı Hakkı bey aldı, bir tanesini Tapucu Behçet bey aldı ve bir tanesi de Aşçı Emin’in evidir. Hatta orada yapılan evlerin temelleri kazılırken papazların mezarları ve kemikleri çıktı. Ben bunları BİLEN insanım, Kiliseyi  ve Kartal Gençler Birliği’nin kuruluşunun nerde olduğunu bilen insanım. Yani ilk Gençlik  Kulübü Rum kilisesi’nde kuruldu. Lokanta da FİLAN değil. Lokanta’da kurulduğunu iddia edenler kimse bana gelsinler ve bunu kanıtlasınlar. Kanıtlayamazlar çünkü Kartal’da Lokanta’da kurulmuş Spor Kulübü yok.” şeklinde yapmış olduğu Tarihi açıklama ile Kartalspor’un 1949 yılında bir Lokanta’da kurulmadığına son noktayı koymuş oldu.

SAYIN ÖZBAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kartal Rumeli Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeyyat Özbaş’a teşekkür ediyoruz yanlış bilinen, bilgilendirilen bir gerçeği bize açıkladığı için. Sağ olsun var olsun ve bu arada Kartalspor’un bir Lokanta’da kurulduğunu hala iddia edenlerinde kulakları çınlasın.

FETHİ SATICI

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2011, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17